Az Apple bemutatta az új iPad Air modelleket M3 chippel és új Magic Keyboarddal, és az A16-os chippel rendelkező iPadet

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2025/03/04/az-apple-bemutatta-az-uj-ipad-air-modelleket-m3-chippel-es-uj-magic-keyboarddal-es-az-a16-os-chippel-rendelkezo-ipadet/

Az Apple ma bemutatta a gyorsabb, erősebb iPad Air-t az M3 chippel, amely az Apple Intelligence támogatásával készült. Az M3-mal felszerelt iPad Air most először hozza el az Apple fejlett grafikus architektúráját az iPad Air sorozatba – tovább emelve a teljesítmény és hordozhatóság lenyűgöző kombinációját. Az új iPad Air közel kétszer gyorsabb az M1 chipes…

Nekem egy M1-es Air-em van, az is már olyan gyors, hogy a hajamat tépi, bele se merek gondolni, hogy, hogy kétszer ilyen gyorsasággal, mimet tépné még.

Én most vettem egy iPad airt és vettem hozza pencilt. Szép a duma hogy milyen jó a pencil, csak sehol nem teszik hozza hogy magyarul nem lehet vele írni mert azt ugye nem ismeri fel. Így aztán se jegyzetelni se bárhol szöveg bevitelre használni nem lehet. Max rajzolgatni ha unatkozik az ember. Kiabrandito hogy mindenhol AI de azt az alapot nem ugorja meg az Apple hogy egy egyszerű magyar szótárt betegyen az írás felismerés mögé.

itt leírja az Apple, hogy a Firka (Scribble) milyen nyelveken érhető el:

Igen, utolag már én is láttam. Csak dühítő hogy kiírja magyarul hirdetve hogy bárhova lehet írni csak azt nem teszi hozza hogy angol vagy nemet vagy kínai legyen a kézírás.

Teljesen igazad van, de valljuk be előre lehet tudni hogy az ilyen AI szarok nem működnek magyarul sosem és valszeg nem is fognak a belátható időn belül.