Apple hivatalos a Vodafone eSIM - Apple Watch támogatás előszele?

Immár az Apple hivatalosan is elismeri Magyarországon eSIM szolgáltatást lehetővé tevő telefonszolgáltatóként a Magyar Telekom-on kívül a Vodafone-t is.
Egyes pletykák szerint még akár idén elindulhat a Vodafone-nál is az Apple Watch támogatás, bár ennek némileg ellentmondani látszik a cégnél a nyárközepe egy rendszerátállás óta uralkodó kaotikus helyzet.
Ti mit hallottatok, mikor jön az Apple Watch támogatás?

ja várj, ez a sima eSIM aloldal csak. akkor ez nem jelent még semmit. ha az Apple Watch támogatásának aloldalán lenne kint vagy a termékoldalon, mint korábban a Telekom esetén, akkor az már jelentene valamit.

Megnéztem az Apple támogatás us-en oldal november 24-én, a hu-hu oldal 30-án frissült utoljára.

Persze világos, így is írtam.
Pont azt gondolom, hogy addig nem fog a Vodafone felkerülni az Apple Watch listára ameddig előtte nem került fel a sima eSIM listára. Most annyi történt, hogy 4 hónap után végre az Apple is elfogadta (talán minősítette, korábbi hozzászólásokban volt erre utalás, hogy ez nem a szolgáltatók önbevallásán alapszik, hanem az Apple vizsgálatán) az Apple számára elfogadható eSIM szolgáltatás nyújtónak a Vodafone-t. Na most ez végre pipa.
A következő lépés az Apple Watch kompatibilitás kimondása, itt viszont szerintem nem lehet olyan, hogy a Vodafone hamarabb állítja magáról, hogy ezt tudja, de az Apple még nem mondja ki. Tehát vagy előbb az Apple fogja ezt állítani vagy kb egyszerre a Vodafone-nal.
Örülnék ha valaki többet tud a helyzetről, akkor megosztaná, mert kb 20 év után a Vodafone-tól való távozást mérlegelem.

de szerintem ez tökmindegy. az Apple jóváhagyása nélkül hiába van egy szolgáltatónál eSIM, az nem aktiválható az iPhone-on, mert ahhoz a megfelelő szolgáltatói beállításokat tartalmazó carrier bundle is kell, azt meg szintén az Apple-nek kell jóváhagyni.

hogy az Apple miért nem írta fel korábban a Vodafone-t az iPhone eSIM-támogatási listájára, az jó kérdés, de szerintem semmi köze az egésznek az Apple Watch-hoz. az Apple Watch támogatásához MultiSIM kell, az pedig jelenleg nincs a Vodafone-nál.

tehát szerintem ez semmit sem jelent ebből a szempontból. az is lehet, hogy ezeket a szócikkeket csak bizonyos ütemterv szerint frissíti az Apple, a magyar verziókat meg pláne ritkábban.

A 15.2-ben új carrier bundle van (48 helyett 49)

szerintem ez ebből a szempontból tökmindegy.

A carrier bundle pl. a Telenor esetében kb. bétáról-bétára ill. végleges kiadásra változik, szóval ezt én sem venném jelnek.

Nagy kár.
Persze értem, hogy nem feltétlenül jár “funkció” bővüléssel egy újabb bundle, de az ember csak reménykedik.
Továbbá még azt is lehet, hogy @Jadeye -nek igaza van és ez nem játszik egyáltalán az Apple Watch támogatása szempontjából.

így önmagában nem, de a carrier bundle is kell hozzá.