Az elmúlt öt évben egyre vastagabbak lettek az iPhone-ok

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/12/18/az-elmult-ot-evben-egyre-vastagabbak-lettek-az-iphone-ok/

Az Apple szeret a vékonyságra összpontosítani, azonban az utóbbi időben mégis épp ellenkezőleg alakulnak a milliméterek az iPhone-ok háza táján, erről írt az iDownloadBlog. 2014 óta ha csak milliméterekkel is, de vastagabbak lettek a sorra megjelenő iPhone-ok. Egy Reddit felhasználó, Fredifrum jegyezte meg, hogy az iPhone 6 óta vastagodnak a készülékek, valamint ezzel párhuzamosan az…

Én azt se bánnám ha 2 cm vastag lenne de cserébe működjön egy hétig :smiley:

ha nem log ki a kamera, legyen inkabb vastagabb

1 kedvelés

“Engem egyébként kifejezetten zavar, hogy ennyire vastag lett az iPhone XR, sokkal kényelmesebb például egy iPhone X vagy XS…”

7,7 és 8,3 mm

El tudom képzelni mennyire zavaró lehet az 0,6mm. :man_facepalming:

Az x még elfogadtható méret. A súly viszont számomra viszont már megszokhatatlan sajnos:(

Mi a jó francnak egy hétig???
Nem túlélő telefon, azoknál ok, de ennek ha egy napot kényelmesen tud az elég kellene legyen, mert töltőre lehet rakni és ezeket már dugni sem kell mert vezeték nélkül töltheted. Így nem vágom a koncepciót, hogy 1 hét cserébe 2cm, szigszallagozz rá egy powerbankot vagy tehetsz rá tokot amiben plusz akku van és teljesül a szíved vágya.

pár gramm ennyire számít? Gyúrni kell vazze és nem lesz probléma néhány gramm! :grinning:

Na ja meg az pár gramm is milyen tarthatatlan. Atyaúristen :eyes:, milyen jövő elé nézünk, ha a mai fiataloknak ilyen komoly problémáik vannak ezzel!? Csoffad a nép ebből is látszik, mi lenne velük ha még csak a Hot-Line idejében járnánk, kiskocsival húznák maguk után?

Mindig szidtam őket, hogy miért vékonyítanak, nemhogy az akkuidő… Aztám a 7plus után nagyon rossz a 8plus, és persze az xs max is. Minap kezemben volt egy 6plus, hmmdejó! Egyszerűen szarnak mindenre, nem törik magukat, hogy jót gyártsanak. Elég megnézni a 6plus oldalsó gombjait és az xs max-on, mindent elmond. Uff

Pont 1 hete váltottam iphone 8 plus-ról, huawei mate 20 pro-ra azt kell mondanom (sajnos jó értelemben), hogy 1 hét után nagyon megtetszett ez a telefon, nagyon jó ár érték arányú telefont vettem, átállás teljesen zökkenőmentes, úgy gondoltam, használom egy évig, talán jövőre az Apple kicsit pénztárca kompatibilisebb lesz, ha meg nem akkor váltok a következő szériára a huaweitől, nagyon várom a 2019 évet szerintem iszonyatos nagy verseny lesz!!! Egyetlen negatívum ami kicsit zavaró az, hogy a telefon nem tud 60fps videókat készíteni, de ez már tényleg apróság számomra, meg legalább lesz majd mit ellőni jövőre a bemutatón :slight_smile: De a super charger, best ever, 45 perc alatt 10-100% felküldi a telefont 4200mah.

gondolom, nem vettél fizetős alkalmazást az App Store-ban, így azoknak az árát sem buktad el így a váltással.

Na ja, meg ha sok minden fut rajta 1xre akkor pl beszélgetés közben újraindul és társai, tök jó, s ezalól nem kivétel a samu S9+ sem sajnos, hát én 2 ilyen után mondtam is a haveromnak, hogy amennyiben ilyent csinálna akár még beta szoftverrel is az iphone-om akkor azonnal keresnék másik telót, de még az elmúlt pár évben nem fordult ilyen elő, pedig azóta csak betakal használom, most az új XS-t is azzal kezdtem használni. (főleg mert csak úgy ment rá a teljes mentés vissza az SE-ről)
Ja azt ki is felejtettem, gondolom jövőre lesz nekik 5 kamerás vasuk is, mivel a samu már csinál 4 kamerásat! :grinning: Majd nem is távoli jövőben az lesz mint a 7 zenés órák idején, az lesz a menő teló aminek több a kamerája.

de volt 1-2 app, navigon europe pl, 15k volt, azt már buktam, de igazából google maps is teljesen kielégíti minden igényemet, egyenlőre!
A telefont meg nem a 3 kamera miatt vettem, nekem nem a fotózás a lényeg. csak kíváncsi voltam a másik táborra is, ja + még 1 dolog, ahol én lakom a Telekom hálózat nagyon gyenguska, ami azt jelenti, ha telefonálni akartam akkor télen/nyáron teraszra kellett mennem, érdekes ennél a telefonnál semmi probléma nélkül tudok telefonálni a házon belül, kedves feleségem meg kint dekkol a teraszon az iphone 7-vel :slight_smile: nekem ezek az apró (ám annál bosszantóbb) dolgok amik most orvosolva lettek. lehet ez még az új telefon érzése és 2 hónap múlva cserélem vissza iPhone-ra, majd akkor azt is megírom :slight_smile: de egyenlőre teljesen rendben van minden. majd meglátjuk mit hoz a 2019 keynote mind2 oldalon.

A térerő az érdekes jószág, mert nálunk pont fordítva áll ez a szitu, ugyanis a haveromnál kispesten a ferihegyi mellett samu S9±on alig van a házban és az udvaron is foltokban jó, míg én eddig az SE-vel is az elődeivel is simán dumáltam, jó ütötte ki a csúcsot a térerő, de nem volt szakadás sosem. Ezzel is szoktam szívni a vérét, de neki az iphone amugy sem lenne jó mert sok olyan spec appot használ aminek a store-ban nincsen megfelelője sajna, vagy már eltűnt mert nem fejlesztette a fejlesztője.
A kamera pedig vicces, de azt amikor tavaly kijött a 3 kamerás, azonnal ezzel kezdtem húzni akinél láttam hüvelyt, hogy a borotvák mintája jön ebben is, ott is voltak 2pengések majd 3 és 4 , s már talán 5-nél v 6-nál tartanak. Mindig azt mondom akinek profi kép kell az vegyen fényképezőt és tanuljon meg azzal fényképezni.

Nyilvan az 1 het ironia volt. De egy 2-3 nap ellenben szerintem nem tulzas. Es be kelljen mar ahhoz laptop meretu telefont vennem hogy 1,5 napot kibirjon. Jartal mar ugy hogy egesz napos melo utan a telod mikor hazajossz 30 szazalekon van mert egesz nap annyi idod nem volt hogy toltore tedd. Aztan mikor hazaersz kapsz egy telefont a baratodtol hogy ausztriaban lerobbant ulj be az automentojebe es menj ki erte. Az autojaba tolto nincs te sietsz mert igy is tudod hogy jo ha masnapi munkakezdesre hazaersz. Elindulsz 30%al es egesz uton azert spriccelsz hogy csak birja ki hogy tudjatok beszelni hol van a GPSrol meg akkor mar nem is beszelek. Es akkor bemesz egy kutra ahol veszel egy vagyonert egy hitvany autos toltot amire mar ranezesre se szivesen dugod ra a telod es mikor mar muszaj akkor kiirja hogy nem kompatabilis es nem tolt. Na errol beszelek en. Kurva kenyelmes az amikor van tolto mindenhol meg a budin is de vannak olyan elethelyzetek amikor igen is szukseg lenne a telora es nem tudod tolteni. Ha rakeszulok nyilvan viszek magammal bankot meg toltot de elofordul hogy az ember elfelejti. Es akkor bizony kurva jol jonne ha tudam azt hogy nem kell nelkuloznim semmit azert hogy 5-6 ora mulva meg tudjak telefonalni. Es mindez azert hogy ne legyen vastagabb 2mmel. Hidd el egy ilyen helyzetben amikor ott vagy egy vad idegen helyen ahol meg kell keresni valakit de telefonalni mar nem tudsz azt se bannad ha 30 cm vastag lenne a telod.

És ha ez a váratlan esemény a harmadik nap estéjén történik meg nem ugyanott vagy?

Na hasonló esetekre van nálam az autómban egy kis csomag, (túlélő pakk) amiben van minden amire szükség lehet hirtelen indulások esetében. Ehhez sosem nyúlok, mert ez egy plusz és jön velem akárhová indulok, csak kikapom a kocsimból ha másikkal megyek messzebbre. Ha netán elfelejtem akkor megérdemlem. Persze ebben van több nem műszaki holmi is.