Nekem siman ment a webrol vasarlas par hete, cancelt nyomva a requesterre es folytatva weben.
A vásárláskor az esetedben látszott végig a serial number? (a régi vásárlásaimnál több fázisnál látszott és a végső összesítésnél is)
Mert odáig el tudok jutni, hogy vegyek egy AC+ szolgáltatást ( h t t p s : / / a g r e e m e n t s a l e s . a p p l e . c o m / a c s a l e s / d e v i c e s (bocs a szóközökért, de ha nem így írom mást hoz), de a rendelési folyamat közben és a végén sem látszik a szériaszám. Félek, hogy leveszi a pénzt, de nem köti a szériaszámhoz.
Nem tudom, hogy így megkockáztassam-e a vásárlást?
Lovesem sincs, hogy latszott-e. Siman vegigcsinaltam a folyamatot, kulonosebb aggodas vagy egyeb nelkul.
mivel eleve a sorozatszám megadásával kell kezdened a folyamatot, így ahhoz fogja kapcsolni. (sorozatszám megadása nélkül maximum akkor tudsz, ha bejelentkezel Apple-fiókkal, és onnan kell kiválasztanod azt az eszközt, amire aktiválni akarod.)
Végül sikerült. Köszönöm, hogy foglalkoztatok az üggyel és pozitív irányba tereltetek
(@Czo: cancelt nyomva a requesterre, párhete még másnak működött, no para, @Jadeye: ha egyszer megadtam a sorozatszámot ahhoz fogja kapcsolni)
Néhány tanulság:
- Valóban túlaggódtam
, az alap hülyeség az én fejemben volt, de azért van itt pár dolog ami nem segített az Apple felől a folyamat során - Nyelv és területi beállítás: Németre (német b.kártya miatt)
- Privát webböngészéssel sikerült nekem csak megoldani, hogy a sorozatszám ellenőrzéskor ne dobjon át Apple gépen kérdés nélkül a Beállítások/AppleCare & Garantie op.rendszer panelre (ahonnan nem lehet megoldani)
- A sorozatszámhoz NEM ajánlotta fel az AC+ vásárlását, hanem AC-ról írt (ez azért zavart meg mert ugyan csak évente csinálok ilyet, de emlékeztem és meg is találtam a képernyőképet a korábbi vásárlásomról ahol eleve AC+ ajánlott fel, valószínű azóta változott az Apple weboldali szövege)
- Ezután jön fel a kérdés (ha privát böngészést választok!) ahol el tudom kerülni a zsákutcát (lásd fentebb)
- Ekkor az addigi német helyett angol nyelven (!) amerikai területi beállítással (weboldal jobb alsó sarok!) jön fel a weboldal ahol választhatnék gépet és AC+ konstrukciót
- Na most itt jól teszi az ember ha vált a weboldalon belül németre, mert különben dolláros árak és amerikai b.kártya kellene
- Ekkor tájt be is kell jelentkezni AID-vel (azzal ami csak az AC+ fizetésére tart fent az ember, köszönet a korábbi ötletért @Czo -nak)
- Ekkor mivel ehhez az AID-hez nem köti az ember magát a készüléket, ezért újra meg kell adni a SN-t
- Innen közel a cél, már csak nem szabad elfelejteni, hogy a b.kártyás fizetéshez szükség van a banki felbukkanó ablak engedélyezésére (popul ablak engedélyezése), ha ez nem jut eszünk be, akkor azt írja, hogy nem fogadja el a kártyát (harmadjára eszembe jutott, hogy tavaly mit csináltam, hogy jó legyen
Szóval nekem kalandos volt, de nem lehetetlen. (biztos lehetett volna egyszerűbben…)
Azóta minden szépen vissza lett e-mail-en igazolva, készüléken is látszik az AC+ rendben. Mégegyszer köszönet mindenkinek.