Apple TV Airplay hang hiba?!

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem amire eddig még nem találtam választ az internet bugyraiban, hogy hogyan oldható meg az, hogy ne csússzon a hang az appletv-ről kiküldött airplay lejátszón?

Részletesen a történet: appletv bekapcsolás után az első film elindítása után (legyen az akár apple tv+, youtube vagy tidal alkamazás az appletv-n vagy plex alkalmazáson keresztül a macbook-on tárolt média) az airplay készülékre kiküldött hang csúszásmentesen kijut az erősítőre. Az appletv vezetékről kapja a netet. Az appletv és az airplay kütyü között wifi kapcsolat van. A filmbe vagy youtube videoba, tidal koncertvideoba beletekerve megmarad a hangszinkron. De abban a pillanatban, ahogy elindítok egy másik filmet a plexről vagy alkalmazást váltok (pl.: youtube ->appletv+) a hang 3-4 másodpercet csúszik. Ezután csak az segít, ha újraindítom az atv-t, de ez is csak olyan 1-2 újraindítás után. A bosszantó az az egészben, hogyha egyszer működik tökéletesen, akkor utána miért nem? Jelenleg tvos 13.4.8 van rajta az atv 4 HD készüléken. Tvos 14-re frissítés nem segített, ugyanúgy működött, sőt a legutóbbi frissítéssel a hang és kép menüből eltűnt az airplay eszközre kiküldés lehetősége. Ezért került vissza a 13.4.8 és most ott vagyok, ahonnan elindultam. Jelenleg nem szeretném a HD-t 4K-ra cserélni, de nem vagyok biztos benne, hogy azon tökéletes lenne minden.
Ha valaki tud megoldást, kérem ossza meg velem.
Nagyon köszönöm előre is!

A fenti kérdésre nem tudok neked válaszolni, miért megy vagy miért nem megy. A hangcsúszás normális dolog alapesetben, mivel ezt “cache-eli” a rendszer. Nyilván az nem normális, hogy a videó részt nem igazítja hozzá, tehát, érdemes jelezni az Apple fele a hibát. Mi van akkor, ha nem Plex-et használsz, hanem Infuse-t, azzal is késik a hang?

Köszi. Infuse-t kipróbálom. De félek nem ez lehet a baj, mert az ATV-n lévő youtube, tidal, TV+ alkalmazásoknál ís csúszik a hang, nemcsak a “távolról” jövő plex adatoknál. Gyanús, hogy egyedi eset lehet, mert nem nagyon találkoztam mással a neten aki ugyanerre panaszkodott volna, hogy egyszer megy, egyszer nem.

Routert is próbáltad újra indítani?

Az Airpaly kutyu az micsoda? Friss hw? Official? Mert a protokollban van ehhez informacio es pl. a HomePod hasznalja is ezt az infot.

Nekem akkor csúszik el a hang amikor párom a HomePod-ot is bekapcsolja a házimozi mellé kiegészítő hangforrásnak és úgy marad. Ilyenkor , ha lekapcsolom a HomePod-ot és újraindítom az AirPlay lejátszást akkor utána nincs baj a hanggal.

Igen. Már azt is próbáltam. Infuse-t kipróbáltam, ugyanaz, tehát nem alkalmazásfüggő.

1 kedvelés

AudioCast M5. Friss fw októberi (gyári, automatikusan frissül), de már hónapokkal ezelőtt is ezt csinálta a régi fw-vel.
A tv-n sajnos nincs csak optikai hangkimenet az AudioCaston meg nincs (szinte semmilyen bemenet) úgyhogy marad a “levegőben küldött jel”.
Amúgy meg tegnap este már odáig jutottam (nincs messze a megoldás:) ), hogy ha elindítok egy filmet és a tv alakú gombot hosszan nyomom az atv távirányítóján, akkor felugrik a jobb oldalon a menü (amivel ki lehet kapcsolni a kütyüt) és itt az airplay ikont kiválasztva állítom át a hangot akkor nem csúszik. Ha elindítok egy másik filmet, akkor újra oda vissza kell kapcsolni a hangot ebben a menüben a tv-re majd vissza az airplay kütyüre, de így 10/9-szer úgy néz ki, hogy működik. Így legalább nem kell újraindítgatni 2-3-szor az atv-t. Egyszerűbb, de miért ugrik el mindig pont 3.5-4 másodperc körüli időtartamot.