Az Apple szerint nem hardveres hiba okozza a vízszintes csíkokat az iPhone 14 kijelzőjén

Eredetileg itt jelent meg: Az Apple szerint nem hardveres hiba okozza a vízszintes csíkokat az iPhone 14 kijelzőjén - Szifon.com

Más esetekben is előfordulhatnak “fehér csíkok” a telefonok kijelzőjén, de most egyáltalán nem erről van szó, hanem egy olyan, állítólagosan szoftveres hibáról, ami az iPhone 14 családot, de főleg az iPhone 14 Pro Max modellt érinti. A csíkok akkor jelentkeznek, amikor a felhasználók felébresztik vagy elaltatják a telefont és csak egy pillanatra jelennek meg. A…

1 kedvelés

Utóbbi években azt érzem amit az autóknál. Nem érdemes megvenni az új termèket a rengeteg szoftveres hardveres baki miatt, amik rendkívül bosszantóak, hiába apróságok bétateszternek érzem magam.
Itt is azt érzem már mint anno a droidos gyártóknál. Piacra dobjuk aztán majd foltozzuk. Autót se veszek már megjelenést követően.

Autóiparban dolgozom és kiakaszt, ami mostanában történik… Párhuzamosan folyik a termék és az azt előállító berendezés tervezése, fejlesztése. Lehetetlen betartani az irreális határidőket a folyamatos változtatások miatt. És igen, sajnos tényleg csak pár hónap alatt alakul ki a normális termelési ritmus, addig nagyon sok a baki, mind ember, mind gép oldalról. Egyszóval megértelek, tényleg érdemes egy fél évet várni az új (kb.: bármilyen) termékekkel!

az autóknál ilyen “hardveres” esetben mi szokott lenni a megoldás? gondolom nem a tömeges visszahívás. de akkor mi? rájönnek, hogy valamit másképp kellett volna, az első néhány 10-100.000 autó(s) így járt, az újabbakon meg “jobban meghúzzák azt a csavart”? :wink:

Ahogy én látom (nálunk, TIR 1/2 beszállító cégnél), általában egy elég nagy számú előszéria. Ez több ezer db-os szériát jelent, amit nem feltétlenül építenek be autókba. Ezeknél inkább a gyártási folyamatot tesztelik (rettenetes mennyiségű és árú hulladékkal…). Ha itt valami baj van, akkor késik a végtermék. Ezután a szériagyártás beindulása után nagy többségben min 1 hónapig akár dupla végellenőrzés is van, vagyis nem csak a gyártósor teszterén, hanem akár dolgozók általi átnézés (minden darab esetén), akár gyakoribb mintavételezéssel (pl nem minden 100. darabot veszik ki a sorról és tesztelik le újra, hanem mondjuk minden 20-at.). De ugye ezután is előfordulhat probléma, ilyenkor a vevő (autógyártó) visszaküldi reklamációra, hogy mondjuk ez a csavar nem volt meghúzva eléggé, és akkor a gyártósort kell alakítani, hogy ez is ellenőrzésre kerüljön. Így ez mondjuk csak a gyártás 3. hónapjában kerül csak bele a gépbe, de addig mondjuk erre a hibára különösen figyelnek, a fentebb említett tesztekkel. Szóval nagyrészt így áll össze a folyamat, és ezért van az, hogy kell egy par hónap, mire ténylegesen stabil lesz a gyártás. :blush:

Ui.: a tömeges visszahívás az egyik legnagyobb érvágás az autóiparban, mert rettentő költséggel és presztízsvesztéssel jár, ezért mindenki, minden szinten megpróbál megtenni ellene mindent, hogy ezt elkerülje. (terméknyomonkövetés, adatmentés, akár több tesztelési folyamat, stb.)

köszi a részletes választ. igazából én arra gondoltam, hogy mi van ha az autó gyártó jön rá, hogy valamit másképp kellett volna állítani, de jogos, már a beszállítóknál jó, ha kiderül a galiba.