Apple TV-t vagy Homepod minit vegyek?

Okosotthon automatizálás miatt gondolkodom, ami az Apple TV mellett szól még, az az Airplay, meg hogy ez végülis egy kis konzol. Ami ez ellen szól: a TV már eleve okos, nem biztos, hogy kellő mennyiségű új funkciót ad. Mi az, amiben jobb a homepod mini? A normál verzióban nem gondolkodom, elsősorban az ára miatt.

Mik a tapasztalatok?

Hiába okosak a TV-k, az Apple TV sokkal gördülékenyebb szerintem. Oké böngésző nincs rajta, de a streaming alkalmazások sokkal gyorsabbak mint a TV-kre telepíthetőek. Okos TV-n szerintem pl a Netflix alkalmazás is olyan furcsa valahogy, Apple TV-n tökéletes. De lehet csak én látom így… :slight_smile:

Mit használsz az okos TV-den? Van-e otthon NAS például? Van-e otthon hangszóró? Használsz-e Siri-t? :smiley: Ezek az alap kérdések.

Nekem pont fordítva, az LG TV-n nekem sokkal jobban tetszik a Netflix alkalmazás, mint az AppleTV-n. Szerintem egyébként lehet, hogy attól is függ melyiket kezted el először használni.

1 kedvelés

Kicsit lehet ez már off. :slight_smile:

De nem tudom… először Samsung okos TV-n használtam a Netflixet. Akkor nem volt vele különösebben bajom, bár kicsit kényelmetlen volt használni. Aztán Apple TV-n és maga az álom. Utána kíváncsiságból kipróbáltam LG okos TV-n, és a magic remote-nak köszönhetően a kezelhetősége már tényleg jó, de valahogy pont annyiban másabb a felület a tvOS-es verzióhoz képest, hogy már nem tudnám napi szinten használni, hacsak nem kényszerülnék rá valamiért.

Köszi a válaszokat. Igazából a többi Apple termékkel való együttműködés érdekel, abban mondjuk világbajnok a többi eszköz, meg hogy az okos eszközök (egyelőre izzók, később esetleg zárak és fűtés) rendszerébe csatlakozzon valahogy.

Az én véleményem, ha nincs hangrendszered otthon akkor a HomePod mini is csak úgy éri meg, ha kettőt veszel . Ha van már egy meglévő hangrendszered vagy egy házimozid akkor meg igazából csak egy kiegészítő hangszóró amit szétpakolsz a lakásban, hogy a konyhában is legyen zene. Igazából, ha nem hallgatsz sok zenét otthon akkor nem nagyon szükséges szerintem. Nekem van két HomePod itthon, de csak zene hallgatásra használom mert, ha házimozin akarok zenét hallgatni akkor bekapcsolódik a tv mindig, tehát csak kényelmi okokból vettem meg és persze a zene szebben szól rajta mint a házimozin, egy sztereó hangrendszer és egy HomePod mini közti különbséget megtudja neked @SzifonAdmin mondani. Az én véleményem, hogy HomeKit központnak egy ATV a legjobb. Nem is biztos, hogy többet tud mint az okos tv, de nekem az ATV ethernet kábellel van bekötve és iszonyat stabilan működik a lakásban minden. Hozzáteszem, hogy én már csak az ATV-t használom majdnem mindenre, meg XBOX One ( ami a legolcsóbb UHD Bluray+Dolby Atmos lejátszó volt :slightly_smiling_face:).

Apple TV mindenképpen.
Az okos funkciókat szándékosan nem upgradelik a TV gyártók, hogy rákényszerítsenek a gyorsabb készülék cserére. Kijön egy új kodek és viszlát média lejátszás.
Ezen kívül az Apple TV támogatja az AC wifit (nas-ról lejátszáshoz hasznos), kadenciahelyesen játsza le a 24p filmeket és széles szoftver választék van hozzá.
Ha meg később cseréled a TV-t nyugodtan koncentrálhatsz a képminőségre és nem kell ár/minőség kompromisszumot kötnöd az okosfunkciók kedvéért.

1 kedvelés

Köszönöm a tippeket, végül az Apple TV győzött, nemrég megvettem. Egyelőre jó.

1 kedvelés