Ajax: a kamerás riasztó rendszer – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: Ajax: a kamerás riasztó rendszer – teszt és vélemény - Szifon.com

Az Ajax okos riasztórendszerről már írtam korábban itt az oldalon, amit azóta is 100%-os megelégedettséggel használok Steve-vel, a macskámmal. 🐈‍⬛ Akkoriban bemutattam magát a riasztórendszert, az egyes komponenseket, a szoftvert, és persze azt, hogy mennyire könnyedén telepíthető az átlagfelhasználó számára is, és teljesen vezeték nélküli. Ezeket ebben a cikkben is megemlítem majd, de ha érdekel…

Kontaktust ez a központ abszolút nem tud kezelni, hogy a meglévő tűzjelző mellé oda kellett pakolni a sajátjait?

De tud :slight_smile: Erről lesz cikk később, csak még nem jutottam el odáig. Meglévő riasztórendszert is lehet integrálni.

Üdv!
Több felhasználóhoz is lehet rendelni a működtetést, értesítések megérkezését, beriasztást? Pld. a családtagokra gondolok.
Illetve: a kamerák esetében a PoE kamerák is csatlakoztathatóak? HUB-al, switch-el és minden egyébbel? Van ilyesmi?
Köszönöm! :slight_smile:

Természetesen a felhasználó kezelés teljesen testre szabható, nekik is van GPS riasztás értesítés, és megadhatod hogy csak be vagy csak ki riasszank, miről kapjanak értesítést, SMS, hívást is stb… szóval mindent is. :slight_smile:

PoE kamerák igen, ha rendelkeznek RTSP támogatással. Igazából ez a része nincs teljesen kiforrva én nem használok a kamerákat az alkalmazáson belül, de működik. Nyilván itt csak egy streamet kapsz semmilyen extra dolgod nem lesz, nem tudod őket mozgatni vagy éppen értesítést sem kapsz semmilyen eseménykor. Legalábbis RTSP esetén.

(Én egyébként UniFi rendszert használok kamerákra, van RTSP de az appjuk jobb)

Pont ezt a rendszert nézegettem, ennél korszerűbbet nem nagyon találtam, ami okos és nem kell szakember sem igazán. Mondjuk nekem leginkább a kültéri védelem lenne a fontos, bent minden szobában van riasztó és távfelügyeletre van kötve.
Kint vannak kamera állásaim, de azon gondolkodtam, hogy nem sokat ér, mert ettől még bejönnek arcot kitakarva, ha meg mozgásérzékelőset használok, ami szirénázik is, az meg mindenre be fog riasztani, még a fényre is.
Láttam, hogy van már kinti kamerás mozgásérzékelő is, azt esetleg nem próbáltad, mennyire érzékeny? Falevelek, hóesés, beugró macskák, fák stb… Mert akkor valszeg az lenne a legjobb, ha ilyeneket telepítenék és rákötném egy kinti szirénára.

Erre válaszolok neked holnap :slight_smile:

Kerítésvédelemre vannak nagyon fejlett videoanalitikák. A Hikvision pl. már az olcsóbb kategóriában is elérhetővé tette. Ha riasztóra akarsz kamerát kötni, akkor ebbe az irányba indulj el, a kamerás mozgásérzékelés erre alkalmatlan. Ha a kamerának van riasztás kimenete, akkor tudsz kiadni kontaktot a központnak és egy érzékelőként működik.

Van a terméknek mabisz minősítése? Betörés esetén, a biztosító fizetni fog? Elfogadja elektronikus vagyonvédelmi rendszernek?

Igen van :slight_smile: és elfogadja a biztosító.