Apple TV 4k film lejátszás

#1

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni! MacBook Air géppel rendelkezem és azon vannak letöltve filmek. Ezeket, hogy tudom az Apple tv-n lejátszani? Csak képernyő tükrözéssel? Nem lehet valahogy az AirDrophoz hozzáadni, hogy onnan játsza le?

Nagyon köszönöm előre is!

Üdv
Csaba

#2

A gépen VLC-t használok, de, ha át tükrözöm a képet a tv-re, ami 4K képes, akkor a film körül fekete keret van. Illetve, ha lehajtom a gép fedelét megszakad az átvitel.

#3

Szia!

Egyébként a 4K-s Apple TV-ről már írtunk ebben a cikkben részletesen, ezt érdemes még elolvasnod:

#4

Szia!

Nagyon köszönöm átolvastam őket.:slight_smile: De, ha nem veszem meg a Beamer alkalmazást, addig csak úgy tudom megoldani a lejátszást, hogy tükrözöm a képet?

#5

Hát, nyilván van más fizetős alkalmazás is.

#6

Bocs, de nem vagyok ebben jártas! Mivel új az Apple tvm és most álltam neki “felfedezni” és egyenlőre elakadtam szeretnék segítséget kérni! Tehát alaphelyzetben, mindenféle vásárolt alkalmazás nélkül, csak tükrözni tudom a képet? Ez azzal jár, hogy, ha lehajtom a fedelet akkor megszakad az átvitel? Vagy csak valami plusz beállítás kérdése? Vagy, hogy ne két készüléken menjen egyszerre azért kell külön alkalmazás? Jelen esetben a megjelenített képen a tv-n körbe fekete keret lesz…?stb

Egyenlőre ilyen kérdéseim lennének és ebben szeretnék segítséget kérni!:slight_smile:
Utána jöhetnek a kiegészítő alkalmazásokra a tippek:)

Nagyon köszönöm!

#7

Nem csak tükrözni, hanem kiterjeszteni is lehet AirPlay-en keresztül, akkor nem megy mindkét készüléken, természetesen a fedelet nem hajthatod le. Erre lehet van alkalmazás, hogy a fedél lehajtás, adott esetben ne számítson, de passz. Én sajnos nem használom így, így nem tudok tapasztalattal szolgálni, esetleg talán más.

#8

Nagyon köszi!:slight_smile: Ezt a kiterjesztést hol tudom bekapcsolni?
Jelenleg tesztelgetem és eddig csak tükröztem, de nagyon picit szaggatva játsza le a képet a tv-n és a hang is picit torz:( Mi lehet ennek az oka?

#9

Az, hogy az nem arra való effektíve, ezért írtam rögtön alkalmazást. Sajnos tényleg érdemes megvenni, mert azzal menni fog.

#10

Szia!

Letöltöttem a Beamert próba képpen, de még nem vettem meg! Feltelepítettem, de azt csinálja, hogy indításnál feljön egy panel, hogy adjam meg az AirPlay kódot! Ez a kód ugye megjelenik a tv-n.Ezt beírom a kért helyre, leokézom és kéri újra, meg újra, meg újra, meg újra…!:((A tv-n mindíg új kódot kapok, de csak kéri újra! Mi lehet a para?

Nagyon köszi!
Csaba

#11

Közben rájöttem!!!:)))Az Apple tv-ben kellett bekapcsolni a kódkérést:crazy_face::crazy_face:Így viszont már tetszetős és asszem megvevős lesz!:+1:De itt sem lehet lehajtani a fedelet?:roll_eyes:

#12

Hát ezt nem tudom sajnos, de örülök hogy megy! :smiley: Látom kemény elhatározás ez a vásárlás!

#13

Igen köszönöm!:)Tegnap meg is vettem és tényleg kell, mert a sima tükrözéssel nagyon darabos volt a lejátszás:( Így meg nagyon szuper!:slight_smile: Mondjuk a beállításokban (Beamer) nem találtam olyan opciót, hogy a fedél lehajtásával ne szakadjon meg az átvitel. Szerinted a Mac beállításokban lehet ilyen?
Nagyon köszönöm!:slight_smile:

Moderáció #14

translation missing: en.move_posts.new_topic_moderator_post

#15

Miért szeretnéd lehajtani a fedelet?
Erre vmi olyan app kellene ami gátolja az alvást lehajtásnál és semmi köze a streamhez…
Ha a kijelző fénye zavar, akkor vedd le a fényt és kész. Vagy állítsd be hogy a kijelző kikapcsolás hamar történjen és maga a gép ne aludjon el mondjuk ha tápon van.

#16

Még vmi. A Chromecast lenne azaz eszköz, amire ha kiküldöd a videót, az eszköz amivel ezt megtetted kikapcsolható. De ez is csak akkor ha a film nem ezen az eszközök van, hanem valami hálózati meghajtón vagy média szerveren…