Apple numbers képlet

Sziasztok.
melyik képletet kéne használnom ahhoz, hogy egy a1 és b1 cellebáan lévő két szám közti hosszt kiszámitsa?
Pl A1(9-22) ,B1(9-23)
Jelen esetben azt szeretném hogy az eredmény 27 legyen mivel A1 értéke 13 és B1 értéke 14
Köszönöm előre is

nem igazán érhető a kérdésed. a 9-22 az barátok között is -13, a 9-23 pedig -14. a két szám közti “hossz” nem értelmezhető. az egymással szembeni különbségük így nem 27, hanem 1. de még ha pozitív számokról lenne is szó, a különbség 13 és 14 között is 1.

két cella összege: =A1+B1
két cella különbsége: =A1-B1

https://support.apple.com/kb/PH17011?locale=hu_HU

A szám abszolútértékét az ABS függvénnyel tudod venni. De gondolom valamiféle vektoros számításokat akarsz csinálni. A táblázatkezelők erre kb. alkalmatlanok. Sok szívással meg lehet oldani nyílvan mindent… de szerintem azzal kell kezdened, hogy a 9-23 és 9-24 értékeket külön szeded két oszlopba, mert ezt így nem fogja értelmezni, vagy = jelet teszel az elejére, de akkor egyből a végeredményt kapod.

Egy beosztàs tervezöt szeretnèk szerkeszteni a jol a a cellakban a munkakezdes veget es elejet jelolne a ket szam es a kotszam kozti eltelt orakat szamolna. De mivel nem egy naprol hanem tobbrol lenne szo ezert szeretnem ha tobb cellara is vonatkozna es ossze adna ezeket a szamokat. Hossz alatt ugy ertettem hogy 9 es 22 kozott 13 ertek van es ezt szamitsa ki

hát de akkor miért a kisebb számból vonod ki a nagyobbat? munkavégzés vége mínusz munkavégzés eleje egyenlő eltelt idő. az egész aljára meg összeadod az eredményként kapott harmadik oszlop értékeit. ebben semmi olyan nincs, amit speciálisan kellene a Numbers-ben megoldani, teljesen szokványos képletek.