Apple.hu oldalon történő vásárlás - garancia

Sziasztok!

A jelenlegi szabályozások szerint amennyiben 250e Ft érték fölött vásárolok készüléket, 3 év garancia jár rá. Ez érvényes az apple.hu-n leadott rendelésekre is, ugye? Ilyenkor ki az eladó? Az Apcom? Kapok papír alapú (vagy azzal egyenértékű digitális) jótállási jegyet is?
Ez hogyan függ össze az apple nemzetközi 1 év garijával? Csupán annyit jelent, hogy 1 évig bárhol a világon leadhatom szervizbe, de itthon, ha 3 éven belül garanciális problémája van, akkor ugyanúgy beviszem bármelyik AASP-be, és ugyanúgy átveszik garis javításra? Vajon ilyenkor már kell a papíralapú számla, vagy ugyanúgy a saját rendszerükben nézik az aktiválástól számított 3 évet? (A jelenlegi telefonomra az iStyle adott 3 évre szóló garanciajegyet, ami jelenleg is érvényes, de pl az apple hivatalos support alkalmazása már nem jelzi garisnak a telefont.)

Köszi!

En erre rákérdeztem az iCenterben, azt mondtak átveszik javításra a magyar jotallasi szabályok szerint.

Szóval a 3 év ugye X összegtől van, ezt ugye elérted, tehát ha megvan az eredeti magánszemély nevére szóló számla, akkor hazánkban bemehetsz egy hivatalos szervizbe és minden további nélkül garanciában javítják, ha olyan a hibád. Ez vonatkozik Apple.hu-s termékekre is, Telekom, más szolgáltatók termékeire is, kis béla GSM boltjára nem. Ott a boltban kell érvényesítened ezt a dolgot.

Klassz, köszönöm a válaszokat!

Megrendeltem, meg is érkezett, így már tudok arra is válaszolni, hogy ki az eladó apple.hu-n leadott rendelés esetén: a számlát az írországbeli Apple Distribution International Ltd. állította ki (és Lengyelországból érkezett a csomag…).

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.