Bármit is tesz az Apple, mostanában már soha semmi nem jó – vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/06/10/barmit-is-tesz-az-apple-mostanaban-mar-soha-semmi-nem-jo-velemeny/

Egy jó ideje már egyre jellemzőbb a hozzászólásokban az a hozzáállás, hogy ha bármi új funkciót mutat be az Apple, akkor rögtön lesz valaki, aki azonnal negatívan áll a dologhoz, és leírja, hogy mondjuk “Androidon ez már időszámításunk előtt négymillióban is létezett alap funkcióként!”, vagy szarkasztikusan azt, hogy “Na ez aztán az innováció!”. Kifejezetten ironikus…

Válasz vélemény:

Nem csak Apple fronton van így. Kritizálni (negatívan) sokkal könnyebb, főleg az interneten. Nem is feltétlenül kell névtelennek lennie az illetőnek, mert saját magát felvállalva is sokkal nagyobb az önbizalma, igazságérzete, haragja, stb. a monitor/kijelző mögött. Az Apple-t leginkább az androidot használó ekézi, viszont androidon belül elszabadul a pokol: A Huawei használó szidja a Samsungot, a Samsungos a Xiaomit, azok vissza a Huaweit, és így tovább. Mintha valami boldogsághormon szabadulna fel azáltal, hogy szidhatunk valamit, vagy extrém esetben valakit! A felhasználót! OMG.

Örüljünk annak, hogy mindenki fejleszt mint a güzü, mert ezzel csak mi felhasználók járunk jól. Azon lehet vitatkozni, hogy egy minden platformon elérhető funkció hol működik a legjobban, de ez is szubjektív. Én imádom pl. a képernyő görgetésnél a kis rugózó effektet iPhone-on, valakinek meg egyáltalán nem számít.

A fejekben kellene rendet tenni, illetve egy kis intelligenciát magába szívnia mindenkinek, mert azzal biztosan nem árt magának. Köszönöm, hogy kiírhattam magamból :blush:

Én is azt tapasztalom, hogy több a negatív hozzászólás, de ez valahol természetes. Főleg egy prémium árazású termék esetében elvárás, hogy minden flottul működjön.
Másrészt viszont a felhasználóknak is be kéne látni, hogy nem lehet évente valami korszak alkotó újdonsággal előállni. Ráadásul mi néha le is maradunk. Nálunk csak most indult az apple pay, én erről például tudnék áradozni, mert nagyon élvezem az órával való fizetést, de az nem lenne menő. :slight_smile:

Élesen emlékszem arra, amikor Jobs bemutatta az iPad-et, micsoda szitoközön zúdult rá és a termékre, itthon és a világban. (nem tudok megnevezni konkrét fórum-helyeket, sajnos) Természetesen neki lett igaza, ez az iPadOS megjelenésével még inkább nyilvánvaló lesz. A szörnyűséges stílus, melyben az elmarasztaló vélemények íródnak, viszont megengedhetetlen – volna!

Én 200mb korlát eltörlésének örvendek. A többi nekem baromság.

Teljesen egyetértek. Negatívan értékelni könnyű, de szinte soha nincs mellette logikai, vagy egyéb érv, pláne nem jobb ötlet. Tény, hogy engem is irritál néhány hülyesége az Apple-nek, néha tényleg nem értem, hova teszik a józan eszüket, pl névadasok. De ami jó, azt is el kellene ismerni. Ahogy Tim Cook mondta: a legjobb motiváció az elismerés.

Sokan, sokáig okkal marasztalták el az Apple-t a dolgaik miatt.
Viszont az is igaz, hogy a mostani Keynote élvezetes és pörgős volt, arról nem beszélve, hogy végre jött sok hasznos újítás is! (Nem, nem az amojikra gondolok)
:crazy_face:

1 Like

Na végre vkik nem a negatív oldalát nézik a dolgoknak! Amikor sok esetben kritizálják az apple cuccait mert hogy mennyi az ára és sorolják miket nem tud amiket az olcsóbb konkurencia már régen, hát csak azt szoktam kérdezni minek veszi ha ennyi nyűgje van vele, vagy miért is nem adja el a francba és vesz mást!? Nem fikázni kell ha nem jó neki, hanem túladni rajta és azt elég jó áron meg is teheti, mivel az apple cuccai eléggé jól tartják az áraikat. Aki meg kifizeti tudhatja mit vesz, csak nem azért kellene megvegye az xy, mert apple, hanem mert utána néz néz-olvas és eldönti neki ez jó lesz-e vagy sem.
Navigálni én pl androidot használok mert szabadon variálhatom rajta az iGO-t amit az NNG miatt csak törve használom, de van (sajnos) fizetett Sygic-om is, pont nem ér egy ruppót sem, meg waze, stb.
Azért nem vettem erre ipad-et mert nem jó nekem erre, de nem is fikázom hogy bezzeg azért meg ezért, csak nem és kész. Viszont elfogadtam milyen egy iphone és azt használom okostelónak mert az nekem teljesen bevált erre a célra évek óta még a friss beta szoftokkal is.
Nem is csinált olyant még sosem, hogy beszélgetés közben rebootolt, mint a haverom hasonló árú droidosa, nem sziamiau, márkásabb, de mindegy.

Off : Na, ez az cikk aztán hatalmas innováció. Androidon már évekkel ezelőtt volt ilyen. :slight_smile:

1 Like

Én is a tipikus negatív hozzászólók közé tartozom. Gondolkodtam a cikk kapcsán miért lehet ez és a következőkre jutottam.

Ha vissza gondolok a 3Gs-től kezdve az iPhone 6 és az iOS-8-ig voltam maximálisan elégedett a telefonommal és az oprendszerrel. iOS 7-ből még a bétát is nagyon szerettem és nem frusztrált annyira a hibái ellenére, mint a későbbi végleges verziók. Valahol az iOS 8 és 10 körül kezdődtek el gyűlni a kis apróságok, amik fölött az ember szemet huny, mert hibák bárhol előfordulnak, majd javítják, egyik oprendszer sem tökéletes stb. Aztán a bugok egyre nagyobbak lettek és a javítások ellenére egyre csak gyűltek. Gondolom az oprendszer összetettsége miatt. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy a készülékek ára egyre csak nő, akkor ezek a hibák egyre jobban idegesítettek és jól esett kiírni magamból. Én power usernek mondanám magam, tehát nem nagyon van/volt az iOS-ben olyan funkció amit soha nem használtam. Sokaknak gyanítom azért nincs semmi bajuk az iPhone-al, mert ha néha írsz egy iMessaget, egy két appot használsz, telefonálsz, akkor tökéletes, gyors, hibátlan.

A negatív hozzászólásaim másik forrása az, amikor megjelenik egy cikk valami bugról és el van bagatelizálva. Néha majdnem úgy állítja be a cikk írója, mintha külön hálásnak kéne lennünk érte. Szerencsére ez a szifonon nem jellemző, de egy másik magyar Applel foglalkozó oldalon igen. Én is nehezen mondok rosszat azokról a dolgokról amit szeretek, de az kifejezetten zavar, amikor valaki annyira elvakult, hogy gyakorlatilag bármi történjen Apple szinten nem, hogy rosszat nem mondunk róla, hanem még dícsérjük is.
Például az Apple bejelentette, hogy mostantól 150 MB-nál nagyobb appot is le tudsz tölteni mobilneten az App Store-ból. Ez egy nagyon hasznos szerethető újítás, de valahogy nem ez jut először eszembe, hanem hogy ennek mi akadálya volt mondjuk 3 éve? Egy pop-up ablakról beszélünk.

A cikk nagyon jó lett. Örülök, hogy megint tudtam negatívan hozzá szólni :smiley:

2 Likes

280K egy állvány? Na ilyenekkel inkább van gond. Ezzel simán poénkodhat bárki…

ez a monitor nem az egyszeri, otthoni felhasználóknak van. egy pro termékről van szó, tehát sok esetben felesleges hozzá az a talp, mert mondjuk több kell belőlük, VESA mount van rajtuk, és fel vannak rakva egy tartó állványzatra. jusson eszedbe az, amikor meg az volt a problémája sokaknak, hogy az általuk sosem használt kiegészítőket miért kell megvenniük egy új termék vásárlásakor, lásd mondjuk az EarPods, mert nem használják, vagy a hálózati töltő, amiből már szintén van mondjuk öt darab, mert minden, korábbi készülékhez is adták. na most a legtöbb esetben a célközönséges, professzionális környezetű felhasználásnál felesleges talp nincs benne a csomagban, akinek meg mégis kell, az megveszi külön.

1 Like

Azért jó hogy nem tapsolunk nekik, hogy 1000 dollárért adnak egy vasdarabot. És hamár pro akkor miért probléma beletenii az 500 ezer foritos telefonba 2 kábelt mondjuk egy usb-c lighing meg egy sima usb lighting-ot még egy szaros samsung ssd mellé is tesznek 2 ilyen kábelt ami usb-c usb-c és usb-usb-c. pénzéhesek lettek és ezt el kell ismerni aki azt mondja hogy nem az is hazudik magának meg mindenkinek. Az első iphone óta használom a telefont szinte az összes moodell megvolt és napi szinten 15 éve a Mac-et. De azért menjenek a … Miért nem kaphatja meg végre az iphone is az usb-c faznak kell különcködni hamár végre az ipad megkapta azért mert 1mm-el vastagabb lenne? legalább mehetne bele nagyobb aksi abból úgy sem elég soha.

:joy::joy::joy::joy:

nem mondtam, hogy tapsolni kellene, de a folyamatosan, bármit fikázni sem vezet sehova.

nem mondtam hogy mondtad, de a tököm tele van e best ever make bulshit-től ami már másoknál rég működik és úgy akarja beállítani mintha valami hatalmas újdonság lenne pl a pro xdr kijelző what? Nem sima hdr hanem van új szabvány vazzeg pro xdr. Nem azt mondom, hogy nem csinálnak meg dolgokat jobban mint mások de hogy hülyének néznek minket mintha birkák lennénk.

Nézz utána annak a monitornak… össze lehet hasonlítani a referencia monitorokkal (többszörös áron), a “HDR” monitorokkal viszont összehasonlíthatatlan.

Ha egyszer a HDR szabvanyba nem fer bele a 10 bites panel, akkor nem hivhatja HDR-nek. Uj solgot kell kitalalni.

micsoda oknyomozó cikk :DD az Apple kullog a konkurencia után és a nevéből él. Semmi extrát nem nyújt már, sőt. Innováció nulla, az “egy darabkát tartok a jövőből a kezemben” érzés pedig már rég elveszett. Rettentően túlárazott átlagos termékké vált, ami a múltból él. Egy “sehonnai” kínai telefon több innovációt és elegánsabb, szebb és sokszor meglepően jó megoldásokat tartalmaz. Az iPhone meg semmit. Ez van. Ettől még nekem is iPhone-om van és nem feltétlenül fogok váltani, de az azért nevetséges, hogy 4-500.000 Ft-ért mit kap az ember.

1 Like