Béta formában már elérhető az Adobe Premiere Pro M1-kompatibilis változata

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/12/23/beta-formaban-mar-elerheto-az-adobe-premiere-pro-m1-kompatibilis-valtozata/

A különböző fejlesztők gőzerővel dolgoznak azon, hogy támogassák az Apple csili-vili új gépeit, melyekben a cég saját fejlesztésű processzora található. A héten beszámoltunk már róla, hogy a Microsoft Office csomagja is támogatja már az M1 chipeket, most pedig az Adobe állt elő egy pár alkalmazással, igaz, csak béta változatban. Az Adobe december 21-én bejelentette, hogy…

Jo lenne, ha a kisebb fejlesztok is belehuznanak, mert tobb helyen is lattam cikkeket amik komoly hianyossagokat emlegetnek, foleg pl. driver szinten. Nyomtato driverek, usb soros port driverek, rengeteg a gond, es sajnos ezeket meg virtualizacioval sem lehet jelenleg athidalni.

Foleg ugy furcsanak tunik a dolog, hogy a keynoteon kihangsúlyozták, hogy gyakorlatilag csak ujra kell forditani a meglevo kodot az uj fejlesztokornyezetben. Mennyire egyszeru a fejlesztok dolga… vagy megsem. :frowning:

Szépen csendben tegyük hozzá, hogy eléggé fontos programok sem mennek rajta normálisan.
Például davinci resolve.
És még jó néhányat lehetne sorolni, de ezeknek a programoknakk az Updatje hosszú ideig fog tartani, mire az M1 kompatibilis lesz mindennel ami alapvetően kéne, hogy működjön, az kb 1 év.
Úgyhogy csak annak ajánlott a megvétele aki új géppel akar bosszankodni…

Mármint az alkalmazás nem megy jól, vagy a hozzá tartozó pluginek? :slight_smile: Mert általában azzal van a baj sajnos.

Januar elejen erkezik a gepem, kivancsi vagyok nagyon, hogy amiket en hasznalok, hogyan fognak mukodni.
Pl. Intune Company Portal + Teams…
Cisco Anyconnect VPN
Microsoft RDP

Ha ezek mennek es egesz nap tudok errol dolgozni, mar elegedett leszek :slight_smile: