Apple statisztika: az iPhone-ok felén már az iOS 13 fut

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/25/apple-statisztika-az-iphone-ok-felen-mar-az-ios-13-fut/

Az iOS 13 hivatalos verziója szeptember 19-én érkezett, és azóta már több frissítés érkezett hozzá. Az Apple el is készítette az első statisztikát arról, hogy jelenleg hány támogatott eszközön fut a legújabb operációs rendszer, erről számolt be a 9to5Mac. Az Apple szerint az elmúlt négy évben piacra dobott iPhone-ok 55%-án az iOS 13, 38%-án az…

Nekem 8 Plus-on eddig jól fut. Nincs vele gondom, egyedül az akksi idő lett rosszabb a 12-höz képest, de ott is folyamatosan ingadozott.
Remélhetőleg hamarosan megjön a 11 Pro-m, hogy azon is kipróbáljam :slight_smile:

Hello!
A kurzor mozgatásánál az eddigi nagyítót vissza lehet szerezni ? Így nem látom hova böktem…

Ha rajtam múlna menne vissza a 12 mert azon legalább volt térerő :smiley:

Senki nem a tartalomban mozgatja a kurzort már hanem a szóköz hosszan lenttartásával így sokkal könnyebb. (vagy ha 3d touchos a telód akkor akármelyik betű erős nyomásával)
De szerintem a nagyító már nem hozható vissza.

Köszi! Ezt nem tudtam :blush:

Úgy könnyű elérni az 50%-ot ilyen rövid idő alatt, hogy engedély nélkül települ, mint régen. Én majom módon azonnal felraktam X-re, de a hibák után úgy döntöttem, hogy feleségem telefonjára megvárjuk a javított verziót. Felháborodva tapasztaltam, hogy annak ellenére, hogy az auto frissítés ki van kapcsolva, egyik reggelre feltelepült a 8-ra. Az iPadjére csak azért nem, mert nem volt töltőn, de letöltődött, és sunyin várt a töltőre…
Egyébként amikor először tapasztaltam a hibákat, felhívtam a support-ot, ahol keményen tagadták, hogy náluk van a baj, és rádumáltak, hogy rakjam újra a telefont. Jól megszívattak: buktam egy csomó cégben használt app beállítását, pötyöghetem újra, buktam a levelezést, régi saját szerkesztésű csengőhangokat, stb.
Ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám levadászni az iPadről a csengőhangjaimat (ott még megvannak) nagyon hálás lennék. A Finderes szinkronban nem látom őket…

nem települ engedély nélkül, az automatikus frissítést külön engedélyezni kellett előtte. letöltődni letöltődhet, de a telepítés ilyenkor nem mehet végbe magától, külön rá kell kérdezzen.

az iPaden lévő hangokat szerintem az iMazing le tudja menteni.

Hát, lehet hogy reggel félálomban rányomott az engedélyezésre, amikor csörgött a vekker… kicsi az esélye, de megkérdezem.
A hangos tippet köszönöm, letöltöm és kipróbálom este.

Csak nekem hiányzik nagyon a 3D Touch?

Szomorú hogy az Apple az IOS 13-mal kivette azokból a készülékekből is ezt a lehetőséget, amik eddig tudták…

Nem csak hogy kivették, de alaposan meg is indokolták.
Mert csak. Úgy Apple módon… :roll_eyes:

3D Touch kepes eszkozom van es ugyonugy van 3D Touch. Neked hol tunt el, ahol eddig volt?

Ő az “erősnyomás” forcetouchra gondolt szerintem!

Az meg sohasem volt :slight_smile: az oran van Force Touch, mert ott nincs “pozicio” csak eros nyomas. A telefonon 3D Touch van, ahol nem csak nyomas erosseg, hanem pozicio is van. Nekem az tovabbra is mukodik. Semmi feature nem tunt el.

Szépen körbe lehet magyarázni, de lényegében akkor is kivették a 13ból! :grinning:
Nekem egyáltalán nem hiányzik, mert azok a menük amik előjönnek a főképernyőn, én sosem használtam, most meg ezzel a több ideig kell rajta hagyni az ujjam gyorsabb is szerintem.
Bár ha azt nézem a billentyűzeten ténylegesen csak egy erősebb nyomásra tudom használni a “kurzort” vagy hogy nevezzem. Azt nem lehet egy hosszúnyomással kiváltani!

Ami eddig nem tűnt fel, csak ahogy olvaslak titeket az az, hogy eltűnt a nagyító. Én szerettem, de végülis azt sem használtam igazán max SE-n meg 5S-en ahol még lehet értelme is volt.

Mindenhol benne maradt, ami extra, hogy olyan eszkozokon is elerhetoek ezek a featurek, amelyekben nincs benne a hardver. Ahol nincs hardver, ott long-tap szukseges (2-3 masodperc), ahol van hardver, ott erosnyomas segitsegevel azonnal triggerelheted a funkciot.

Nekem mukodik longtapra is a kurzormozgatas. A nagyito tenyleg eltunt, cserebe a kurzor most megfoghato mint Androidon.

1 kedvelés

Igazad van! Most kipróbáltam és tényleg ha erősen nyomom nem kell várni a hosszú érintés latencyjére!
Csak így az app törlés vált lassabbá.
Jobb volt ez a régi szerintem, mert jobban el volt különítve a törléstől, de így legalább a SE is tudja!
De végülis mostmár nem értem akkor ezt a sok sírást ez a téma körül.

Egyébként az újabb iPhoneok közül melyik nem tudja hardveresen? és amelyik nem tudja az csak azért nem, mert szoftveresen is ki lehet váltani vagy technikai akadály volt? Esetleg spórolás miatt hagyják ki belőle?

Nekem nem működik hosszúérintésre a kurzor mozgatás, csak erősnyomásra 6S-el. A legújabb iOS van fent, de majd megnézem 7-en lehet e.

Ezt a megfogás funkciót sem ismertem, vettem észre, szóval köszönöm, hogy leírtad!

Edit:
Megnéztem iPhone 7-en sem lehet hosszúerintessel mozgatni a kurzort, csak erősnyomással!

A bubit nem sajnálom, nekem jó, ha 10-ből 5-ször azt csinálta amit szerettem volna.
mtomi95:
A 3D tuch pedig szerintem maradt. (X van)

Csak nekem nem működik a “Hey Siri” és a Diktálás funkció ??
A Siri akkor sem működik ha a bekapcsoló gombot nyomom hosszan… hallgat… de nem ismeri fel a hangom… mintha a mikrofonnal lenne gond. csináltam hangfelvételt és videót is. van hang. nem tudom mi lehet a gond.
A diktálás is ugyan úgy. nem szürke a mikrofon jel de nem megy.

Nekem működik mindegyikkel!