Az Apple bemutatta az iPad 8-at és iPad Air 4-et

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/09/16/az-apple-bemutatta-az-ipad-8-at-es-ipad-air-4-et/

Az Apple az Apple Watch Series 6 és az Apple Watch SE mellett ma este bemutatta a nyolcadik generációs iPadet és a negyedik generációs iPad Air modelleket is. Előbbi csak egy apróbb frissítésen esett át, utóbbi azonban egy egészen komoly átalakulásban részesült. Vágjunk is bele! iPad 8 Legutóbb tavaly szeptemberben frissült az iPad és akkor nagyobb…

A webshopban lévő képek alapján az új iPad Airnek is 4 hangszórója van! Először azt hittem, lusták voltak és a Pro-ról vágtak be képeket, de nem, mert rajta van az új TouchID gomb is. Plusz most mar az Air is USB-C-vel dolgozik. Szóval, az Air lesz az új budget Pro. Ami nincs: Lidar, 120Hz, FaceID, picivel talán kevesebb nit. Ami viszont plusz: 5 nm-es A14 chip, szemben az A12Z-vel. A fogyasztás jobb, viszont ez nem emelt magszámú, mint az A##X vagy A##Z SoC-ok. Multi core-ban állítólag picit el is marad (persze így is egy vadállat). Még ami érdekes lehet elsőre, hogy az A14 már DDR5-ös memóriát támogat.

Az árazása engem a korábbi, 10.5-ös Pro-ra emlékeztet, amit a mai napig vígan használok. Persze ehhez minden hardware eggyel újabb generációs (vagyis jóval drágább). Viszont, 120Hz már abban is volt (ééés: headphone Jack!). Értelmes 256 gigás változatban 300khuf lesz az új Air a magyar piacon. Plusz 120khuf a szokásos kiegészítőivel, ha használni is akarod az iPadességét. Az USB-C lenne nekem egyedül az igazán csábító plusz, de hát azért minek? Talán ha kiderül pár éven belül, hogy mi lesz az Apple silicon pontos sorsa, majd visszatérek erre a kérdésre. Egy iPad-es Rosetta2 mondjuk érdekes lenne kódolás szempontjából.

1 kedvelés

Október 16.-tól az iPad Air is rendelhető és 23.-tól pedig kapható úgyanúgy mint az iPhone 12 és 12 Pro.