AirPods Pro (2gen) az "Értesítés, ha nem viszi magával" funkciót nem lehet bekapcsolni

Sziasztok, az AirPods Pro (2gen)-nél nincs meg az a lehetőség a Lokátor app-ban, hogy be tudjam kapcsolni az “Értesítés, ha nem viszi magával” funkciót. Az iPhone-omnál, iPad-emnél valamint az AirTag-nél be van kapcsolva, de az AirPods-nál nincs ott a lehetőség az “Értesítések” résznél… Mitől lehet ez? És hogyan lehetne orvosolni, hogy be tudjam kapcsolni? Köszi szépen! Üdv, András

Szvsz sehogy nem tudod bekapcsolni, de próbálj meg erre írni parancsot v automatizálást, pl “ha elmész vhonnan, akkor nincsen csatlakoztatva a “kütyü” jelezzen vhogy”
Ez csak most hirtelen ötlet volt és talán még lehet finomítani, v átfogóbbá tenni az alapot, nem tudom. Jó kísérletezést! :slightly_smiling_face:

köszi a válaszod!

az AirPods felhasználói útmutatójában egyébként benne van, hogy be lehet kapcsolni:

Különválási értesítések kérése a hátrahagyott AirPodsról

Ha a [Lokátor-hálózat] be van kapcsolva, használhatja a Lokátor appot, hogy értesítéseket kapjon, amelyek figyelmeztetik Önt, ha valahol ott hagyja az AirPodsot (3. generációs), az AirPods Prót (minden generáció) vagy az AirPods Maxot.

Szóval be lehet kapcsolni, csak nekem nem jelenik meg ez az opció… de vajon miért? és erre vonatkozott a kérdésem, hogy hogyan tudnám elővarázsolni ha van erre valamilyen mód?

Mivel nekem is van egy pro-m és én is megnéztem, én sem látom benne, de lehet rosszul keressük, nem tudom. Emiatt gondoltam alternatív megoldásra.
Na ,meg ha belegondolunk, amikor a tokja be van csukva akkor ugye nem látszik és a lokátorban is csak utolsó hely lesz benne, ergo így nehéz dolga van a funkciónak, ha megbízható akar lenni.
Ha meg ki van nyitva a tok, akkor ott van lehetőség a bekapcsolásra, de kérdés, hogy becsukott, pl asztalon hagyott helyzetében mit fog csinálni, ha mint most ugye ünnep jön és talán az ember nem is viszi magával, vagy csak nem kapcsolja be akár napokig, a lokátor csak az utolsó helyet fogja ismerni sztem. Esetleg ha tud olyant mint pl az Airtag, ami a háttérben is kommunikál, talán. De majd az okosabbak megválaszolják itt. :slightly_smiling_face:
UI: viszont mióta levettem az itthon ne jelezzen opciót, láss “csodát” azóta a látszik a lokátorban akkor is ha be van csukva a tokba és órák óta nem használom, ergo lehet rosszul értelmeztem és az Apple ezt is jól megoldotta megint.

Mert nem ott kell bekapcsolni.

A Lokátor-hálózat bekapcsolása - Apple Támogatás (HU).

Na igen de ha bekapcsolom és 1 napig nem használom akkor újra be kell kapcsolni, mert akkukímélés miatt lecsatlakozik. Bár nem néztem meg, lehet visszakapcsol a következő alkalommal, csak ha vhol ott felejtem pl otthon, akkor ha már úton vagyok, nem biztos, hogy ez jó nekem, hogy nem szól emiatt.
Igen ez olyan, hogy nem lehet kb kitalálni olyant, ami mindenkinek tökéletes :thinking:

mégis miért kapcsolódna ki egy bekapcsolt funkció? az AirPods tok saját magát kapcsolja ki, ha sokáig hozzá sem nyúlsz, nem magát az elhagyásról való értesítési funkciót.

Azt hogy miért kapcsolódik ki azt ne tőlem kérdezd, de ezt teszi, az eredmény szempontjából kb lényegtelen, hogy melyik és miért teszi, mert nem jelez ha pl otthon hagyom emiatt.

de konkrétan kikapcsolódik a funkció, vagy csak egyszerűen nem emlékeztet, mert ki van kapcsolódva maga az AirPods tok, mert X ideje ki sem nyitottad? mert a kettő nagyon nem ugyanaz.

A lokátorban ahol kell ott kiírja, hogy az értesítés ki van kapcsolva de megmaradt a kapcsolhatóság, csak ki állásban van és nem is jelezte.

de hát az Apple világosan leírja, hogy:

A Lokátor-hálózattal megtekintheti az AirPods (3. generációs), az AirPods Pro (minden generáció) vagy az AirPods Max helyzetét a Lokátor appban az eszközhöz való csatlakozástól számított 24 órán át, még akkor is, ha az nincs az Ön közelében.

illetve:

Ha az AirPods tartományon kívül van, vagy töltést igényel, akkor a Lokátorban megjelenhet az utolsó ismert helye, a „Nem található hely” vagy az „Offline” üzenet. Ha ismét online lesz, értesítés kap a párosított eszközökön.

ezek alapján ha 24 órán belül egyszer sem nyitod fel (=kapcsolod be), akkor nem csak a helyzetét nem fogod tudni megnézni (csak a legutolsó helyzetét), hanem az értesítés sem fog tudni működni, hiszen ha nem tudja az iPhone-od és a Lokátor-hálózat, hogy hol van az AirPods tok, akkor azt sem fogja tudni megmondani, hogy otthagytad-e valahol.

24 órán túl már nem fog jelet sugározni, valószínűleg mindaddig, amíg újra fel nem nyitod a tokot, vagy töltőre nem kerül, várhatóan azért, hogy maga a tok emiatt ne merüljön le.

amikor letelt nálad a 24 óra, akkor biztosan azért nem küldött semmiféle értesítést, mert megbízhatónak jelölt helyen voltál, így eleve nem is volt miért értesítést küldjön, hogy otthagytad volna valahol –– ebben az esetben az otthagyás alatt a Bluetooth beacon megszakadását értve.