Állásajánlat az Apple-nél: jöhet végre a magyar Siri?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/09/21/allasajanlat-az-apple-nel-johet-vegre-a-magyar-siri/

2011-ben az iPhone 4s-sel megérkezett kedvenc személyi asszisztensünk, Siri és pont azóta várjuk kis hazánkban, hogy mikor fog már végre megtanulni magyarul. Végignéztük, hogy a környező országok nyelvein már kikupálta magát, de a magyar még váratott magára. Talán eddig? Úgy tűnik, hogy az Apple magyarul tudókat keres! Nézzük is a mai nap közzétett állásajánlatot, melyre…

Na ezért fog hamarabb magyarul megtanulni mint svájci németül.:joy:

Azert nem lennek az MI helyeben, ahol ha nem nativ angolt beszelsz, akkor fel kell keszulnod arra, hogy akar egy mondaton belul tobb nyelvvel talalkozhatsz…

Mondok egy peldat:
He Siri, jatszd le a Chromatica albumot Lady Gaga-tol Spotify-on.

Most komolyan azt hiszik, hogy egy ember ezt mind elő tudja adni nekik? Erre egy pár ember kellene akik részenként tudják amit itt leírtak és ugye még perfektül az angolt is. Na erre külön kíváncsi leszek, találnak-e egy nagy szókincsű kockát aki tudja az irodalmi magyart is ráadásban :crazy_face:

A kishitűség mindig előbbre vitt… Ja nem!!!
Azért engedjük dolgozni őket ezen, hátha ők tovább látnak az itt fellelhető beszűkült gondolkodáson. :grinning:

1 kedvelés

Nagyon sok magyar él Írországban. Hátha van köztük egy kiégett angol-magyar tanár :joy:
Személy szerint nagyon tudnék neki örülni ha jönne magyar siri

Ez nem kishitűség, hanem tárgyilagosság. Az a Magyar aki ezt mindet tudja nem fog ott annyiért dolgozni, sőt nem is fog dolgozni másnak, mert már régen nem teszi. Persze biztosan találnak majd vkit aki megoldja nekik kb, de pont az a kb amitől előre félek. A google fordítót szoktam használni és siralmas, pedig csak egy fordító és nem kell annyit tudnia mint sirinek. Sok év alatt sem lett lényegesen jobb.
Szvsz az Apple jobban járt volna ha már régen csinál egy pályázatot erre és kis hazánkban lenne néhány csapat akik lehet jobban megoldanák ezt feladatot mint egy vki ott kint. Igen hosszú lenne indokolni ezt a gondolatomat, csak 50 évnyi tapasztalatom azt mutatja, ha ezt így akarják hosszú keserves folyamat lesz mire ténylegesen lehet jól használni magyarul. De ne legyen igazam!

(széljegyzet: a magyar egy melléknév, így kis kezdőbetűs. :wink: nagyon gyakran látom nagybetűvel írva, ami főleg akkor ironikus, ha mellé az illető mélymagyarkodik is, még ha itt most nem is ez a helyzet.)

1:1 :grinning:

Nem kérnek sokat, nagyja szimpla HR-es baromság.
Feladhatták volna így is a hírdetést: “angolul jól beszélő Írországban élő magyart keresünk betanított irodai munkavégzésre”.
Nem kockát keresnek, hanem egy biorobotot.

Hát lehet, de ha szeretnénk vmi használható siri-t kapni akkor még tartom amit fentebb írtam, hogy itt kellene keresniük vmi hozzáértő csapatot -kat és azok munkáiból válogatni a végén és azt elfogadni. Bár talán túllövöm ami kell a sirihez, hogy jól fusson és használni tudjuk majd arra amire kell.

Nem, egyáltalán nem. Ez egy Siri tesztelő munka. Egésznap kérdezgetni kell Sirit. Pont tavaly olvastam egy cikket egy volt Siri tesztelővel.

Nyilván ha Google fordítót vesszük viszonyítási alapnak, akkor értem az aggodalmat. De én nem vonnék párhuzamot, még akkor sem ha funkció tekintetében azonos az irány. Talán az is előfordulhat, hogy innovatívabb lesz mint egy Microsoft fejlesztés…

A Google fordítót a felhasználók fejlesztik. Minden fordításnál ott a lehetőség, hogy javítsa az ember, és vannak, akik meg is teszik. Sajnos kevesen, de hát mi magyarok sosem voltunk önzetlen népség.
Ugyanez van például a térképnél, ahol a bejegyzéseket a felhasználók javítgatják, kiegészítik. Sőt, mióta a Waze-t megvették, az ott elvégzett (szintén közösségi) fejlesztések, javítások is átkerülnek a Goggle térképbe.
Tehát a Google nem csak az adatainkat, böngészési, keresési információinkat használja fel, hanem a munkánkat is. Cserébe az átlag felhasználó semmiért nem fizet.

Az Apple egyáltalán nem a rosszul fizető cégek közé tartozik. Jobs idejében kitüntetésnek számított, ha valakit felvettek (igaz, elég nehezen lehetett elviselni őt). Azóta hígult az állomány, főleg, hogy már nem csak a központban dolgoznak, de még mindig elég jól fizetnek. Viszont nem szeretik a külső cégeket, amelyiknek szükség van a munkájára, azt megveszik. Legalábbis régebben így volt, de mostanában is gyakran vásárolnak fel cégeket. Ezért nem valószínű, hogy magyarországi céggel együttműködnének. Főleg, ha figyelembe vesszük a hazai jogi “stabilitást”.

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

11 hónap után ezt így? Szerintem nem vágtad a lényegét ezért írtad ezt, pedig utána ott van rá a válaszom is.

legalább kiadta magából. mondjuk én nem tudom, mi az, hogy “romentumos”, gondolom, valami átköltése a hasonló nevű párt nevének. ha meg az lenne, azzal amúgy mellélőtt, bár szerintem egyébként is tökmindegy valaki politikai beállítottsága ebből a szempontból, mert minden esetben nevetségesen tud kinézni nagy m-mel, elvégre melléknév. ha meg valaki mélyen hazafi, azzal semmi baj nincs, csak legalább az édes anyanyelvünket ápoljuk rendesen, ne kapjon szívszélhűdést az ilyen ironikus hibáktól Grétsy László tanár úr. (ahogyan amúgy attól se, hogy én meg nem kezdem nagybetűvel a mondatokat.)