Az iSTYLE nevével visszaélve nyerészkednek a scammerek

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2023/04/14/az-istyle-nevevel-visszaelve-nyereszkednek-a-scammerek/

Új boltot nyitott volna az iSTYLE, és ennek örömére Facebook hirdetésben kínálna töredék áron AirPods-okat? Ha nálad is azonnal jelzett a józan ész, hogy ez gyanús, akkor jól gondolod! Sajnos azt már megszokhattuk, hogy a Facebook egyszerűen hemzseg az átverésektől, amelyek ráadásul magyar nyelven is megpróbálják becsapni az óvatlan embereket. Azon viszont minden esetben el…

1 kedvelés

Az a baj, hogy jelenteni se erdemes semmit fb-n mert az fb nagy ivben lekakil minden jelentest es ugyis elutasitja.

Ui:
Nem is tudtam, hogy az istyle-nak ez a hivatasa. :smiley:

Azért az is lehet, hogy az említett airpod egy amugy létező kínai termék és ha rendel vki, azt meg is kapja, igaz nem 3500-ért, hanem 35000-ért, de kap érte vmit és akkor igazából, csak az illetéktelen logo használat miatt vehetik elő őket, hacsak arra is ki nem találtak vmit.
Persze nem mentegetem őket, csak volt már ilyen hamis cuccokat árulő weboldal máskor is és semmit nem értek a feljelentések kb, mert amit ígértek azt elküldték, csak hát nem eredetit ahogy hitták a vevők és akkor rámutattak az icike-picike név különbségre, mire nem volt mit tenni igazán a törvénynek.

ez egy scam, lényegtelen, hogy milyen esetleges termék van mögötte, az sem nem AirPods, sem nem az iSTYLE akciója.

Én is ezt írtam, hogy nem az. De lehet mögötte vmi szutyok és máshol is sokkal hihetőbben eladnak hasonló dolgokat, mint az Apple holmik és ha vki nem figyel eléggé, akkor ott is áldozattá válhat, nem csak a FB-on. Ráadásul még elő sem lehet őket venni csalásért a leírtak miatt.

1 kedvelés

Azon viszont minden esetben el kell gondolkodni, hogy egy drága terméket mégis miért adna valaki töredék áron

Azért azt megjegyezném, hogy az Andrássy úton lévő iStyle nyitásakor féláron árulták az iPod touch 2G MC-ket, szóval lenne rá precedens :smiley:

2010-ben :smiley: