Az Apple közzétette a legújabb negyedéves eredményeit, ami jobb lett a vártnál

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/05/01/az-apple-kozzetette-a-legujabb-negyedeves-eredmenyeit-ami-jobb-lett-a-vartnal/

Nagy várakozás előzte meg az Apple újabb negyedéves eredményeinek közzétételét, nem lehetett tudni, hogy a koronavírus miatt a forgalom mennyivel esett vissza. Vajon még a csökkentett elvárásokat is alulmúlta a cég? Tim Cook vezérigazgató már az előző negyedéves eredménynek értékelésekor, januárban is elmondta, hogy a koronavírus miatt nagyon nagy a bizonytalanság, éppen akkor helyezték karantén…

Azt hiszem az SE a szolgáltatásokból származó bevételeket produkáló felhasználói bázis növelésében segít. (Jó körülményes mondat.:blush:) Vagyis a hw eladásokon a prémium készülékeknél kaszálnak, és így nem lenne szükség olcsó készülékekre, de a sok ügyfélhez kell a tömegtermék is. Azzal kell ügyesen egyensúlyozni, hogy ne üssék egymást a termékek. :face_with_monocle:

1 kedvelés

Volt egy szempillantásnyi megingás a tőzsdén de az Apple meg a Tesla elég szépen teljesít. Az Apple, ha így folytatja akkor 1-2 héten belül csúcsot is fog dönteni. Május 4.-én 288,47 pont tegnap már 310.13 ponton zárt. Az eddigi történelmi csúcs idén februárban volt ami 327.20 pont volt. Szerintem a befektetők elég pozítivan látják a következő negyedévet is. Mivel sok minden meg fog változni és gyors léptekkel fog digatlizálodni minden. Számitógépek, tabletek kerülnek olyan cégekhez, iskolákhoz akik eddig nem dolgoztak vele. A szolgáltatásokról nem is beszélve. Az apple pay is terjed egyre jobban ( a Credit Suisse után az UBS is bevezeti :slight_smile: ) Plusszba tegyük hozzá azt is, hogy tavaly év végén az IBM számokat közölt, hogy mennyivel elégedetebbek és produktívabbak a Mac felhasználók mint a Windows. Ez is biztos kicsit megdobja most az eladásokat, hozzáteszem a Microsoft közelebb áll a történelmi csúcshoz, mondjuk ők tuti az Office szolgáltatások kiugróan magas eladásai miatt.

Félszemmel érdemes ránézni az Apple részvényekre :+1: ( hozzáteszem a Tesla se semmi) Úgy látszik nagyon bíznak a befektetök az Apple-van.