Asztalunkon a Jura Z10 okos, iPhone-nal, Apple Watch-csal és Sirivel is irányítható kávégépe

Eredetileg itt jelent meg: Asztalunkon a Jura Z10 okos, iPhone-nal, Apple Watch-csal és Sirivel is irányítható kávégépe - Szifon.com

Elmondható, hogy a kávézás egyfajta szeánsz sok ember számára, ezzel “indítjuk be” a reggelt :wink:, de mindezek mellett megkapjuk a kávézás élményét is, amit a Jura egészen magas szinten művel. Az elmúlt néhány hétben nálunk állomásozott egy felső kategóriás Jura Z10 kávégép, ami egy teljesen automata kávéfőző és vezérelhető okostelefonról, de még akár az óránkról is.…

Meg tudom érteni, hogy miért 1db a raktárkészlet :smiley:

Hát ezt se nekünk készítették. :smiley:

Mert a többit megvették :smiley: ilyen 10+ volt 1 hete asszem.

Jura azért a top-top a kávéfőzők közt. Mi is ezt vettünk az irodába :+1:

Ár-érték szempontjából van azért a Z10-nél szerintem jobb választás a JURA-n belül. Itt néhány extra funkció kb duplázza az árat. Érdemes átfutni a teljes skálát és az alapján belőni a saját valós igényt és megnézni azt milyen áron adja a JURA. (az sem lesz kevés :slight_smile: )

Van olyan 100 alatti kecsegtető ár is? :joy::joy:

Az egy másik kávé(gép)ház… :face_with_hand_over_mouth:
Kisebb fogyasztás esetén felmerülhetnek a Nespresso kapszulás gépei.
Volt az általad említett árkategóriából klasszikus darálós többfunkciós Krups gépünk, de a végén évente már többet költöttünk a szervizre mintha vettünk volna minden évében kis Nespresso gépet :see_no_evil:

Összehasonlítottam egy iPhone 14 Pro Max – 1 TB árával, és…
Most épp egyik sem kéne. De meglepett, hogy már egy iPhone- nal sem lehet felvágni.

Én csak egy mezei Saeco-t használok kb 10 éve és ott amikor kávét akarok inni egy gombot be kell nyomni, hogy felfűtsön és utána minden ok legyen, de akkor tol ki egy kis vizet ott ahol amugy a kávét. Ergo ha alá tenném a csészét azt is meg kellene innom a kávéval, ez nem annyira jó ízt adna hozzá. Ennél a mindent tudó gépnél az megoldott, hogy este alá tolom a csészémet és reggel csak elindítom a kávé főzését és mire a konyhába érek csak elveszem onnan és kényelmesen elhelyezkedve elfogyasztom? Vagy ez is tol vmi öblítő folyadékot elsőre?

sima vízzel öblíti le magát, tehát nem ad hozzá semmi ízt.

1 kedvelés

A híg kávé nálam az rossz íz, erre gondoltam igazából, ha nem elég meleg az is azt hozza. Igaz nem használok drága kávét, csak Pellini-t szoktam vele inni, néha veszek vmelyik olaszból ha arra járok, de azok is hasonló árúak. Talán ez a baj és ezért nem ízlik ha híg, vagy nem elég meleg. :crazy_face:

nyilván ami nem maga a friss kávé, az igazából nemkívánatos, de szerintem ez a mennyiség elenyésző egy eszpresszó esetén, és nem kéne semmiféle zavaró íze legyen, mert akkor az a frissen lefőzött kávét is érintené. az automatikus öblítés szerintem nem tiltható le, de a karbantartás szempontjából nem is lenne érdemes letiltani.

Ez a reggeli automatizált kávé készítés több okból is nehezített pálya a JURA-nál.

  • Öblítés belemenne a csészébe, ez szerintem sem oké :laughing:

  • Nem tudod bekapcsolni a gépet appból, ha ki van kapcsolva a gép. Márpedig ki lesz kapcsolva, mert a maximális bekapcsolva maradási ideje, ha nem történik vele semmi, akkor emlékeim szerint 1 óra

  • Víznek is kell lennie a tartályban (még az öblítés után is)

  • KV-nak is kell lennie a tartályba :sunglasses:

  • A cseppgyűjtő tálca sem lehet tele

  • Sőt a KV zacc tartály sem lehet tele

Szóval nagyon extra dolgot kell tenni ahhoz, hogy biztosan a KV illatára ébredjél egy JURA-nál.

Hát ennyi pénzért az én olvasatomban ezeket azért kellene tudnia minimum, hogy reggel egy tiszta kávét le tudjak főzetni vele amilyent akarok. A készenléti mód nem azonos a kikapcsolással, hiszen az az én 1xű Saeco-mon is hátul kapcsolódik ki, amit sosem csinálok. Azaz ez nem lehet akadály, az öblítést is egy olcsó mechanika megoldhatná, hogy csak akkor kerül a kifolyó alá a bekészített csésze, amikor már éppen kell, persze ha vki tejes cuccot iszik akkor kissé nehezebb a felállás, de az is megoldható, mert ugye többnél hűtött a tartály, amiben elvan nem csak reggelig.
A feltöltések ürítések eszembe sem jutottak, mert az természetes, hogy azt este az ember megoldja, ha reggeli kibotorkálása végén egy jó kávét inna 2 mozdulat végén.