Az Apple bemutatta az iPad 8-at és iPad Air 4-et

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/09/16/az-apple-bemutatta-az-ipad-8-at-es-ipad-air-4-et/

Az Apple az Apple Watch Series 6 és az Apple Watch SE mellett ma este bemutatta a nyolcadik generációs iPadet és a negyedik generációs iPad Air modelleket is. Előbbi csak egy apróbb frissítésen esett át, utóbbi azonban egy egészen komoly átalakulásban részesült. Vágjunk is bele! iPad 8 Legutóbb tavaly szeptemberben frissült az iPad és akkor nagyobb…

A webshopban lévő képek alapján az új iPad Airnek is 4 hangszórója van! Először azt hittem, lusták voltak és a Pro-ról vágtak be képeket, de nem, mert rajta van az új TouchID gomb is. Plusz most mar az Air is USB-C-vel dolgozik. Szóval, az Air lesz az új budget Pro. Ami nincs: Lidar, 120Hz, FaceID, picivel talán kevesebb nit. Ami viszont plusz: 5 nm-es A14 chip, szemben az A12Z-vel. A fogyasztás jobb, viszont ez nem emelt magszámú, mint az A##X vagy A##Z SoC-ok. Multi core-ban állítólag picit el is marad (persze így is egy vadállat). Még ami érdekes lehet elsőre, hogy az A14 már DDR5-ös memóriát támogat.

Az árazása engem a korábbi, 10.5-ös Pro-ra emlékeztet, amit a mai napig vígan használok. Persze ehhez minden hardware eggyel újabb generációs (vagyis jóval drágább). Viszont, 120Hz már abban is volt (ééés: headphone Jack!). Értelmes 256 gigás változatban 300khuf lesz az új Air a magyar piacon. Plusz 120khuf a szokásos kiegészítőivel, ha használni is akarod az iPadességét. Az USB-C lenne nekem egyedül az igazán csábító plusz, de hát azért minek? Talán ha kiderül pár éven belül, hogy mi lesz az Apple silicon pontos sorsa, majd visszatérek erre a kérdésre. Egy iPad-es Rosetta2 mondjuk érdekes lenne kódolás szempontjából.

1 kedvelés

Október 16.-tól az iPad Air is rendelhető és 23.-tól pedig kapható úgyanúgy mint az iPhone 12 és 12 Pro.

Az, hogy úgy látom az Air 4-en, hogy laggol/akad a kép, az a 120Hz hiánya miatt van vagy hibás a készülék? (Mellesleg a telefonokban sincs 120Hz mégse laggol/akad a kép, de lehet a kis kijelző miatt)

Senki?

nekem nincs olyan készülékem, ami tudná a ProMotion-t, sem iPad Air 4-em, illetve látatlanban pláne nem tudom, mit csinál az említett készüléked, így én ezt totálisan passzolom. de egyébként elképzelhető, hogy azért tűnik fel, mert más készüléken más képernyőfrissítést látsz, ami kevésbé akadozik.