Az iOS 15 eltünteti majd a lencse tükröződést fotóidról

Eredetileg itt jelent meg: Az iOS 15 eltünteti majd a lencse tükröződést fotóidról - Szifon.com

Az iOS 15 negyedik bétájában egy Reddit felhasználó észrevett egy igen izgalmas változtatást: a Kamera alkalmazás mostantól a kép készítése utáni feldolgozási folyamat részeként eltávolítja a lencse tükröződést a fotókról. Ez persze elszomorítja J.J. Abrams-t és más, lencse tükröződést kedvelőket, de valószínűleg nagy általánosságban szebb képeket fog eredményezni. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez a funkció…

Ez egy technikai velejáró, a filmeken is látszik, sőt ha digitális trükköt használnak akkor mesterségesen ráteszik a képre, hogy valóságosnak hasson. Nekem nincs bajom vele, kár leszedni.

1 kedvelés

Ezzel egyetértek KIVÉVE akkor amikor éjjel LED lámpába világítasz, akkor rohadt zavaróak a pöttyök.

Én sem örülök ennek, nekem kifejezetten tetszik, van hogy direkt tartom úgy a telefont, hogy legyen.:man_shrugging:t2:

na most egy filmben látott becsillanás, teljesen más, nem ilyen apró pöttyök lesznek, ez kifejezetten csúnya tud lenni és nem a technika velejárói, különben a pro objetkívek esetén nem próbálnák teljesen kiküszöbölni. Van lens flare ami szép, pl portré esetén, de egy tájképnél csak bezavar a képbe. Filmeknél alkalmazott anamorfikus lencsét meg véletlen se kavard be a témába, mert az teljesen más célt szolgál.

Nem tüntette el. :frowning: