Az iFixit egy rejtett érzékelőt talált a HomePod miniben

Eredetileg itt jelent meg: Az iFixit egy rejtett érzékelőt talált a HomePod miniben - Szifon.com

A mindent is szétszerelő iFixit csapata találta meg a HomePod minibe rejtve a szoba hőmérsékletét és páratartalmát mérni képes érzékelőt, amit az Apple egy szoftverfrissítéssel aktiválni is tudna. Aki HomeKitet használ, tudja mit jelent ez: a beépített szenzor lehetővé tenné a HomePod mini számára, hogy hőmérséklettől függő automatizálásokat hajtson végre az okosotthonunkban anélkül, hogy ehhez…

Szerintem aki akar szenzort, az vesz most is, nagyon olcsón lehet venni homekithez illeszthető (kicsit azért mókolni kell vele, de olcsó) szenzorokat, nem hiszem, hogy valakit pont az győzne meg, hogy a homepod miniben van ilyen. Nem tudom mennyire tud felmelegedni a HomePod de szerintem kimondottan hátrány, ha valamilyen elég aktív eszközzel egybe van építve a hőmérő szenzor.

“Például ha túl hűvös vagy túl meleg kezd lenni a szobában, akkor a HomePod mini önállóan beindítaná vagy leállítaná a légkondit”
Ezt a légkondi önállóan is tudja. Minek ide még egy eszköz? Érthetetlen…

Ez azért nem ilyen egyszerű, mert a HomePod mini mondjuk a hálóban van, a nappaliban pedig a klíma, sokan ugye egy klímával oldják meg ezt a két “szobát”. Ilyenkor a HomePod mini hőmérséklete alapján vezérled a kinti klímát. Ez csak egy példa volt, általában ezeknek a dolgoknak klíma, radiátor vezérlő stb… saját hőmérőjük van, ami nem éppen pontos adatot ad. A HomePod mini ebben a esetben tényleg a “feels like” -ot adná, tehát úgy vezérelné a klímát, bármi mást, ahol Te vagy, és nem ahol maga az eszköz van.

Persze sok klíma és egyéb eszköz is képes már távirányítóban épített hőmérséklet alapján vezérelni, de az például nem HomeKit-esíthető. :slight_smile:

Csak hogy egy példával éljek.

Így sem látom sok értelmét :smiley:

:man_shrugging:t2::man_shrugging:t2::man_shrugging:t2:

Arra jó, hogy nem kell külön szenzorokat venni. Amúgy nálam nincs klíma és tilos is üzembe helyezni. Amit én most pont aumatizálni akarok az a lakás hűtése, ha elér egy bizonyos hőmérsékletet a lakás akkor lehúzza a külsö árnyékolókat és magasabb fokozatra kapcsolja a levegőztetőt. A páratartalomra meg természetesen a párologtatót.

Az csak bennem merül fel, hogy ez akusztikai célokból került bele?
(különböző hőmérsékleten és páratartalmon másként terjed a hang)

Egy lakásban nincs akkora pára és hőmérséklet ingadozás, hogy ez mérvadó legyen.

1 kedvelés

Meg ez nem is az a rendszer hogy számítson :smiley: :smiley:

Ha jól emlékszem van benne elmozdítást érzékelő azért, hogy ha a kalibrációt követően elmozdítja vki, akkor újra kalibrálja magát. Mi van, ha ez a hőmérséklet és páratartalom érzékelő is csak ennyi célt szolgál, ha bizonyos tűréshatáron kívülre esnek az értékek újra kalibráltatja magát.

Nem tudom, hogy a miniben van-e mozgás érzékelő szenzor, még nem volt a kezemben. Mivel egy HomeKit központ is egyben így elég egyértelmű, hogy hőmérséklet és páratartalmat is mér mint egy egy normális hasonló szenzor. Először is a levegő páratartalma nagyon minimális hatással a hang sebességére, a hőmérséklet már egy kicsit jobban befolyásolja, vegyünk egy kb 10 fokos ingadozást ami már extrém egy lakásban akkor van körülbelül 5 m/s!! sebesség különbség tehát 340 helyett 345 m/s, szerinted mi jelentősége van akármit is újra kalibrálni?

Oké belátom, amit én mondok annak jóval kisebb a valószínűsége, mint amit ti gondoltok erről :slight_smile:

2 kedvelés