Eredetileg itt jelent meg: Bloomberg: a WWDC-n az Apple az iOS 26-ot mutathatja be az iOS 19 helyett, és négy Mac-en nem fut majd az új macOS - Szifon.com
Mark Gurman a napokban ledobott egy atombombát: az Apple átnevezi az operációs rendszereit és ezentúl az évszám utolsó két számjegye lesz a főverzió. Ez azt jelenti, hogy idén nem iOS 19 lesz, hanem iOS 26. És ha ez még nem lenne elég, azt is felfedte, hogy min nem fog futni a macOS 26. Igen, 26, mert…
mint egy falat
Nekem tetszik a dátum alapú megjelölés, nem kell agyalni melyik rendszernek mi is az aktuális verziója.
Az viszont örömmel töltené el a szívem, ha lennének hibajavítások, már ha az AI-val nem jutottak semmire.
eszközöknél is átvehetnék ezt. iPad mini 5? Nagyságrendileg sem tudom mikori az eszköz. Telónál is: most jött ki a 16-os, akkor a 13-mas kb 3 évvel azelőtt… Szóval én adom.
Igen ez nekem is eszembe jutott, akkor idén kijöhetne az iPhone 26 és stb, azután sose lenne többet baj az újabbaknál, mikor is jelent meg. Erre majd később fognak gondolni.
Soha nem fogom megérteni miért kell a 2025-ös telefont, szoftvert 2026-osnak keresztelni. Ja, de mégis, nehogy követhető, és logikus legyen.
Én se szeretem, de ez egyszerű marketing stratégia. A WWDC-n bejelentett operációs rendszereket év végén (a Q4-es üzleti negyedévben) teszik elérhetővé széles körben. Néhány hónappal később beköszönt a 2026-os év, emiatt a 25-ös szoftver elavultnak hathat majd egy éven át. Ha a 26-ot jelentik be, akkor egy évig “friss és ropogós” marad a verziószám.