Bloomberg: Mark Gurman a WWDC22-ről, az iOS 16-ról, a watchOS 9-ről és az új készülékekről

Eredetileg itt jelent meg: Bloomberg: Mark Gurman a WWDC22-ről, az iOS 16-ról, a watchOS 9-ről és az új készülékekről - Szifon.com

A Bloomberg újságírója, Mark Gurman az elmúlt két napban „Power On” hírlevelében, cikkekben és Twitter bejegyzésekben egy tonnányi információt fedett fel az Apple jövőjével kapcsolatban és még nem végzett! Olvass tovább, ha érdekel, hogy milyen újításokkal bővül az iOS 16 és a watchOS 9, milyen új Mac-ekre érdemes számítani és hogy mit fog tudni az…

vérnyomás-ellenőrzés és a vércukorszint mérés lenne az űber király…

1 kedvelés

Jó persze, de azt ugye tudjuk, hogy ők nem adnak, de nem is igazán adhatnak ki olyan nem pontos mérőt a kezükből, mint bármely más gyártó. Hiszen az Apple vasakat azonnal ízekre szedik a szó szoros és minden más értelmében is.

Miért mondod? Az EKG mérésnél is jelzik, hogy nem minősül orvosi eredménynek!

1 kedvelés

Nem baj! Én azért töretlenül várom a vércukor mérést is. Tudom hogy nincs esély rá, de azért várom. :blush:

Persze mert nem orvosi eszköz, de jó pár teszt után kiderült, hogy almásan műxik, azaz elég jól ahhoz, hogy ezt piacra tehették blama mentesen és ezt várják a felhasználóik világszerte min. Csak játékból gondolkozzunk el azon, mi lett volna ha az Apple dob egy olyant piacra mint a Folt akár a legutolsó kiadás is?

Azért az 1 elvezetéses mérés, ha tökéletesen működik, akkor sem ér semmit pulzusmérésen kívül :smiley: Illetve hvr részében segít, de ennyi.

Ezek a nagy iOS frissítések, már 1-2 éve csak erőltetettek. Kb semmi újat nem hoznak amit meg igen az egy másik funkciónak a leépítése, lásd fókusz mód. Nagy dirrel-durral beharangozott, de azt meg sehol nem írták le, hogy ezzel együtt eltűnt a vészhelyzeti megkerülés, ami működött a némító kapcsoló állásától függetlenül, most ha lenémítod a telefont a kapcsolóval akkor addig semmit nem jelez amíg nem veszed abból ki bámulatos! Régen majdnem mindig lenémítva hordtam magammal, mert tök jó volt, hogy társaságba nem pityeg ellenben szolidan csak rezen, de ha még is úgy felejtem akkor is kicsörög a fontos most mindig azt nézem le ne legyen némítva, mert akkor mindenről lemaradok (arról már ne is beszéljünk, hogy ennek a kapcsolónak majd én rajzolok egy ikont a felső sávba hátha odateszik! De a legjobb lenne ha levennék ezt a gombot mert kb megöltek az értelmét. A fókusz mód meg kb szembe megy az iOS egyszerű, kézenfekvő kezelésével, mert bárhova mész oda kell egy másik mód, hogy most milyen alkalmazás küldhet értesítést ki hívhat fel stb stb.

Csak szerintem lett ez a része az ios-nek full felesleges amit régen 1 kapcsolóval meg 1 ne zavarjálval megoldottak egész napra azt most 1 kapcsolóval és x-pár profil váltásával megoldható. És a kapcsolót úgy ne hagyd, mert akkor… b@hatod

Arról nem is beszélve, hogy a nagy szinkron minden eszközünk között is csak rosszabbá vált, ahogy tapasztalom. Csak egy gyors példa, hogy jön egy email és elolvasom valamelyiken, majd kicsivel később megjön egy másikra is, itt az óra és a telefon párosomra gondolok, ez régebben teljesen jól funkcionált, azonban egy ideje nem akar és ez csak az egyik ilyen ami most hirtelen eszmbe jutott

Ezen a fejlődési mizérián filózok már egy ideje, és egyszerűen megakadtam. Megmondom őszintén, nem tudom, hogy mi az, ami a napi szintü funkcionalitásban újdonságot jelentene számomra. Ok évről évre jönnek a szám orgáiák, a kamera upgrade-ek, a Paks3 erősségű procik, de igazából tizenpáréve, mikor ez az egész okostelós történet elkezdődött, azért valljuk be, nagy lehetőségek voltak még a fejlődésbe. De most? Úgy cirka iPhone 6 óta kb mindent tud a teló, ami nekem kell (igen tudom, kamera, ram, faceid, de ezek szinte semmi újat nem hoznak a napi szintű funkcionalitásba).
Egyszerűen szvsz elérték a szoftver/hardver határait, vagyis, ami a jelenleg elérhető technikát jelenti.
Nem lennék most fejlesztő mérnök, nem sok motivációjuk lehet.

Ezt én is így látom.

Ismerek orvost, aki rendszeresen elkéri az óra által mért adatokat, ha meglátja a páciens kezén az Apple Watch-ot.

Senki nem mondta, hogy orvos és/vagy rendes mérést helyettesít, de a hozzáértő szemeknek biztosan egy jó támpont tud lenni.

3 kedvelés

Szintén!