Az iOS 12.2 többek között letiltja az EKG-t az USA-n kívül!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/03/12/az-ios-12-2-tobbek-kozott-letiltja-az-ekg-t-az-usa-n-kivul/

A fejlesztők és a nyilvános béta program résztvevői már január óta próbálgatják az iOS 12.2-t és mivel valószínűleg március végén érkezik majd a végleges változat, érdemes lehet vetni egy pillantást a kevésbé látványos változásokra is, amiket ez a frissítés hoz. Guilherme Rambo a 9to5Mac-nél összegyűjtött 4 érdekességet, amikről eddig kevés szó esett az iOS 12.2…

sokan fognak anyazni de itt meg van kotve a keze az almanak szerintem ekg ugyben…

Ha meg lenne akkor EU-n belül a wiwe se lehetne használható/ értékesíthető.
Egyszerűen basznak mindenre. USA piacon kívül nagyon nem érdekli őket különösebben semmi.

Amugy mióta megvan kb 5x hasznàltam, nem borulok gyászba ha nem lesz elérhető.

A Wiwe megszerezte a CE tanusítványt is, anélkül nem lenne értékesíthető az EU-ban, Apple Watchnál ez egyelőre hiányzik, valószínűleg folyamatban van a beszerzése.

Off : erről az jutott eszembe, amikor az egyik melóhelyemen akartunk Kínából alkatrészeket rendelni, a kínai értékesítő azzal villogott, hogy CE minősítést kaptak az ő termékeik is. Persze kiderül, hogy ott china export-ot jelent, ugyanazzal a logóval csak a 2 betű közelebb van egymáshoz :smiley:

CE-nek ehhez semmi köze, amúgy az összes Apple Watch CE tanusított, a tok alsó részén a szíj csatlakozásba van gravírozva…

Ami hiányzik az az FDA-nak megfelelő európai tanusítvány, ami a wiwe-nak nyilvánvalóan megvan ezért nem értem, hogy miért kerül az Apple-nak ekkora erőfeszítésbe beszerezni, főleg, hogy a két cég nem egy ligában játszik…
Akinek kell EKG az vesz wiwe-ot.

Amúgy a wiwe messze többet nyújt mint az Apple EKG funkciója.

Vérnyomás mérő kell bele. Annak több értelme lenne. Azért többen vennének

És ezt hogyan oldanád meg? :slight_smile:

Szerintetek az nem lehetséges, hogy most szerezte meg az Apple néhány országban a szükséges engedélyeket az EKG használatához?
Eddig ugye könnyű dolga volt, mert csak az USA-ban kellett engedi ezt a funkciót s ha ezt ki akarja bővíteni több országgal akkor már nem elég az USA beszerzést figyelni, hanem kell hozzá a GPS és az adott országban használatos SIM kártya…
Szerintem inkább erre utalhat ez, de majd meglátjuk…
:slight_smile:

A CE nem két betű a terméken, hanem egy komplex rendszer. Egy orvostechnikai eszköznek (ez esetben az Apple Watch ez lenne) a CE jelölés teljesen más feltételrendszert támaszt, mint egy plüsskutyának. A forgalombahozatalhoz erre van szükség, csak ehhez van köze. Ez az az “FDA-nak megfelelő” tanusítvány amit hiányolsz. A beszerzése a Wiwenek is több mint 1 évig tartott.

Csuklón lehet vérnyomást mérni. Igaz a drágák is nagyobb hibahatárral dolgoznak mint a 6000 forintos Aldis felkaros, de lehet.

Anyámnak vettünk ilyen " F1 okoskarkötő vérnyomásmérővel, pulzusmérővel fitness funkciókkal" és ilyen 90% pontossággal méri a várnyomást ami elenyésző különbség, ha meg pontosabb adat kell akkor ott a hagyományos vérnyomásmérő, szóval nehogy már az Apple ne tudja megoldani, ez csak mese habbal.

90%-ban eltalálja? Ha a mért értékben téveszt ekkorát az baromi gyenge, ha pedig csak tippel akkor meg semmi értelme.