Az iPhone-on lévő képek, videók mentése és biztonságos tárolása 2024-ben

Eredetileg itt jelent meg: Az iPhone-on lévő képek, videók mentése és biztonságos tárolása 2024-ben - Szifon.com

Évre-évre egyre több fotót és videót tárolunk az Apple készülékeinken, és ez szignifikánsan megnő, ha születik egy gyerek a családban, vagy éppen kutya vagy macska lesz az új társunk. A legnagyobb baj általában az, hogy az emberek azt hiszik, hogy az, ami ott van a felhőben, az ott is marad, és nem fog törlődni. Ez…

Biztosan ezek is nagyon jók, de én már csak megmaradok a Synology NAS-nál, mert amikor hazaérek automatikusan, az otthoni wifi-n lementi a napi fotókat a beállított helyre és onnantól kb ingyen is megmaradnak. Persze 1x meg kellett venni a NAS-t is és a vinyókat bele, de elég ritkán kell cserélni, ami sok éves távlatban gondolkozva, elenyésző annak fényében, hogy még miket ad a NAS. Erről már volt is itt az oldalon régebben bemutató is.

Nekem is az van, de olyan az átlagembernek nincs ezért ezt nem raktam bele :slight_smile:

Pedig használtan is simán meg lehet venni, hiszen a ventilátoron kívül kb nincsen benne ami elhasználódna és egy DS218 is teljesen jó teszi a dolgát akár, nem is nagy kunszt felkonfigolni és utána pár dolgot használni rajta, ami egy átlag felhasználónak is kényelmesebbé tudja tenni az életét, szvsz.

Köszönöm, nagyon hasznos volt, egy kezdő felhasználó.

1 kedvelés

Én köszönöm a hozzászólást :slight_smile: ha bármi kérdésed van nyugodtan tedd fel, megpróbálunk segíteni!

Szia gunar,
ez engem is érdekelne. Nekem is van Synology NAS-om és jó lenne egy képmentés a családnak a szerverre (automatikus WiFi-n). IPhone-nal is megy? Melyik cikk volt? Milyen beállítás kell hozzá?
Köszönöm!

Egy korábbi leírásod alapján annyit módosítottam, hogy egyszerűen fogom, és másolom a “Photos Library.photoslibrary” fájlt gépre/külső tárolóra, átnevezem az évre, és kész. Ami nem kell kép, akár az összeset törlöm az eredetiből. Így bármikor beolvastatható, és megtart minden fájl infót.

Szia!
A cikket azt nem tudom már melyik volt itt, de az iPhone-ra telepítsed a store-ból a Synology Photos appot, ezt használom régóta, abban tudod beállítani, hogy automatikusan mikor pl hazaérsz és csatlakozik a wifire, lementi az újabb fotókat, videókat, ahová akarod.
Viszont most néztem, hogy van egy külső fejlesztő aki szintén készített Synology-ra hasonló appokat, mint a gyáriak, ezeket még nem teszteltem, de lehet ha lesz időm kipróbálom őket is. Azután majd marad ami jobban dolgozik. Meg kell nézzem a kétlépcsős hitelesítéssel melyik tud jobban megbirkózni.

Így van én is így szoktam :slight_smile: Így legalább még mindig valahogy rendezve vannak a képek, és nem mappákban.