Apple Watch gyereknek - beállítható rá képernyőidő?

A gyerekem ajándékba kapna egy Apple watchot, de nincs Iphone-ja. Egy ideig nem is lesz, ez egészen biztos. Úgy olvastam, hogy a szülői Iphone-hoz csatlakoztatható az óra, de mi vodafone-osok vagyunk, és úgy láttam, az nem támogatja a családi megosztást, vagyis híváskezelésre nem fogja tudni használni majd az órát. Ez nem is olyan nagy gond. A nagyobb kérdés, hogy van-e az apple watchra valamiféle képernyőkorlát, úgy, mint a telefonra? Ha nem szeretném, hogy este/éjszaka használja, vagy bizonyos applikációkat nem szeretnék rajta engedélyezni.

Itt ir olyat, hogy van Screen Time, viszont ez nem jelenik meg, csak managelt orakon, ugyhogy nem tudok neked tenyleges screenshotot kesziteni arrol, hogy mi minden lathato ott.

@a_m @Czo viszont a családi beállítás opció nem érhető el hazánkban:

így jelenleg nem lehet más iPhone-jával a gyerek számára beállítani egy órát, hanem az akkor úgy fog kinézni, hogy a szülő által gyakorlatilag saját maga számára beállított órát a gyerek hordja – viszont így az óra által gyűjtött mozgási és egyéb egészségügyi adatok a szülő Egészség appjában, saját információként jelennek majd meg.

jelenleg csak a Telekomnál van Apple Watch támogatás, de a családi megosztás nem vonatkozik a mobilelőfizetések megosztására, az az App Store-os és egyéb megvásárolt tartalmak, illetve például a havidíjas iCloud tárhely vagy Apple TV+ előfizetés megosztását takarja.

Ez nem csak a cellularisan beallitott csaladi megosztasra vonatkozik? Azt irja az Apple, hogy nem kotelezo hozza mobilhalozat.

nem, mert az Apple azt írja, hogy:

Amire szüksége lesz

tehát sima, nem cellular órával nem állítható be.

Korábban mi is szembesültünk ezzel a helyzettel.
Mi végül átmenetileg azt a megoldást választottuk, hogy vettünk egy használt régi (fontos, hogy olyan legyen ami még kezelni tudja az órát, stb) iPhone-t.
Ehhez kapcsolódni tudott az óra, így együtt be lehetett rakni az Apple családi rendszerébe, amin keresztül lehetett menedzselni elég sok mindent (az iOS-ek egyre többet is tudnak) A gyerek pedig nem kapta meg a telefont amíg el nem ért egy bizonyos kort.
Figyelni kell arra, hogy a mobilnet képes AW a párosított telefon közelsége nélkül jóval kevesebb ideig bírja.

kicsit off, de így mit tud vele csinálni?
vagy van benne egy eSIM, a mobilhoz és előfizetéshez kapcsoltan, azaz pl fel lehet hívni/ tud SMS üzenetet írni az órán?

Persze kell az AW-be egy eSIM (mobilnetre is kell előfizetés), így mehetnek az üzenetek, hívások, hely követés, szülői beállítások (pl a névjegyzék szülői szerkesztése, stb nevelési elvek és gyakorlat függvényében)

Igen, pont ezt szeretném tudni, hogy van-e értelme iPhone nélkül egy iWatchnak. Úgy látom, hogy nem igazán. A probléma az, hogy éppen elvettük tőle az iphone-t mert nem megfelően működik rajta a szülői korlátozás, és a nagyszülők szeretnének neki egy órát ajándékozni, de szerintem akkor ezzel még várunk, amíg újra iphone-kompatibilis lesz a gyerek :slight_smile:

Köszi, nálunk is maximum így tudna működni. Korlátokat be lehet rajta állítani?

Most csak röviden. Ha jól emlékszem létezik egy iskola mód az órára ami lényegében az idő mutatásán kívül kikapcsol mindent egy adott időszakban, de talán ezt a gyerek is ki/be kapcsolhatja.
Rákérdezek majd a gyerkőcre :stuck_out_tongue_winking_eye:

Update:

@Nem_Tom igen, de ez sem érhető el itthon, mert előfeltétele a családi beállítás opció. (maga az iskolaidő, mint fókusz opció, pont annyi, mint a ne zavarjanak mód, tehát bármikor kikapcsolható, értelme csak akkor lenne, ha a gyerek nem tudná kikapcsolni.)

Ha családtagja Apple Watch óráján szeretne Iskolaidő-ütemezéseket alkalmazni, akkor először állítsa be az Apple Watchot a Család funkcióval.

Igen arra az esetre írtam, ha van a gyereknek telefonja (legfeljebb szülői őrzés alatt :wink: )
Igaz, hogy a gyerek ki tudja kapcsolni ezt a korlátozást (szerintem ez egy vészhelyzetben inkább jó egyébként), ugyanakkor a szülőnél naplózza, hogy mikor mennyi időre lépett ki a gyerek belőle (tehát ha ezt megbeszéljük a gyerekkel, akkor tudni fogja, hogy csak tényleg indokolt esetben kapcsolja ki a korlátozást. Igen ez lehet nem minden szülő-gyerek kapcsolatban működhet)