Az Apple 11 éve tökéletesíti a számológép alkalmazását az iPadekre

Eredetileg itt jelent meg: Az Apple 11 éve tökéletesíti a számológép alkalmazását az iPadekre - Szifon.com

Az Apple 11 éve bemutatott iPad táblagépével új kategóriát teremtett. Sokan kétkedve fogadták az eszközt, az aggodalmak azonban hamar eloszlottak, amikor végigsöpört a táblagép láz a világon. A iPad a mai napig őrzi vezető pozícióját a szegmensben. Kezdetekben az iPaden futó rendszer tulajdonképpen egy felskálázott iOS volt. Vagyis nem teljesen, hiszen a gyári alkalmazások közül…

Párszor kellett volna, hogy ne kelljen felkelnem a kanapéról. Mérgelődtem, majd felkeltem, nem volt nagy erőfeszítés, de attól még szánalmasnak tartom ezt.

Ez nagyon cink

Vettem rá. Nagyon sokszor használom. Érthetetlen, hogy ezek miért nincsenek. Időjárás nem hiányzik, most már, widget formában ott van.

Nem tudom hiányzik-e mert én egy ingyenes kalkulátort használok amit widgetben használom így talán nem hiányzik az eredeti. :smiley:
Egyetlen hibája van ami nagy hiba, hogy nem lehet törölni, ha elrontottál egy számot akkor teljesen az elejéről kell kezdeni. (Nem, nem a számsor elejéről hanem a teljes elejéről: ha mondjuk 70 számot adsz össze és a 70.-ket rontottad el akkor az 1.-től kell újrakezdj.)

Arra tippelek, hogy az iPadOS widgetekkel kapunk számológép widgetet. Ahogy időjárást is kaptunk.

Nekem volt egy kedvenc külsős appom, ami Pencil kézírás felismerővel működött számológépként. Megoldott persze egyszerűbb egyenleteket is, de amit nagyon szerettem benne, hogy csinált a számolásból Office vagy LaTeX exportot is. Többé-kevésbé jól elvolt a szummákkal meg az integrál jelekkel is. Viszont az Appstore-ból sajnos eltűnt, mert integrálták egy másik fizetős appba.

Nem értem amúgy. Floating ablakban, osztott képernyőn tökéleten be lehetne osztani a helyet egy gyári számológépnek. Full screenen meg lenne hely előzményeknek vagy egy csomó okos funkciónak. Ok, ne tudjon a gyári számológép mátrix műveleteket, mert az nem jó, ha az átlag iPad user megrémül, bla-bla. Pedig ha valamire, pont az ilyesmikre tök jó dolog egy 10+ colos kijelző. Mérnökök vagy akár TTK-s egyetemisták zabálnák. Amit így is megtehetnek, mert van rá app. Pedig jó lenne, akár a gyári Jegyzetekbe is integrálva.

Hát végtelen a türelmed ha ezt használod :smiley: Én biztosan kitöröltem volna már az első ilyennél, hogy akár pár számmal is de nem tudom javítani csak a legelsőtől újrakezdve.

1 kedvelés