Apple TV - DVD "lemez" lejátszása hálózatról

Sziasztok,
Valami programot keresnék ami egy Synology NAS-on tárolt Video_TS könyvtárból úgy tud fimet lejátszani mintha a DVD-be raknám be. Kb. az a cél, mintha a gépen a VLC-be húznám be a filmet tartalmazó könyvtárat. Gépről ezt meg tudom tenni és kitükrözni a TV-re. A Synology DS Video alkalmazása nem tudja, az Infuse 7 Pro is csak a film részét játsza le a menübe/extrákba nem enged be. Van erre valami használható? “Rendrakás” a cél és kb. 6-700 DVD filmet nem szeretnék “betömöríteni”, de jó lenne így használni, ha megoldható.
Köszi,
Krisztián

VLC?

asodfiha sdfgah fgh ;dhfasdfadfqdfa sdfa

VLC semmi mást nem csinál mint elindítja a film részét, menübe nem tudsz belemenni, extrákat nem választja ki. Ugyanezt csinálja az Infuse is csak annak jobb a kezelőfelülete, gyerek is elnyomkodja, olyan mint a DS Video. VLC viszont tökéletesen működik gépről.

Hülye kérdés, de nem lenne egyszerűbb, ha NAS-ra vagy valamire a DVD-t berippelnéd valamilyen szoftverrel és úgy indítanád?

Jelen pillanatban kb. 400 film van már “felmásolva” amit át kellene “kódolni” olyan formátumba amit megeszik bármelyik lejátszó program. Most az a kérdés, hogy a maradék 2-300db csak “felmásolódik”, vagy mind a 6-700 “átkódolódik”. Viszont megszoktam, hogy DVD esetében ott vannak az extra tartalmak, amit a VLC-vel elérek gépről, csak rámennék a kényelmi módra, mert így egyszerűbb mint gépet kapcsolni, vagy levenni a DVD-t a polcról. Igazából azt nem értem, hogy a VLC a TV OS-en miért nem ugorta meg azt, ami a gépen jól működik…

Sztem nem vettek még a Licenset ugye az Apple TV-re vagy TV-kre. Nincs okos TV-d? Mert akkor meg lehet próbálni ott lejátszani valami alkalmazással.

Amúgy jó sok film :smiley: Kitartás hozzá!

mondjuk a mai full HD vagy még nagyobb felbontásra képes tévék mellett szerintem jobban jársz, ha letöltöd a kívánt filmeket MKV formátumban, a DVD felbontása már túl alacsony.

“Buta” TV-m van csak, az Apple TV okosította fel. A 3-assal nem volt ilyen, mert ott vagy iPad vagy géptükrözésről indítottam, de így hogy a 4-es már tud plusz dolgokat, gondoltam kihasználom, hogy dolgozhatok, miközben a gyerek mesét akar nézni, ha nem jött be. Maradnék a Video-TS könyvtárnál, nem “alakítgatok át”, max csak a filmnézés marad, ha meg extrát akarok akkor megy tovább a gépről tükrözős verzió.

Meglepően jó képe van még a DVD-s Video-TS könyvtárból lejátszott tartalomnak is egy 1080p-s plazmán, de egy 4K-s monitoron is vállalható a képe. Viszont ha a DVD-ből csinálok MKV-t akkor az valóban nem jó, ha meg úgy állítom, hogy jó minősége legyen, akkor a 8GB-os DVD-ből 15GB lesz az MKV file, és nincs benne minden szinkronhang…

Ah, nem gondoltam, hogy igy van. Viszont jobban megneztem ezt. Elmeletben, nem talalhatsz olyan szoftvert, az App Store-ban, ami ezt le tudja jatszani, mert annak az opensource komponensnek, ami felel a DVD menuert, a liszensze nem kompatibilis az App Store-val. Sajnos, peched van akkor is, ha kereskedelmi liszenszt vasarolnal, hiszen azt, csak akkor kaphatsz, ha fizikia mediumhoz keszitessz szoftvert (tehat, nem akarod kikerulni pl a DVD CSS vedelmet). Tehat, az a helyes mukodes, ha nem tudsz szoftveresen DVD menut megjeleniteni a hardvereden. Illetve, meg kell nezni, hogy a VLC repository pl nem-e tartalmaz olyan VLC forraskodot, ami lebuildelheto ugy, hogy a komponensek benne maradnak es akkor ezt hasznalhatod sajat celra. Ha a menurol lemondassz, akkor az MPEG2 lejatszasnak nincs limitje, ezert tudod a tartalmat lejatszani.

Sajnos az ilyen-olyan DVD vagy bluray ISO menüvel nem mindenki barátja, még a Plex sem eszi meg, az oka a dvd-n levő extra/plusz struktúra és a menürendszer

Ilyen batch converterrel lehetne megoldani

vagy simán 1 by 1, handbrake
vagy VidCoder

Jelen pillanatban marad az Infuse, mert az legalább konvertálás nélkül olvassa az Video-TS könyvtárat, ha meg kell a menü, akkor gépről VLC-ben indítva AirPlay-el kitükrözve a TV-re működik minden. Plex csak úgy ette meg, ha át lett rakva valami más formátumba. Handbrake meg 8GB-os lemezből 1 nyelves beállítással átkódolást 12GB-ra tudta kihozni,ráadásul időigényes a most csak ott van helyett. Ameddig elférnek így kódolás nélkül a NAS-on addig marad ez a verzió, hátha évek múlva vagy csinál rá valaki valamit…

1 kedvelés

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.