Az iFixit darabokra szedte az Apple Watch Series 6-ot

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/09/29/az-ifixit-darabokra-szedte-az-apple-watch-series-6-ot/

Ahogyan azt már megszokhattuk, hogy az iFixit minden új készüléket szétszed, és ez alól nem menekülnek meg az Apple új termékei sem. A legutóbb az Apple Watch Series 6 került a kezük közé, amiből egy piros és kék darabot szedtek darabokra. A Series 6 elsőre nem sokban különbözik a Series 5-től, de rögtön más a…

A boltban a kedves fiatalember az átvételkor megkérdezte, hogy szeretnék-e tokot az órához, ugyanis az apple nem cserél kijelzőt, hanem az óra árának 80%-ért ad egy másikat. Ez érdekes, itt a cikk szerint még egyszerűbb is szétszedni.

Ha összetöröd a kijelződ és újat raknak bele, akkor bukod az NFC lehetőséget, azért van ez.

Az NFC-t? Miért is?

Erre én is kiváncsi vagyok. Máshol az Apple árulja a refurbished modelleket, azok gyanítom ilyen cserélt és javított eszközök.

Cserébe is Refurbished készüléket kapsz egy idő után.

Apple Watch-ra nagyon ajánlok egy biztosítást vagy Apple Care-t. Mert még a tok se 100%-os védelem, főleg ha aluminium modelt vettél.

@Cice @kistamas @gunar @Zakika_123 az Apple Watch esetén az NFC modul a kijelzőn van, forrasztott csatlakozással, és minden NFC modul az adott alaplaphoz van párosítva, ahogyan a Touch ID is az adott iPhone-ok, iPadek és Mac-ek esetén. így ha kijelzőt cserél valaki egy Apple Watch-on, akkor azzal az NFC-t is kicseréli, és az új kijelző NFC-je nem fog működni az eredeti alaplappal, mert nem fogja tudni párosítani az új modult a készülék alaplapjához.

az Apple és hivatalos szervizpartnerei nem cserélnek kijelzőt, hanem teljes készüléket. ha van AppleCare, akkor ez a csere az AppleCare miatt jelentősen olcsóbb, mert azzal két alkalommal a saját hibádból bekövetkező sérülés esetén is lehetővé teszi a cserét, jelképes összegért.

a vásárlók által leadott, betört kijelzőjű készülékeket az Apple szervizközpontjában megjavítják kijelzőcserével – nekik ugyanis megvan az eszközük ahhoz, hogy az új kijelzőn található NFC modult párosítani tudják a készülék alaplapjához, ahogyan ezt a Touch ID-val is meg tudják tenni, és az így felújított készülékeket az Apple a refurbished kategóriában kedvezőbb áron értékesíti, mint az új készülékeket.

összefoglalva: ha nem hivatalos szerviz kijelzőt cserél egy Apple Watch-on, akkor nem fog menni az NFC, és így az Apple Pay sem. hivatalos szerviz pedig nem cserél kijelzőt, hanem csak teljes órát, ami egyszerűbb és gyorsabb logisztikailag is.

@Jadeye köszi az infót, jó tudni. Ha betörik új óra, nekem ez rendben van, főleg ha az óra törik rajtam akkor valószínűleg nagyobb gondom is van :smiley: csak legyen mindig raktáron, ne kelljen annyit várni mint most.

azt viszont tartsd észben, hogy az új óra csak akkor kerül kevesebbe, ha volt a betört órádra AppleCare, ellenkező esetben a fizetésköteles csere van, az említett, nagyjából 80%-os áron.

Aha! Köszi szépen! Akkor ez megint a monopol javítási lehetőség az Apple-nek. Legalább egy országban egy párosításra alkalmas ketyerét kellene biztosítani szvsz normál esetben, nem is az apple lenne ha ez így lenne, gondolom ez van a T-ID és a F-ID esetén is, hogy csak ők képesek párosítani. Ez már kicsit irányítási mániának hat az én olvasatomban.

tökmindegy, az órákat minden esetben külföldre kell kiküldenie a hazai szervizpartnereknek, mert nincs jogosultságok még szoftveresen sem piszkálni őket.

Hát ja erre céloztam volna.