Apple Otthon kezelése, beállítása

Van egy házunk, van több szobánk és vagyunk négyen. Egy Apple TV 4K a Home központja. Minden szobában van több Homekit-es eszköz, lámpák, dugaljak. Családi megosztást használok (nem tudom lehet-e egyáltalán másként). Általánosságban a Vezérlőközponton keresztül használjuk a kapcsolókat, mert az a legkényelmesebb. A probléma az, hogy ömlesztve megjelenik az összes kapcsoló. Megoldható az bármilyen módon, hogy készülékenként személyre szabható legyenen a kapcsolók. A lányaim a saját szobájukban lévő kapcsolókat lássák, én meg csak a nappaliét. Volt már, hogy véletlenül mellényomtam és ahelyett, hogy a nappaliban kapcsoltam volna fel a lámpát, a gyerekem szobájában sikerült. Nem volt öröm. Szóval az nekem pont elég, hogy az Otthon alkalmazásban mindenki elérjen mindent, de jó lenne ha a saját telefonján mindenki a saját szobájának “gyors elérésű” kapcsolóit látnák.
Remélem sikerült értelmesen leírnom. :slight_smile:

Persze, hogy igen :slightly_smiling_face:
A főoldalra kirakhatod a kedvencek kapcsolókat. Ezt ugye az adott készülék beállításánál tudod megtenni, ha hosszan nyomsz a kapcsológombra ezután alul a fogaskerékre kattintasz. Ide érdemes csak olyanokat rakni ami mindenkinek kell pl bejárati ajtó zár, fürdőszoba, konyha, garázs stb, a vezérlőközpontban is csak ezek fognak megjelenni. Aztán szépen el tudod rendezni az eszközöket szobánként. Ezt is a készülék beállításánál tudod elvégezni ezután alul a szobákra kattintva oldalra lapozgatva betudod állítani, hogy melyik szobát akarod “kezelni”, itt mindenki rátud a sajátjára menni, amelyik szobán hagyod az a szoba fog megjelenni, ha megint rákattintasz. A vezérlőközponton is van egy olyan, hogy Kedvencek gomb, ha erre kattintasz akkor felül ismét a Kedvencek fülre bökve lenyílik a szobák listája és ezután a szobanévre nyomva már tudod is a szobában lévő dolgokat irányítani. Szoba neveket tudsz létrehozni tetszés szerint sőt a szobákat még zónába is csoportosíthatod, pl emeleti, földszinti stb.

1 kedvelés

A Vezőrlőközponton van egy olyan gomb, hogy Otthon kedvencek és mellette (nem benne) sok egyéni kapcsoló. A Kedvenceket meg tudtam csinálni, az minden felhasználónak ugyanaz, tükröződik. De mitől függ az, hogy mely gombok vannak a Kedvencek mellett a Vezérlőközpont főoldalán? Nekem az összes kapcsoló kint van, asszonynak csak kettő.

Szerintem, hogy melyiket használod a legtöbbet, azt szerintem nem tudod beállítani, hogy ott melyik legyen.

Az egy elbaszott dolog, én ki is kapcsoltam :smiley:

Amit még megtudsz csinálni, hogy létrehozol parancsokat és kitudod rakni kezdöképernyöre mint Widget.

Na, de hogy ha a Kedvencek közösek, a mellette lévőket nem tudom testre szabni, akkor ez az eredeti kérdésemre, miszerint is készülékenként testreszabható-e a dolog egy NEM választ jelent.
Maga az Otthon be van állítva szobákra, kapcsolókra, de mind a négyünk telefonján tükröződve jelenik meg. A gyerekeknek nem kell a garázsnyitó, nekem viszont állandóan. Persze mindig fel lehet oldani a telefont, be lehet menni az Otthon alkalmazásba, kiválasztani a garázst, majd megnyomni a fel gombot, de ez számomra roppant kényelmetlen. Lehúzni a Vezérlőközpontot és megnyomni egy gombot, ami mindig ugyanott van az megfelelő.

Értelmét én se látom, majd iOS 15-ben lehet változtatni :smiley:

Sajnos a Kedvencek minden készüléken ugyanazok lesznek, ezt nem tudod külön-külön beállítani, még csak a sorrendet se tudod változtatni. A Vezérlöpult se szabható személyre, a problémádra csak az lehet a megoldás amiket fent leírtam. Legalább is jelenleg, lehet ez valamikor változni fog.

Köszönöm a segítséget, akkor sajnos marad a macerázás. Annyira nyomják ezt az okosotthon dolgot, évek óta része az Apple rendszereknek, nem hittem volna, hogy ennyire buta még, azt hittem én vagyok tájékozatlan.

1 kedvelés

Sajnos ennyire buta, nem véletlen nincs a Szifon-on cikk róla, mert effektíve lehet használni, de azért jóval jobb 3rd party megoldások vannak, és erre inkább nem éri meg optimalizálni.