Az iCloud tárhelynél, mi az a sötét szürke szakasz?

A citromsárga, és a narancssárga szakasz mellett van egy nagy sötét szürke szakasz is. (A világos szürke az csak a megmaradt, szabad tárhelyem.) Mi az, mit tárol, és hogyan lehet eltűntetni? Sajnos az iCloud tárhely soha nem lesz bővítve, mert nincs rá pénzem. Előre is köszi a válaszokat!

299 forint havonta az 50GB iCloud tárhely., ami mindenre is elég. Volt pénzed iPadre, de erre nincs? Ez ugye nem komoly?

két opció lehet.

vagy az Egyéb, bár az egyes esetekben sötétkék:

vagy a családban megosztott tárhely közös tartalma:

szerintem pont mindegy, ha nem tárolsz felesleges dolgokat az iCloudban, akkor az ingyenes 5GB is elegendő.

Na jó csak érted, havi 299 forint… :smiley: Kb ingyen adnak annyi helyet, ami a világmindenségig elég a szimpla biztonsági mentésekre. Vicces pont egy Apple fórumon olvasni, hogy valaki ekkora összegen akad fenn. :smiley:

nem lehet tudni, hogy kinek mire van kerete vagy mik a körülményei, vagy hogy mondjuk nem úgy spórolta-e össze hosszabb idő alatt a pénzt a készülékére. havi 300 Ft tényleg nem sok pénz, de mondjuk ha bankkártyád sincs, mert még túl fiatal vagy hozzá, a szülőkét pedig nem állíthatod be, akkor elég nehéz ezt a 300 Ft-ot is kifizetni. (hozzáteszem, nem tudom, most mik az egyes bankok esetén a junior kártyák életkori feltételei.)

Esetleg számítógéped van otthon? Mert biztonsági mentést végezhetsz azon is akár heti szinten is, mert a nagyrészt az iCloudodból az foglalja el.

Az iPadet csak szülinapomra kaptam, anyám sokáig spórolta rá a pénzt, mert nagyon szegények vagyunk. Egyébkén 300 forint az elég sok pénz havi szinten, mert kajára is alig van pénzünk. Egyébként 14 éves vagyok, és valóban nem tudom így kifizetni, meg anyám se fog havi 300-at kifizetni havonta, mert nem tellik rá. De nem ez volt a kérdésem, nem azt kértem, hogy kössetek bele a pénzügyi dolgokba, hanem szertném tudni, hogy mi az a sötét szürke szakasz.

Az egyéb kategória, amit küldtél, ott kékkel jelzi. A sötét szürke az más, csak nem tudom mi az, ezért el szeretném tüntetni.

Sajnos nincs számítógépem, nincs rá pénzem, az iPad az egyetlen, amin tudok internetezni, nincs más készülékem, úgy nem tudom máshova átvinni a biztonsági mentést.

ahogy írtam, ha nem az Egyéb az, akkor meg lehet a családi megosztás miatt, ha használsz családi megosztást több készülékkel és több Apple ID-val. ha nem használsz, akkor ennyi információ alapján nem derül ki, mi lehet.

a kép alapján a biztonsági mentés foglal sok helyet, annál esetleg érdemes lehet beállítani, hogy mik ne kerüljenek be a mentésbe. itt általában a fotók és videók szoktak sokat foglalni, azok mentését viszont ugye nem feltétlen opció kikapcsolni, ha ez az egyetlen készüléked van, és így nem tudod máshová lementeni őket, és utána nem a felhőben tárolni. ebben az esetben tényleg a tárhely előfizetés lehet a megoldás – vagy vállalni azt, hogy nem kerülnek bele a mentésbe, és esetleg elvesznek, ha valami történik az iPadeddel.

Semmilyen családi megosztás nincs, mivel anyám androidos, csak nekem van Apple készülékem, csak ez az iPad. Még a macskával is osztoznom kell az iPaden, azért van ott az iCloudnál a Findusz név (a macska), mert ő is használja, mert neki sincs külön Apple készüléke. Egyébként a jegyespárom a macska, de ez most nem ide tartozik.

Én nem akarom, hogy elvesszenek róla fontos dolgok, de havonta 300 Ft-ot lehetetlen kifizetni, anyám biztos, hogy leszidna, hogyha elmondanám ezt neki.

lesz erről hamarosan szerintem egy cikk, hogy hogyan oldható meg, hogy mondjuk a képeket és videókat másutt tudd tárolni, ne az iCloud biztonsági mentésben, hanem valami másik online tárhelyen, de még rendesen utána kell ennek néznem.

Oké, köszönöm. De nem a képekkel van baj, az a sárga szakasz, látszik, hogy nagyon kicsi. A biztonsági mentésben más dolgok vannak.

ha belépsz a Tárhely kezelése alatt a Bizt. mentések alá, majd kiválasztod az iPaded a biztonsági mentések alatt, akkor az Adatok kiválasztása a mentéshez opcióban ha be van kapcsolva a Fotótár, akkor az az összes képedet és videódat beteszi a mentésbe is. ez be van kapcsolva?

Itt csak ennyit jelez.

igen, és itt alul koppints rá a biztonsági mentéseknél az iPadedre. akkor fogod látni, hogy mi van a mentésben.

A biztonsági mentésben nincsenek benne fotók, az az iCloud, az külön kerül rá. Még én sem értettem először, hogy mégis miért lenne benne külön a biztonsági mentésben is, hát az iCloudnál is külön jelzi a fotókat, meg a biztonsági mentést, az teljesen más a kettő, nem értem, hogy miért is lenne ott a biztonsági mentésben is. Egyébként amiket kisatíroztam, azok csak alkalmazások.

és akkor itt mi foglalja el a legtöbbet? elvileg a lista tetején kell legyen a legtöbb helyet foglaló dolog. ha például az valami olyan app, amivel teszem azt YouTube videókat töltesz le internetkapcsolat nélküli megnézéshez, vagy zenéket, akkor azoknál például el lehet dönteni, hogy mennyire életbevágó, hogy legyen róluk biztonsági mentés. és ha nem muszáj róluk a mentés, akkor azokkal már sokat lehet spórolni.