Az új MacBook Air M1 processzora simán elveri még a 16 colos MacBook Pro-t is

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/11/14/az-uj-macbook-air-m1-processzora-siman-elveri-meg-a-16-colos-macbook-pro-t-is/

Az Apple úgy döntött, hogy egyelőre csak a Mac termékpaletta alját állítja át saját M1 chipjükre, ezért sokan azt gondolták, hogy ez azért van, mert az M1 még nem képes elégséges teljesítményre. Nos, kikerültek az első teszteredmények, és úgy fest, hogy számítási teljesítményben az M1 abszolút ott van a szeren és simán elveri még a…

Aki virtuális gépeket használ pl. mert fejlesztő vagy üzemeltető, annak leginkább inteles gép kell. Legtöbbjüknél kizáró ok az M1, hiába gyors. Szerintem ez is szempont volt, amikor a mac sorozat aljáról indultak.

1 kedvelés

Egyrészt teljesen más utasításkészlet, így amíg nem tud x86-ra írt programokat futtatni és virtualizálni, addig nem annyira rúg labdába. Meg azért emeljük ki, hogy a MacBook-os i9-et veri meg, ami a remek tervezés miatt alapjáraton túlmelegszik, tehát gyárilag vissza van folytva. Majd ha egy rendes számítógépben lévő desktop i9-et ver meg, szóljatok.

Szerintem állat. Végre nem az Intel meg AMD diktál. És amúgy is míg Mac os-t futtat addig semmi probléma. Bár egy kis csöves ventillátor elfért volna. Lehet akkor még nagyobb teljesítményt ki lehetne csikarni belőle. De lehet hogy ez a plafon. Ez majd komolyabb tesztek után derül ki úgyis

Hangosan felröhögtem a cikk olvasása közben :joy: :joy:

Megveri az i9-es MacBook Pro-t GEEKBENCHBEN!! Aztaaaaa!

Tehát akkor egy iPhone 12 Pro az 1,595-ös single core teszjével gyorsabb, mint egy Intel Core i9-10900K 3.7 GHz (10 cores), hiszen az csak 1409 pontot csinál single core-ban :scream:

:rofl: :rofl:
Komolyan. Ne vicceljetek már könyörgöm.

magyarázd meg kérlek, hogy szerinted miért nem lehetséges az, amit a teszt eredmények világosan igazolnak, hogy de, az említett processzor jobban teljesít a single core teszten. komolyan érdekel, elvégre mind a két processzoron ugyanazok a számítások futnak le a teszt során, tehát az eredmények összehasonlíthatóak.

Mert összevissza mér. Ugyanaz a gép ugyanabban a környezetben simán 5% eltérést is mutathat két egymás után futtatott tesztben. Ugyanaz a gép windows alatt 10%-kal kevesebbet fog neked mutatni, mint Linux alatt. Van, hogy több is, mint 10%. Ez régóta köztudott a Geekbenchről pl.

Javaslom keress rá Google-ben hogy “why geekbench tests are not accurate” vagy valami hasonlóra, rádbízom. Vagy keress rá hogyan tesztel a Geekbench. Pl. a telefont teljesen maxra húzza, olyan körülményt teremt ami a valós életben szinte sosem történne meg.

Mindegyik processzor másra való. Mást kell máshogyan megoldania. Az rendben van, ha úgy tekintjük ezeket a számokat, mint a User Experience fokmérője. Ez esetben igen, a User Experience-e az A14 chipnek egy iPhone 12 Pro esetében single core modeban lehet 1595. De ez nem azt jelenti, hogy gyorsabb egy i9-10900K-nál, ami csak akkor kapcsol single core mode-ba, ha nem használod, de már egy egyszerű windows ablak megnyitása esetén is aktiválja a többi magot. Sőt, lehet már az egér mozgatásánál is. :smiley:

Az új M1 chipek tulajdonképpen egy brutál erős mobil chipek. De ettől még hiába raknál 32-t sorba egy szerverbe, vagy akarnál futtatni rajta a MacOS/iOS-en kívül bármit. Szinte biztos, hogy azonnal megfeküdne. Optimalizálva van arra, amire kell. Mást nem tud, de ezt viszont nagyon jól tudja. Az új Macbookok lényegében marha nagyra nőtt iPhone-ok lettek. Erre várt mindenki, van is értelme, főleg az egyszerű felhasználóknál. A profiknál meg meglátjuk sikerül e kielégíteni az igényeket. Ha most nem, akkor majd később. De ne beszéljünk már ilyenről hogy az M1 chip hozza a MacPro erejét meg az iPhone 12 pro olyan gyors mint egy i9-10900K, mert ez hülyeség.

Az intel lehúzhatja a rolót… eddig nézte az apple is ,hogy 2014 óta megálltak a fejlődésben.
Kaptak egy nagy pofont az AMD-től most meg az Apple-től is. Képtelenek 12nm- alá menni vagy nem is akarnak. Az összes procijuk termal throttling-ol a macbookokban.

Úgyan az történik most mint amikor az apple megvált a samsung procitól és az iphone 4-be belerakta az A1-et. A többi már történelem…

Az M1 chip amúgy nagyon jó lehet iphone alkalmazások fejlesztésére (már az ARM miatt is) ill. ha jönnek majd rá az optimalizált apple alkalmazások ütni fog mindent.

Ezt a szoftver szabályozza.

Már úgy érted hogy a Windows? Én alapvetően az OS-re gondoltam csak most. De nyilván ott vannak a különbőző driverek, az rgb világításokhoz (egér, bill., gpu, alaplap, memória, ledszalagok, már minden is világit), az antivirus szoftverek, a gpu driver, minden egyes komponens drivere. És elszaladt nagyon a ló mindenkivel. A múltkor lepődtem meg rajta, hogy a vízpumpám drivere egyedül 200mb-ot foglal a memóriámból. Na ilyen gondolom egy MacOS-nél elő sem fordulhat (meg eleve nincsenek ilyen “baromságok” hozzá).

A példádnál igen. Nem tudom most mi a helyzet, de 1-2 éve még tele volt a Mac és Windows is olyan szoftverekkel amik hírből sem ismerték a több szálas működést. A javascript pl. ilyen volt, lehet még mindig az.

:rofl: Predatort ver a szutyok kis Macbook Air. (Oké, CPU-ban, a GPU-ja nyilván nem veszi fel a versenyt MÉG az Nvidiával stb., de ha így haladnak, az M2-M3 környékén már ez is változhat.) Attól tartok, vége a “sznobkorszaknak”. :metal:t3:

A GFXBench alapjan elszaguld az AMD Rx560 mellett es konnyeden atugorja a Ti1050-et is. Ez nekem boven eleg lenne. Az en gepemben levo Iris Plus 655-nel 6x tobb fpst produkal.