Az Apple díjmentesen kicseréli a 2016-os és 2017-es MacBook Pro-k nem töltődő akkumulátorait

Eredetileg itt jelent meg: Az Apple díjmentesen kicseréli a 2016-os és 2017-es MacBook Pro-k nem töltődő akkumulátorait - Szifon.com

Az Apple egy új támogatási dokumentumában arról ír, hogy a 2016-os és 2017-es MacBook Pro számítógépek vásárlóinak egy nagyon kis hányada azt tapasztalhatja, hogy az akkumulátor nem töltődik fel jobban az 1%-os szintnél, vagy pedig a gépek a „Szervizeltetés javasolt” üzenetet jelenítik meg az akkumulátor állapotánál. Az Apple és hivatalos szervizpartnerei díjmentesen kicserélik az érintett…

Hali!

No nekem pont egy ilyen Pro van és írja is hogy service recommended, viszont az az érzésem, hogy a cserére csak akkor jogosult az ember ha a két hiba EGYSZERRE jelentkezik. Tehát: nem töltődik fel 1%-nál jobban ÉS service recommended.

Egyébként itt lehet elvileg ellenőrizni
support pont apple pont com per hu-hu per 15-inch-macbook-pro-battery-recall

Nem. Vagy-vagy, nem ES.

nem, ez egy másik visszahívási programhoz tartozik, a MacBook Pro (Retina kijelző, 15 hüvelykes, 2015 közepe) modellekhez, amiről szintén írtunk anno:

a fenti viszont a 2016-os és 2017-es modellekre vonatkozik, és nem a 2015-ösökre.

És ez hol van leírva mert én nem látok ilyet :slight_smile: De ez ugye azt jelentené, hogy van egy bármilyen öreg aksim egy 2016os Proban és akkor kicserélik ha kiírja, hogy Service Recommended :slight_smile: Én örülnék ha így lenne, de félek nem ennyire jószívű az Apple

Valóban. És tudsz egy linket ehhez a visszahíváshoz ahol ellenőrizni lehet?

nincs link a visszahíváshoz, csak az a támogatási dokumentum van, amit a cikkben is többször linkeltem. a “klasszikus” csereprogramok között nincs külön kint. tehát nincs olyan, hogy hol tudod ellenőrizni, be kell vinni, és megnézik, jogosult-e rá a gép.

Nagyon remélem hogy akkor cserélik, ha 1%-nál nem tölt tovább, mert én 3 hete cseréltem ki otthon a 2017-es Pro-ban az akksit, természetesen nem eredetire mert ahhoz nem lehet hozzájutni, viszont nagyon jól működik :slight_smile: A sorozatszám alapján jogosult akksi csereprogramba sajnos nem esett bele. Töltődött, de kb. fél éve azt írta 330 ciklussal és 78% kapacitással hogy szervizeltessem az akksit, és nem is bírta sokáig ami elég idegesítő volt… Hosszú telefonáltatások után azt az infót kaptam az apple-tői hogy konkrét árat nem tudnak mondani, de olyan 70-90-csillagos ég pluszos lenne a dolog. Így megoldottam 30-ból.

Hol csereltetted?

azt írta, hogy otthon:

Aha. Nem tudom h sikerult otthon egy teljes topcaset 30ebol cserelni (mert ugye egybe van ragasztva minden) :slight_smile:

nyilván nem teljes topcase-t cserélt, hanem csak akkumulátort, nyilván nem eredetire, és nyilván a ragasztott akkut kiszedve.

1 kedvelés

Úgy lehet, ahogy Jadeye írta. Megveszed az akksit 30 ezerért (szállítással) és beleteszed. Top case-t még véletlenül sem kell cserélni, a trackpadet kell eltávolítani ideiglenesen hogy a középső akksi kivételénél ne sérüljön a trackpad szalagkábele.