BYEback: árcsökkenés és készülékbeszámítás iPhone illetve MacBook Air esetén!


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/02/22/byeback-arcsokkenes-es-keszulekbeszamitas-iphone-illetve-macbook-air-eseten/

Végre eljött a várva várt nap, az Apple Magyarországon is elindította a használtkészülék beszámítási programját – és még egy kis árcsökkentéssel is megfejelték. :smirk: Korábban több cikkemben (itt és itt) is kitértem a drága iPhone-okra és a Nyugat-Európában valamint az Egyesült Államokban indított készülékbeszámítási programra. Végre ez is begyűrűzött hozzánk is, mivel február 21-én délután…


#2

Ez olyan aranyos. Mindig azt hiszed, hogy nem “fillérekért” akarják bevenni a régi Apple cuccod, aztán nyilván mindig kiderül, hogy de. Gondoltam megnézem, hogy a 2015-ös MacBookom mennyiért vennék be. Hibátlan a cucc, erre kijött a megközelítőleg 150ezres ár :smiley: Nyilván nem várnám el hogy 3-400ért vegyék be, de azért na. Szóval azt hiszem ezt a programot nem nekem találták ki :slight_smile:


#3

Iphone esetén még nem is olyan rossz a beszámítási ár, de mondjuk macbook-nál botrány. Az új cuccok megfizethetetlenül drágák a használt piacot most nullázták le ezzel. Tényleg nem értem mit akarnak. Persze jobban meggondolva, ezek az árak a reálisak a világ másik végén, ahol nem az 1USD=1EUR+ÁFA+nemtudommi a számolás alapja.


#4

Hát igen, én is erre jutottam, telefonnál még so-so de gépeknél ez már necces, főleg ha mondjuk leejtetted.


#5

Egy iPhone 6S 32GB-os készüléket mindjárt be is számítanának 41.000.- Forintért. Egy zsír új iPhone 8 64GB-ot meg 110.000.- Forintért, aminek az ára 230.000.- Ft? Remélem az össze Apple termék rajtuk marad. Még szerencse, hogy az Apple termékei ennyire értékállóak. Ez vicc kategória. Illetve az Apple termékek iránt rajongók hülyének nézése. Volt már hasonló a MediaMarkt-ban is pár éve, akkor is hülyének nézték az embereket. Jó lenne egyszer már emberszámba venni a végfelhasználókat, akik eltartják az Apple-t.


#6

Azért nem hiszem hogy bárhol a neten (hardverapró, jófogás, stb) nem adnám el jobban, mint ahogyan beszámolják, persze az lassabb, de ha nem kell kenyérre a réginek az ára akkor akár a duplája is kijöhet.


#7

Már miért is kellene kenyérre, ha másik, újabb Apple cuccot veszel :grinning::grinning:
Én nem tudom kinek jó ez, a jófogáson sokkal többért elpattintod. De tudom, akinek nem számít a pénz.


#8

Én azt néztem, hogy pl az iPhone X -ért csak picivel adnak kevesebbet, nyilván bemész, 15p alatt megnézik, elfogadják és hozod az új telefont félórával később. Ezért fizetnek neked kevesebbet.

Ha van rá időd, add el jófogáson és akkor vegyél később újat. Nyilván ebbe beletartozik az alkudozás, az adok érte egy rotációs kapát, mennyit engedsz a feléből, és persze a vidékre posta…

Mindennek van előnye és hátránya is.


#9

Persze ha gyorsan el akarod tolni a régi motyót akkor ez is jó, főleg ha mindegy mennyit adnak érte, de akkor licitre a vaterára is fel lehet tenni akár.
Én csak arra utaltam, hogy veszek másikat és a régit meg eladom amikor elviszik értelmes áron és nem bagóért, nekem nem sürgős erről szólt a kenyeres hasonlat is. Úgy nem szabad vásárolni, azért cserélem be mert kell az ára és nem is hiszem, hogy aki vesz egy ilyen árú terméket annak kell pl a régi 5s-ért 15e még hozzá, vagy az SE-ért 22e, főleg mert még azokat is többért, kb a duplájáért lehet simán eladni ha szép. Előbb-utóbb beesik rá egy vevő.


#10

Kár, hogy csak 1 hónapig van ez az akció. Folyamatosan kellene, hogy legyen. Vagy legalább évente többször.


#11

Ha a jofogasos hrardverapros arak ala lovom be az arat akkor kb AZONNAL elviszik tolem a cuccot es odajonnek erte, meg mindig tobbet kapok mintha beszamittatom…


#12

akkor ezt kell tenned, amit írsz. de ha mondjuk nem a fővárosban és környékén laksz, hanem valami távolabbi településen, mondjuk Sopronban, akkor Záhonyból nem valószínű, hogy rögtön elszalad érte valaki.


#13

Szóval a működőképes karcmentes első iPhone-t 0-Ft-ért ott lehet hagyni, ahhoz képest elég baráti egy 3GS-ért 270 Ft. Csak nehogy találjanak rajta egy karcot vagy egy lötyögő gombot mert akkor csak 120 Ft.