Apple Watch Series 3 töltési gond

Sziasztok!
Elnézést ha rossz helyre írok, de nem találtam megfelelőbb helyet.
Az lenne a kérdésem hogy kaptam egy gariban cserélt vadi új S3-as órát, de a töltéssel gondjaim vannak. Gondol egyet és leáll a töltés, vagy néhány percenként pittyen egyet és újrakezdi, előfordul hogy nagyon lassan tölt fel (3-4 óra). Ha viszont feltöltött akkor minden rendben. Egy kissé régi kábelt kaptam hozzá, meg az adapter sem mai. Már csak egy lehetőségem maradt, az hogy a párom 8-as órájához kapott kábellel töltöm amit viszont csak egy iPad-hez kapott 20 wattos USB-C adapterhez tudok csatlakoztatni. Szabad ezzel tölteni? Nem lehet tőle baja az órának? Kérdezem ezt azért mert ugye a régebbi órákhoz még 5 wattos adaptert adtak. Előre is nagyon szépen köszönöm ha valaki válaszol!

Siman lehet megrot/hibas a kabel. Siman dughatod barmibe, ha letezne 500 wattos adapter, abba is, mert ez nem azt jelenti, hogy ennyivel fog tolteni, hanem ez a max, amit az adapter tud. Tehat, nezd meg masik kabellel, ha azzal jo, akkor venned kell egy masik toltokabeklt. Ha azzal sem jo, akkor megint vissza kell vinned az orat.

Hogy erted, hogy kisse regi kabelt kaptal hozza? A kabelt nem kell leadni, ha garancialis ugyintezesre kerul sor. Csak az orat veszik at.

Köszönöm a gyors válaszod!
Úgy értem hogy nem az én órámat cserélték, hanem ajándékba kaptam egyet, és csak az óra volt új a kábel nem, egy régebbi használt kábel volt a dobozban.
Meg nemrég csinált egy olyat is hogy ránéztem tölti e mert már olyan volt a töltés mint a kutya vacsorája, és egy pillanatra a “lila hőmérőt” láttam a kijelzőn és újra is indult az óra, pedig egyáltalán nem volt meleg.
Levettem a régi töltőről vártam pár percet és ráraktam az USB-C töltőre. Most látszólag minden rendben, tölti veszettül. Mit csináljak, teszteljem így a töltést?

Ha tartosan jo a masik toltovel, akkor az a tolto, amivel a hibat produkalja, az hibas.