Bloomberg: 2024-ben érkeznek a harmadik féltől származó alkalmazás áruházak

Eredetileg itt jelent meg: Bloomberg: 2024-ben érkeznek a harmadik féltől származó alkalmazás áruházak - Szifon.com

Az Európai Unió a digitális piacokról szóló törvénnyel arra kötelezi az Apple-t, hogy tegyék lehetővé bárki számára a harmadik féltől származó alkalmazások App Store-tól független, egyszerű telepítését, így kicsit meg van kötve a kezük a kérdésben. Ennek ellenére roppant izgalmas azt olvasni, hogy a hírek szerint a cupertinói vállalat nem tervez kibújni az EU-s szabályozás…

Tele lesz szeméttel, mint az android. Vége a biztonságos iOS-nek.

majd tuti jönnek azok az összeesküvések, hogy ha jobban merül valami 3rd-party helyről feltett app miatt a készülék, akkor az kizárólag azért van, mert az Apple direkt ezzel bosszantja a felhasználókat – csak hát persze az egyszeri felhasználó minden esetben az Apple-t teszi mindenért felelőssé, így ha egy külső app a hibás, akkor az is Apple miatt van.

Ez helyett inkább azt kellene kötelezővé tenniük, hogy az 3. féltől származó helyről is lehessen app-n belül fizetni, értem ez alatt, hogy ne csak az Apple Store-n keresztül, hanem mondjuk böngészőből is. Csomó app ezért lett eltávólítva a Store-ból, pl. ami nekem kurvára hiányzik és azért kell használjak Androidot a Buzzcast. (de pl. a Foe-ban is lehet böngészőből fizetni mégse távólítják el az az érdekes.)
Bár ez is jó ötlet…

Részemről nem örülök ha Androidos katyvaszt akarnak csinálni az iOS rendszerből. Én így szeretem ahogy van a jó és kevésbé jó dolgaival együtt. Remélem nem lesz ebből semmi.

tudtommal egy csomó szolgáltatás esetén kénytelen az Apple megengedni a külső fizetést már most is.

Brozeren belulrol lehet fizetni, az nem tilos. Tudsz olyan appot, ami be tudott kerulni a storeba, es volt benne nem Apple vasarlas, majd ezutan tavolitottak el?

Itt most leginkább a Buzzcast és Fortnite esetről van szó.
Ugye a Fortnite azért került ki meg a Buzzcast is mert böngészőből is be lehet fizetni ezzel megkerülve a Store-k plusz költségét, de a Foe is így működik szóval vannak érdekes dolgok.

Biztos, hogy mind a ketto esetben az Apple kasza csapott le? Szerintem a nagy arc nem tette lehetove, hogy weben keresztuli fizetest keszitsenek iOS eseteben, hiszen nem azert indultak harcba. Igy aztan, eltavolitottak az appot. Legalabbis a Fortinitenal tuti.

Amibe nem megengedett dolog van, az kb a review folyamaton sem jut at. Az review team annyira akadekoskodo, hogy nincs olyan fejleszto, akinek legalabb 1x ne dobtak volna vissza a cuccat barmilyen ok miatt.

Az Apple remélem mérlegelni fog, hogy melyik a kisebb veszteség:

  1. kivonulni az EU-ból és hagyni ezt a sok BS-t (plusz kötelező USB-C)
  2. befizetni az éves forgalmuk 10%-át büntetésként.

Jönnek majd a JAVA-s appok iOS-re is, vagy mi?! Hagyjuk már!

Java nyelven most is tudsz iOS appot kesziteni. Fel is tudod tolteni a storeba. A nyelv nem kotott.

Az a jó, amikor a technológiat aktatologató idióták szabályozzák…

1 kedvelés

nem kötelező használni ezt a lehetőséget…

@vjan: nem, ha a review továbbra is az Apple dolga lesz. Bízzunk benne, hogy ez továbbra is fennmarad és bízzunk abban, hogy az apple egy “kill” feature-t előír az alternatív Store-oknak. Vannak erre jó megoldások és az Apple elég okos ebben.

@expa ez eléggé cinikus komment. A júzer nem érti a különbséget. Eddig az iOS komoly védelmet jelentett számára, ne is tagadjuk.

Egyébként meg a többivel egyetértek. NFC korlát? Anyád! Nem reklámozhatok más fizetési módot az appomból? Anyád! Siri az egyetlen? Anyád!

Én a Spotify előfizetésem is weben csináltam nyilván van ami megy így és van ami nem. De logikát azt csak ők tudják. nem hinném, hogy telepíteni fogok bármit is 3rd party áruházból, de az nfs fizetés és Siri lecserélése lehet még érdekes. Mondjuk én annak is örülnék ha lenne végre magyar Siri.

NFC-s fizetésre ott az Apple Pay. nem nagyon van már olyan bank itthon, amelyik kicsit is nagyobb lenne, és ne lenne nála Apple Pay. neked meg nincs extra kültséged az Apple Pay-en.

En pont a fizetes reszet nem varom. Nezd meg mi van Androidon. Amiatt, hogy szabad sajat fizetest implementalni, sok bank nem az Android Pay-t implementalja, hanem sajat megoldast taknyol.

1 kedvelés