Az Apple bemutatta a 2021-es MacBook Pro modelleket M1 Pro és M1 Max processzorokkal

Eredetileg itt jelent meg: Az Apple bemutatta a 2021-es MacBook Pro modelleket M1 Pro és M1 Max processzorokkal - Szifon.com

Türelem rózsát terem, ahogy tartja a mondást és rengeteg profi felhasználó várt arra, hogy az Apple megmutassa, hogyan nézne ki a MacBook Pro, ha teljesen újraterveznék saját chipjeikre alapozva. A 2021-es MacBook Pro 14 és 16 colos méretben mától rendelhető és október 25-től megkaphatod, ha sietsz. És most nem viccelek azzal, hogy sietni kell az…

basszus Koszta, kit érdekel egy pro gépnél hogy vastagabb pár miliméterrel meg 100 grammal? hogy lehet ezt negatívumnak felhozni, ez pont hogy a pro oldalon van jelenleg!

Én most azon gondolkodom, hogy a 15-ös 5 éves prot melyikre cseréljem le. Az biztos hogy M1MAX lesz és minimum 32GB memória csak még azt nem tudom, hogy kell e a 16 col vagy elég a 14. mert ha viszem valahová akkor a fél kiló külömbség az már jelentős. A jelenlegi gépemhez képest ez nem hogy gyorsabb lessz hanem tényleg fénysebességgel fog száguldani.

Az USB-C/Thunderbolt 4 csatlakozóra milyen kábellel lehet DisplayPort csatlakozós monitort kötni?

Ezekben van ventilátor? Az AIR-ben az az egyik legjobb dolog hogy nincs…

Ejj, Konstantin… az “előző” Pro-t is lehet M1 processzorral (8/8 mag, ráadásul alap a 16 GB RAM) “jólárasítva” venni, egy 256 gigás 13 collos már 1449 svájci frankért vihető… aki újat venne, javaslom, hogy ne rohanjon. Derüljön ki előbb, hogy raklap pénzért vehető eszközön a kijelző csatlakozót nem szabták-e viccesre…;))).

itt az M1 Pro és az M1 Max a lényeg 14 és 16 colos kijelzővel, nem a sima M1 13 collal.

He milyen svájci frank? :smiley: Itthon ft-ban van.

He…? Bocs, semmi. Itt frank van…;)). Jadeye: rendben, legyen igazad… (bár nincs, ha olvasol…; de akkor ez se stimmel: ….”Hasonlítsuk össze az Apple eddigi ajánlatával, a 2019-es 16 colos MacBook Pro-val……” pedig Konstantin nem szokott pongyolán fogalmazni…)

Van, és csak akkor kapcsol be ha többet kell dolgoznia mint az Air-nek :stuck_out_tongue:

Pedig igaza van :slight_smile: A 14"-es gep elozo modellje az a 13"-as Inteles MacBook Pro modell volt, amelyen 4 TB3 port volt es Touchbar. A 13-as M1-es modell elodmodellje az az Inteles MacBook Pro modell volt, amelyen ugyan volt Touchbar, de csak ketto TB3-as portja volt. A 16"-os modell elodje pedig az Intel 16"-os modellje volt.

hát, nálam marad melóra a sima m1, képek szerkesztésére több mint elég, m1 pro/m1 max azoknak kell, akik 3d-t tolnak, ipari mennyiségben vágnak videót, bár 4k-ban még a mezei m1 is elég volt. Én csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy azért alaposan gondolja meg, hogy mit dolgozik és valóban kell e váltani. Fotósoknak szerintem felesleges, pláne m1-ről.
Külföldi fórumokat olvasva az is rohan, aki néha word-ben pötyög és este megnéz egy filmet, na ők pont 0 különbséget fognak tapasztalni sebességben.
Többi számomra felesleges sallang, nem hallgatok zenét a saját hangszóróján, 1000nit kiégeti a szemem, de már az 500 is, 720p pont arra elég amire való, filmet nem ezzel forgat senki, egyedül az sd kártya olvasó és magsafe miatt fáj a szívem.

és a 2019-es, 16"-os gépben mikor volt M1? nem volt. eddig egyik 16"-osban sem, csak most. előtte csak a 13"-as modellekben.

Helló helló…

Na szóval szem véleményem az, hogy amíg ezekbe a gépekbe belekerül a ventilátor addig egy idő után használhatatlanul hangos és meleg lesz a gép.

Valóban meg kell várni az első második és századik youtube tesztet is amíg kiderül, hogy mit tud majd a valóságban.

Egy dolog biztos a mostani macmini m1es konfigurációt nem tudtam olyan tesztnek alávetni ami beindította volna a ventilátort, hogy az hangosan visitson mint a 2019-es 16 colos MacBook pro.
Tehát az m1es macminit jól megcsinálták…

Azért az szerintem egyenesen katasztrofális fos, hogy a 2019-es i7es 1tbos ssd és 16gb rám, szóval a legerősebb konfig egy sima VLC player film lejátszás közben elkezd süviteni a ventilátor mint a szar…
Kurva idegesítő volt, adtam is el a francba az egészet.

Szóval mielőtt bárki megváltja vele a világot először várjon meg pár youtube tesztet…

Szerintem a jelenlegi M1 Pro-k már bizonyították hogy nem indul be a venti egy VLC alatt :slight_smile:

és ez pontosan milyen formátumban lévő film volt, milyen kódolással? mert én maximum azt tudom elképzelni, hogy 4K filmet néztél UHD forrásból, és valami egzotikus kódolással, ami nem H.264 vagy H.265.

a VLC helyett egyébként az IINA jobb szerintem:

A pontosítás kedvéért az M1 Mac Miniben folyamatosan megy a ventillátor, csak nem nagyon lehet hallani. Az igaz, hogy nekem sem sikerült még úgy megizzasztanom, hogy magasabb (hallható) sebességre kapcsoljon.

Bocsi.

Az amit most javasolsz nekem nyilván már nem mérvadó tehát nem fogok vissza menni a múlt év szeptemberébe és ezt a programot használni.
Bár ettől függetlenül lehet hogy jó program.

A lényeg a lényeg, semmi extra nem volt sima hd film .mkv formátumban…

És visitott a ventilátor mint a szar…
Csendben hozzá teszem, hogy az SSD sebessége már ennek a gépnek is bőven 2gb)S felett volt…

Mindegy, múlt idő…
Nagyon sokszor megfogadtam már, hogy nem veszek ilyen ventilátoros fost …
2014-ben az akkori csúcsmodellnél meg barátkoztam ezzel ventilátor fossal, de be kell látni, hogy ilyen gépekben nem lehet megoldani ezt…

Nyilván nagyon erős gépek lettek ezek, de biztos, hogy lesz az az alkalmazás hacsak egy final cut exportra gondolok jó pár effektel, ami közben el kezd majd zajongani ez a szar és ennek az árát jól meg is fizeti majd mindenki aki ebbe fektet …

De mondom, amit az előbb is írtam meg kell várni a reklám és elfogult mentes teszteket…

Esetleg ha valaki majd szerez magának egyet innen a szifon tagok közül akkor csináljon egy nagyon mély tesztet ezeket is figyelembe véve…

Akkor majd kiderül milyen ez a gép.

én már régóta nem használok VLC-t, de nekem semmiféle videó lejátszásával nem sikerült még felhúzni a ventilátorokat. amivel sikerül, az mind kifejezetten processzorigényes feladat volt, és hát az Intel proci azért képes rendesen hőt termelni. és inkább fújjon akkor a gép, mint forrjon el a processzor. de értem a problémádat.

nyilván ki fogjuk próbálni az új gépeket, ha megérkeznek. :slight_smile:

A bemutatón ezt szépen megmutatták. Miért nem nézed meg?