Átvágtak a szervizben akkucserénél?

Sziasztok!
Egy évvel ezelőtt cseréltek akkut az iPad Airben. A héten ledobta és összetörte a kijelzőt a cserélt akkumulátor - felpuffadt. Mellette ott a másik akku tök normális - ezt nem cserélték. Valami nincs rendben, mit gondoltok?
Érdemes reklamálni?

egy iPad esetén nem lehet csak az “egyik” akkumulátort külön cserélni. az egyetlen modul, tehát egyben cserélték mindkét cellát. egy eredeti akkumulátor így néz ki az iPad Air esetén, a te iPadedben pedig egy utángyártott darab van:

a kép alapján láthatod, hogy amire te azt mondod, hogy nem cserélték ki, az egyértelműen más feliratokkal van ellátva, mint az eredeti, a másik cellán pedig, amire azt mondod, hogy csak azt cserélték, van egy olyan matrica a gyártási idővel, ami szintén nincs rajta az eredeti akkumulátorokon.

a lítiumos akkumulátorok esetén előfordulhat felfújódás, amikor a bennük lejátszódó kémiai folyamatok eredményeként gáz fejlődik, és az meg nem tud távozni, mert légmentesen le kell legyen zárva a cella.

egy rossz minőségű, utángyártott akkumulátor esetén pedig ez sajnos nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, mint egy jobb minőségűvel.

az egy évvel ezelőtti csere már semmiképpen sem számít garanciális kérdésnek, mert a garancián túli szervizek jellemzően 6 hónapot vállalnak.

1 kedvelés

Köszönöm szépen. Szóval megszívtam…
Honnan lehet vajon bizonyos az ember, hogy milyen aksit raknak bele, hiszen minden “made in China” - nyilván a tajvani is.

egyedül az Apple hivatalos szervizpartnereinél kapsz eredeti új alkatrészt, mert az Apple senki másnak nem ad ki alkatrészt:

1 kedvelés

THX! Ja, pénz nem számít…
:slight_smile: