Az Apple eltávolította az Apple TV Remote appot az App Store-ból

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/10/26/az-apple-eltavolitotta-az-apple-tv-remote-appot-az-app-store-bol/

A napokban az Apple csendben eltávolította az Apple TV Remote alkalmazását az App Store-ból. Az Apple TV Remote lehetővé tette számunkra, hogy iPhone-ról és iPadről is könnyedén irányítsuk az Apple TV-t – de szerencsére ezt természetesen továbbra is megtehetjük, hiszen az Apple ezt már két évvel ezelőtt integrálta a rendszerbe, így nincs is már szükség…

Jó lenne ha már az új Apple TV-t is elérhetővé tenné…

Igen én használtam az Apple TV Remote app-ot.
Szerintem ez volt az egyetlen módja, hogy például nyelvet váltsak Netflix-en. Egyébként ezt a funkciót most már nem is találom.

Az Apple TV Remote app-ban lehetett hosszan nyomni a touch area-t, ami megnyitotta a felirat/nyelv választó menüt.
A control center-es verzió nekem ilyet nem tud. Az app-ot meg ugye nem lehet már letölteni… :smiley:
Szóval most véletlenül francia maradt a Netflixem…

Valaki tud erre megoldást esetleg?
(Tanuljak meg franciául? :upside_down_face:)

miért nem suhintasz fentről lefelé a Remote-ban?

Ha a touch részén lefelé húzod az ujjadat a távirányítón akkor lenyílik egy menüsor a Netflixnél is, ott lehet nyelvet is állítani.

Köszi a válaszokat!
Igen ezt megtaláltam már korábban, de nekem nem reagál semmit a swipe-ra! :smiley: Valami nem stimmel a környezetemmel, de nem tudok rájönni, hogy mi az.

Ez egy A1469-es 3rd generation Apple TV. Több különböző készülékről próbáljuk irányítani (iPhone SE2, iPhone XS, iPad 4) de ezt a nyelv választó menüt egyelőre csak a -megszűntetett- remote app tudta előhozni.

Egyébként egy jó ideig nem találta meg a control center-ben lévő remote az AppleTV-t (mikor megjelent ez a feature az iOS-ben, azt írta, hogy csak újabb generációssal működik).

Majd, egy iOS frissítéssel látni kezdte, de valami bug-os lehetett, mert igazából párosítani már nem sikerült. Rájöttem, hogy ki kell párosítani a remote app-ot, letörölni és újraindítani az iPhone-t… ekkor be lehet párosítani a Control center-es remote-ot! :smiley: (bármelyik lépést kihagyod, akkor nem működik)

Szintén egy frissítés után, észrevettem, hogy most már a régi remote App és a Control center-es remote is párosítható egyszerre.

Nekem a Control center-es így néz ki, ezen nem sikerült swipe-olni sehol. Valamint a régi touch area-s hosszan nyomva tartás sem működik (sem a szélén, sem a középső gombbal)

Szembesültetek ennyi fura dologgal egyszerre, vagy akár csak külön-külön bármelyikkel? :sweat_smile:

De miért nem használod a tényleges távirányítóját az Apple TV-nek? :thinking:

EDIT: Most kipróbáltam telefonnal irányítva a Netflixet és nekem a lefelé mutató nyilacska nyitja le azt a részt ahol a nyelvet lehet állítani. Fura, hogy nálad nem működik.

De ha esetleg viszonylag újabb okos TV-re van rákötve az Apple TV, akkor annak a távirányítója is 99%-ban kezeli. Nekem 2020-as LG OLED van és annak a távirányítója tökéletesen kezeli az Apple TV-t.

ahogy látom, nálad be van kapcsolva az, hogy nem a simogatásra reagál, hanem a kirajzolt gombok nyomogatására.

kapcsold ki ezt az opciót a Beállítások, Kisegítő lehetőségek alatt a Fizikai és motoros funkcióknál található Apple TV Remote opcióba lépve az ott található Iránymutató gombok kapcsolót kikapcsolva.