Az Apple Watch Series 4 érzékeli, ha elesel (videók)

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/09/25/az-apple-watch-series-4-erzekeli-ha-elesel-videok/

Az Apple Watch Series 4-et pár napja már teszteltük nektek. A hozzászólások alapján többen is váltotok majd az új órára, ha hazánkban is elérhetővé válik. Az óra egyik érdekessége a benne lévő fejlett giroszkóp, ami képes érzékelni, ha elesünk. Ilyenkor megkérdezi, hogy értesítse-e, felhívja-e a mentőket, vagy jól vagyunk. Az alábbi videóban ezt teszteli a What’s…

ez a Hermés bun ronda… :nauseated_face:

“a benne lévő fejlett giroszkóp” majd “A trambulin és a szivacságy nem kemény felületek, ami miatt az esést szintén nem érzékelte…”

A giroszkópnak nem az a lényege, hogy érzékelje a mozgás irányát/változását? Én akkor is esek, ha puhára esek.

Ez azért van, mert a pulzusod már eleve magasabb volt

Tehát ha csapatom 40-el országúti bringán 180-as pulzussal és bukok, akkor nem érzékeli balesetnek.Ha éjszaka kimegyek WC-re és felborulok az otthagyott papucsban, akkor igen. Tehát ha magas pulzusnál esek, akkor fődet rám…
Ez még mindig divatóra mintsem professionális sportóra. Össze nem lehet hasonlítani egy Garminnal.

Azért ott folyamatosan ekkora pulzussal mész. Gondolod az Apple nem tesztelte ezt évekig? Nyilván vannak hiányosságok, de amiatt szarnak nézed, mert nem tudod így működik-e? Mindezek mellett a Garmin hol tud akár ilyen funkciót is?

Persze ez nem olyan sport óra, mégis tud ilyet is.

A Edge széria tud már nagyjából 2 éve ilyen funkciót, sőt elküldi a megadott kontaktnak a helyzetedet…https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/edge820/EN-US/GUID-F109FB24-B55D-49D2-B388-D042E7FBA965.html

Mondj egy funkciót amit a Garmin nem tud és szerinted hasznos funkció az Apple Watchnál…

Egyelőre ez ugye pusztán 1-1 pipa. Nyílván a Garminé is képes hülyeségeket “mérni”, meg az Apple Watch is. Ahogy az automatikus edzés szüneteltetés sem működik sehol 100%-osan, meg semmi olyan funkció ami megpróbál kitalálni valamit. Nagyon jól tudják mérni az időt (már amelyik, mert a professzionális futópadunk pl. 1 óra alatt több, mint 1 percet siet…), a GPS-ük, pulzusmérőjük pontos amennyire az adott technika engedi és itt ki is fújtak. Minden más funkció gyakorlatilag találgatás. Beleértve a lépésszámlalást is, mert karon ezt is hülyeség mérni. Ennek egyetlen normális megoldása a Nike cipőbe tehető mérője volt.
Ezeknek a funkcióknak a működését összehasonlítani, pláne egy youtube komment vs. support oldal alapján meglehetősen vicces.

nem tudom, például tud iMessage-re lehetséges válaszokat felajánlani az üzenet tartalmától függően, majd azt elküldeni? tudok választ diktálni, amit szöveggé alakítva el tudok küldeni? én elég sokszor használom ezeket. meg hogy ha rajtam van az óra, akkor minden értesítés csak arra jön meg, és nem csörög, rezeg, jelez mondjuk öt különböző eszköz totál feleslegesen.

Egyetértek. Viszont ami nekem abszolút pozitívum, hogy van a Garminnak ANT+ csatlakozási lehetősége, így bármikor tudok külső szenzorokat csatlakoztatni. Így van a bicajon wattmérő, a futócipőn Pod, a mellkason pulzusmérő öv (bár ez sem mutatja pontosan, azért pontosabb mint a csukló). MInd ANT+ protokollal csatlakoznak egy órához.
Használtam nagyon sokáig Apple Watch-ot, a legutolsó a Series 3 volt, amit pont a Garmin miatt adtam el. Nyilván szubjektív a véleményem, de továbbra is tartom, hogy aki sport miatt vesz órát, annak nem érdemes Apple Watchot venni.

3 évig használtam Apple Watchot, de ezeket a funkciókat kb 2szer használtam összesen, mert nem a kis kijelzőn kezdtem üzeneteket olvasgatni, hanem elővettem a telefont és ott olvastam/válaszoltam. SZVSZ a legtöbb ember csak azért használja, hogy megnézze kitől/mi jött. Ha fontos és válaszolni kell elolvassa telefonon és válaszol. Ha nem fontos akkor úgy hagyja. Kevés magában motyogó embert látok a metrón, és azok sem a Watchoz beszélnek :slight_smile:

Ezzel egyetértek, nyilván erre jó. Na de ez a legfontosabb funkciója. Dolgozol valahol és egész nap mászkálhatsz megkapod az üzeneteket, majd pedig válaszolsz rájuk.

En sem a metron, utcan beszelek az oranak. Ezeken a helyeken csak extra kijelzonek hasznalom, ha valaszolnom kell, akkor eloveszem a telefont. De a Series 3 anno eljutott oda, hogy nem teptem ki a hajamat, mire egy-egy alkalmazas betoltott. Igy otthon, ha pl fozok, vagy mosogatok, es a telefonom a nappaliban/haloszobaban/etkezoasztalon/stb van, akkor mar siman diktalva valaszolok viber, facebook vagy akar imessage/sms uzenetre. Sott, par napja, mikor valaszoltak Airbnb-n, kiderult, hogy annak az appja is fenn van az oran, ahol meg tudom nezni a teljes valaszt es nem csak az elso par szot latom (amit el lehet kuldeni push uzenetben). Sosem gondoltam ugy, hogy ez egy sport ora, sott, nem is sportolok. Ez egy okosora, ami ellentetben a legtobb “okosoranak” nevezett fix feature settel rendelkezo oraval, ezen tenyleg tudok alkalmazasokat irni es hasznalni.

Próbálta már valaki az LTE verziós órák egyikét telekom hálózaton használni? Vannak vele problémák vagy stabilan működik?

Tudom, tudom…nem is lehet kapni itthon, de nincs akadálya annak, hogy az EU-ban megvásárolt órákat használjuk itthon.

A telekom is csak annyit ír, hogy nem garantálják a stabil működést :
Felhívjuk figyelmed, hogy a Magyar Telekom csak az általa forgalmazott [eSIM-képes készülékek] esetén garantálja az eSIM-profil megfelelő működését.

Utoljára frissítve: 2018. augusztus 27.

Előre is köszönöm a hasznos válaszokat :slight_smile:

Az, hogy az ora hol es milyen halzoaton tud/fog mukodni, az a Carrier beallitasaitol fugg, amig az Apple nem ad neked frissitett Carrier beallitasokat, addig ez nem fog menni. Amig viszont nalunk nem megy az ora, szerintem nem lesz frissitett, ezeket tartalmazo carrier setting.

Ha egy eszköz független akkor bármilyen hálózaton üzemel nem? Úgy emlékszem a gyári független iPhone működött telenor és vodafone hálózatokon attól függetlenül, hogy hivatalosan nem árulták. A szolgáltató tölti rá a profilt.

Egyébként az LTE verzió működik akkor is ha nincs az esim-re profil töltve, vagy ez esetben használhatatlan az óra?

hiába független elvben az óra, ha egyszer nem tudod konfigurálni. itthon a szolgáltató semmit nem tölt rá az órára, azt te tudnád majd beállítani az iOS-en. az óra minden egyéb funkciója természetesen működik.

az iPhone azért kissé más, mert abban van fizikai SIM-re opció, a Watch-ban meg nincs, mert abban eSIM van.