Aqara Camera Hub G2H okosotthon központ és kamera – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: Aqara Camera Hub G2H okosotthon központ és kamera – teszt és vélemény - Szifon.com

Az Aqara okosotthon rendszerét még tavasszal mutatta be Admin kolléga egy hosszabb cikk keretében, amelyből megismerhettük, hogy mennyire sokféle kiegészítővel okosíthatjuk otthonunkat a márkán belülről és mindezt ráadásul nem is végtelen pénzért. A korábbi cikk részletesen nem tért ki a rendszer központi egységei közül talán a legjobbra, az Aqara Camera Hub G2H-ra, így erről most…

Arra még nem bírtam rávenni magam, hogy a lakáson belül kamerák legyenek. Nem csak azért mert három nővel élek együtt, hanem mert a személyiségi jogok durva lábbal tiprásának érzem. Kültéren az egyik kameránk a medencét veszi, azt is lekapcsolom ha a felnőtt lányaimhoz átjönnek a barátnőik, hasonló okból.

Szerintem ezzel nincs gond. Mármint teljesen normális, hogy így vélekedsz. Mi a kisállat (cica) miatt tartunk kamerát a lakáson belül. Persze teljesen máshogy, mint a cikkben, de nálunk folyamatos a felvétel és 7 napig tartjuk meg, utána törli automatikusan. Én vagy 6-7 használok kamerát a lakáson belül. Általában elveszett napszemüveg, vagy egyéb apróságot is azon keresztül keresünk meg, “hova raktuk” alapon. :slight_smile:

Ugye a HomeKit-képes kameráknál megoldható, hogy csak akkor vegyen fel, amikor nem vagy otthon. Illetve ott nem folyamatos felvétel van, hanem csak mozgásra vesz fel néhány percet, tehát ez is egyfajta védelem, hogy nem minden percedet veszi fel. Ezen kívül egy okos konnektorra is rá lehet rakni ezeket, hogy kikapcsoljanak. Nálunk mindkét fél tudja irányítani a kamerát és személyes helyeken nincs.

Kültéri homekit kompatibilis kamerát tudtok ajánlani?