Amatőr és profi fotósok képeit tette közzé az Apple, amelyek iPhone XS-szel készültek

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/10/14/amator-es-profi-fotosok-kepeit-tette-kozze-az-apple-amelyek-iphone-xs-szel-keszultek/

Az iPhone XS és XS Max megjelenésével az Apple a kamerát is fejlesztette, többek között a portré mód is újításokon esett át. A vállalat megosztott néhány fotót, amelyeket a felhasználók készítettek az iPhone XS-szel, valamint XS Max-szel. Ugyan minden évben frissül az iPhone kamerája, idén komolyabban “odatette magát” az Apple, és ez persze a fotókon is…

Ezekben legalább nincs semmi túlzás mint a hüvely képeknél. Olyanok amilyenek, hozzák a telefonos képminőséget amiket az évek alatt megszokhattunk :).

Nem a készülék érdeme egyik sem :wink:

Én idén elóször látom úgy, hogy látványosat javultak a képek. Eddig valóban nem lehetett megkülönböztetni az aktuális hiperszuper kamerát a tavalyiaktól (igaz ez évek óta). Az idei Xs képek viszont látványosat fejlődtek szerintem, sokkal több a részlet.

Szerinted egy 6S-sel lehetne ilyen képeket csinálni? Nyilván nem vitatja senki, hogy ehhez fotós tudás/érzék kell, de az sem árt, ha megfelelő képességű kamera van annak a fotósnak a kezében.

Természetesen nem. De ha egy másik gyártó csúcskészülékével készült kép közé lenne csempészve, nem mondaná meg senki, hogy melyik az.