Billentyűzetbe épített számítógép gondolatával játszik az Apple

Eredetileg itt jelent meg: Billentyűzetbe épített számítógép gondolatával játszik az Apple - Szifon.com

Az Apple beadott egy szabadalmat az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalának, melyben egy olyan számítógépről írnak, ami ránézésre csak egy billentyűzet. A koncepció nem tűnik olyan elvetemültnek, ha például emlékszel a 80-as években népszerű Commodore 64-re, hiszen az is csak egy billentyűzet volt. Persze közel 40 évvel később már sokkal könnyebben megoldható lenne egy ilyen…

Az M1-es Mac olyan kicsi, hogy simán beleférne a billentyűzetbe, még olyan vastagnak sem kellene lennie, mint a képen. Elég megnézni a Mcbook Air vastagságát, kivenni belőle az akkumulátort és máris ott vagyunk. Még hűteni sem kellene. Szóval megvalósítani kb 5 perc, kérdés van-e rá piaci igény.

Ez tulajdonképpen a jövő Mac Mini-je. Valószínűleg a home office inspirálta az ötletet. De van egy gyengesége: a méret. El tudom képzelni, hogy a gép beköltözzön a billentyűzetbe, de szerintem nem vagyok egyedül vele, hogy a rendes, fullos billentyűzetről nem mondanék le. Én is home office-ban dolgozok, egy héten egyszer járok be, s már többször gondoltam rá, hogy beviszem a minit, de a billentyűzet kilógna a hátizsákból. :slight_smile:
Szóval az alakja miatt nem annyira hordozható barát.

Designed by Commodore C=64⌨️

Ha a numpad-ra gondolsz akkor azt szvsz tök 1xűen meg lehetne csinálni, hogy lecsúsztatható legyen a nagyobb egységről, csak ha kell rácsúsztatná az ember és kész. Stabilan is állna, mégsem foglalna helyet ha nem kell, vagy nem fér el .

TVC.
Emlékszik valaki még erre?

Ez tök szuper lenne / lehetne!
A fullos billentyüzethez még két másik régi ötletet lehetne itt beolvasztani és már lehetne is szinte a zsebben hurcolni:

  1. Gamer keyboardok meg vannak osztva jobb és balkézre, ezt is lehetne, de ez talán annyira nem is fontos, az igazi megoldás akár ez lehetne:
  2. Vannak már összehajtható telók, akkor egy keybo ardot össze lehetne hajtani, nem?i

A raspberryPi már kijött ezzel, bár a hardver harmatosabb sokkal, igaz az ár is. hehe

@mekkintos de hát ez még linkelve is van a cikkben, ha megnézed. :wink: