Apple TV-n való hívás értesítés – csak nekem hiányzik egy ilyen funkció?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2025/01/31/apple-tv-n-valo-hivas-ertesites-csak-nekem-hianyzik-egy-ilyen-funkcio/

Akiknek több Apple eszközük van, tudják, hogy ha hívnak minket az egyiken, akkor bizony kicsörög majd a másikon is, és itt most nem csak telefonról beszélek, hanem óráról és számítógépről is. Ez egy rettentően jó funkció, mert sokszor kint hagyjuk a konyhában a készüléket, vagy éppen töltőn van, vagy általánosságban véve lehalkítva használjuk. Erre a…

Nem! Felvenni úgysem tudod, ha ilyen fontos, akkor készítsd a kezed ügyébe a telefont.

Abszolut egyetértek…fölösleges. Kicsit vissza kellene venni ebből az “állandóan online létből”…nem egészséges dolog. És mielőtt példákkal jönne bárki, hogy “de van olyan szitu hogy kell” … nincs.

Mi ebben a rossz, hogy kap egy értesítést a tévén? Miben látod ebben a plusz online jelenlétet?

Igen, csak neked.

Gondolom unalmadban dobtad össze ezt a vicc-cikket. Egyre lejebb süllyed a színvonal!

Fiatalokon (saját kölkökön is) egyre inkább látszik a koncentráció teljes hiánya, ami ennek a rengeteg “online létből” fakadó, lássuk be túlnyomó részt lényegtelen, de a figyelmet megakasztó értesítésekből fakad. Ha filmet nézel, nézz filmet, ha hívást vársz ami lényeges lehet, végezz addig más tevékenységet…szerintem.
Bár nem biztos, hogy csak szerintem, egyre több kutatás igazolja a telefonmentes időszakok pozitív hatását.

Attol, hogy megkapod az ertesitest, nem kotelezo azzal foglalkozni, elolvasni sem.

En pl. azert tartom foloslegesnek a hivas jelzeset az Apple TV-n, mert ha brjovo hivasom van, azt csak akkor veszem fel, ha a hivo benne van a telefonkonyvben, illetve ha karnyujtasnyira van valami, amivel fel tudom venni (pl telefon, vagy tablet+airpods vagy ora+airpods). Igy ha latom is a hivast es latom a nevet is, ha nem tudom felvenni, akkor ez ugyis csorogni fog a vegtelensegig.

Valóban nem kötelező … de onnan ha csippant valami, piszkálja az ember fantáziáját :slight_smile:
De akkor nincs köztünk vélemény különbség. Ha várható fontos hívás…tetszik, nem tetszik, legyen karnyújtásnyira elérhető távolságban a telefon.

egy plusz értesítési felület szerintem nem probléma, de annak nyilván nincs értelme, hogy ugyanúgy csörögjön végig csengőhanggal a tévé, mint a telefon, hiszen az Apple TV-n nem tudnád fogadni a hívást. de egy egyszeri hangjelzés egy megjelenő értesítéssel szerintem elfér, még ha amúgy én nem is használnám. (én Vision Pro-n szoktam filmet nézni, ott a virtuális moziteremben való filmnézéskor ugyanúgy kicsörög a hívás, bejön az üzenet, és a hívást rögtön fel lehet venni, vagy az üzenetre válaszolni.)

rengetegen vannak olyanok, akik mondjuk lenémított állapotban felejtik a készüléket, és így hiába csörög, nem veszik észre, vagy az épp a másik szobában van, mert lerakták, töltőn van, bármi, és épp nincs kéznél, így minden további eszköz “kicsörgése” csak megkönnyíti, hogy ne maradjanak le egy esetlegesen fontos hívásról.

ha valaki X időt mindenképpen offline akar eltölteni, akkor ott van a ne zavarjanak mód, vagy pláne a képernyőidő, tehát aki akarja, most is tudja ezt szabályozni. ha minden fontos hívás várható lenne és előre kiszámítható, az ideális világ lenne, de ez nem így van.

a telefonmentes időszak szerintem már régóta nem a hívásokra vonatkozik, hanem hogy valaki egész álló nap nyomogat valami közösségi oldalt, játékot, videókat.

Hát ebben semmi pluszt nem látok. Ha filmet nézel és csörög a telefon, nem veszed fel? Csörög vagy popup mi a különbség?