Breaking: külön esemény nélkül érkezett meg az új iPad Pro is!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/03/18/breaking-kulon-esemeny-nelkul-erkezett-meg-az-uj-ipad-pro-is/

Ugyan szóltak pletykák már korábban egy lehetséges márciusi eseményről, de erre végül nem került sor, hanem az Apple teljesen váratlanul egyszerűen feltette az online store-ba az új iPad Pro-t egy sajtóközleménnyel. Az új modellben többek között új, A12Z processzor és új kamerarendszer kapott helyet LiDAR szkennerrel, és trackpaddel is rendelkező Magic Keyboard billentyűzet is érkezik…

Egy ilyenre benevezek :grinning:

Lesz vajon magyar kiosztással billentyűzet szerintetek?

Persze :slight_smile: De valamikor csak májusban.

2 kedvelés

A LiDAR igencsak megmozgatta a fantáziámat. Szakmailag nekem tök érdekes lenne, hogy gyorsan fel tudnék vele térképezni egy belső teret, helyiséget. Volt már ilyesmi AR-rel, az a sarkokra mutogatós változat volt a kamerával, és kezdetnek nem volt rossz. A LiDAR egy helyfelmérésre bitang jó tudna lenni, közben meg skiccelsz a Pencillel szokás szerint és fotózod is a lényeges dolgokat. Ez a nagy plusz.

Az A12Z itt egyelőre a fekete folt. Z? Utána kell járni. A touchpad-ot meg sokan szeretik, én valahogy nem értem, miért jó akkor, amikor az egész touchscreen ott van pár centire a gépelő kezemtől. Ez a lebegő kinézet talán indokolja, hát, majd kiderül, ha lefut a járvány.

Az égvilágon semmit. Kicsit jobb, kicsit szebb, kicsit gyorsabb. Mivel az A12X-et már ellőtték a '18-as iPad Pro-kban, és még nem húzták fel a technikát az A13-ra, így csavartak a 12-es vonalon egyet. Azért Z, mert az X után van az ábécében.

Szóval, jobb mint az A12X, de gyengébb, mint az A13.

1 kedvelés

A touchpad office alkalmazásoknál hasznos, mert ha laptop üzemmódban használod a tabletet, akkor már pár perc után is nagyon fárasztó kinyújtott karral mozgatni a kurzort. (Ezért nincs érintőképernyős iMac sem.)

1 kedvelés

kicsit off, bocsi, de iPhone SE 2-ről jól látom hogy továbbra sincs hír?

az Apple ezzel kapcsolatban nem tett közzé semmit.

OK, csak azért merült fel bennem, mert a (nem magyar) Store-ban már egy rakat kiosztás megtalálható, de magyart nem láttam.
Kerül, amibe kerül, ez tényleg gamechanger lehet nekem, ha ölben is lehet vele klimpírozni.

Tegnap az árát is láttam 120.000 HUF környéke a 11”-es :slight_smile:

1 kedvelés

igen, a cikk végén ott is van, hogy:

Az új, érintőpaddal is rendelkező Magic Keyboard esetén még nincsenek magyar árak, az amerikai nettó árak viszont már ismertek: a 11 hüvelykes modellhez $299-be, a 12,9 hüvelykeshez pedig $349-be fognak kerülni.

Tegnap óta fent van! :slight_smile: Csak jól kell keresni az oldalon :slight_smile: :slight_smile:

ja értem. amikor néztem, akkor még nem volt, de akkor ezt most beleteszem a cikkbe, köszi!