Adam Mosseri, az Instagram vezérigazgatója elárulta, miért nincs Instagram iPadre

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/02/20/adam-mosseri-az-instagram-vezerigazgatoja-elarulta-miert-nincs-instagram-ipadre/

Októberben lesz 10 éves az Instagram, mégis ezalatt az egy évtized alatt nem voltak képesek egy iPades alkalmazással előállni a fejlesztők, holott a tablet első generációja és az alkalmazás ugyanazon évben jelentek meg. Évek óta felhasználók tömegei ostromolták a cég különböző elérhetőségeit, hogy választ kaphassanak, miért is nincsen iPadre Instagram – hiszen ha már akár a…

Whatsappot is régen meg kellett volna csinálni. Milyen érdekes, hogy az is a Facebook tulajdonában van. Lehet nem akarják a felhasználókat a Messenger/Facebook felületről elhappolni. Amúgy nagyon jó lenne az Instagram iPadre, és nem azért, hogy feltöltögessünk fotókat, hanem, hogy böngésszünk nagyképernyőn.

WhatsApp-ot megértem, hogy nincs. Telefonon van állandó net, könnyen hordozható, míg a tablet nagy, nehéz és net sem biztos, hogy mindig van rajta.
De ha kell, WhatsApp Web/Desktop segítségével használható. És azt sem tartom teljesen kizártnak, hogy az iPhone alkalmazás rávarázsolható iPad-re is - ha pedig SIM kártya is van benne, akkor működhet.

Insta már más kérdés. Annak nagyobb létjogosultságát látom, de személy szerint tökéletesen tudok élni nélküle.

Szerintem este megnézni a napomat egy ügyes kis ipadon megfizethetetlen…;)?!

,Az ok Mosseri szerint az, hogy nincs elég emberük, kapacitásuk arra, hogy ezzel is foglalkozzanak…’ - a fene meg nem b**********szta, hogy egy Instagram nem tud másik 10 - 100 - 1000 embert alkalmazni azért, hogy egy szinte ugyanolyan platformra (mint az iOS) portoljon egy pár megás appot. Ekkora - mondjuk úgy - érdekességet már rég nem olvastam, le is törlöm a gépemről az internetet mára… Ilyen gyenge habidumát :smiley:

az iPad esetén teljesen át kéne tervezni a felhasználói felületet a nagyobb kijelző miatt, tehát azért ez nem öt perc. más kérdés, hogy ha egyszer már a facebook tulajdona a cég, akkor juthatna erre keret.

Este megnézni a napodat? Ez alatt mit értesz?