Carlinkit 5.0 – vezeték nélküli adapter a csak vezetékes CarPlay-t támogató fejegységekhez

Eredetileg itt jelent meg: Carlinkit 5.0 – vezeték nélküli adapter a csak vezetékes CarPlay-t támogató fejegységekhez - Szifon.com

Egy korábbi cikkünkben már szót ejtettünk egy CarPlay-adapterről, amellyel egy androidos fejegységet tehetünk CarPlay-képessé, vagy akár tabletből készíthetünk CarPlay-kijelzőt az autónkba, ha egy eleve CarPlay-es fejegység beépítése nem lett volna költséghatékony. Ha viszont már van CarPlay-es fejegységünk, de az csak vezetékes kapcsolaton keresztül képes a CarPlay-re, akkor előbb vagy utóbb kényelmetlenné válhat, hogy folyamatosan be…

Jó cuccokat árul ez a cég, de aki igazán ki akarja használni a hasonló lehetőséget, annak a 3 in 1 megoldást javasolnám, a szintén Carlinkit Ai Box személyében, ami egy androidos felületet is választhatóvá tesz az autó kijelzőjén (Qualcomm, 4Gb RAM+64GB) és SIM kártyát is lehet bele tenni, ergo pont mindent hozzáad amire szüksége lehet egy autósnak, igény szerint. Persze ez kicsit drágább megoldás, de akár magában is használható, csak a Box.
Én egy olyan autóban láttam, ami tudja alapból a vezeték nélküliséget is, de a tulaj mondta neki ez így univerzálisabb.

Ez az eszköz 2024 februárban Németországban teszt győztes! Unsere 10 Besten Wireless Carplay Adapter - Februar 2024 | BesteReviews.de Az ár pedig elképesztően jó!

Ez teljesen ok is. Én is csak amiatt írtam be amit, mert hátha vki nem ismeri a többfunkciós változatát, ami ugyan duplája, de magában is hasznosan használható akár, mivel csinál egy komplett android felületet az autóba és SIM-et is tud fogadni, meg saját GPS-e is van, a Google Play áruház is fut rajta, ergo egy droid lesz általa használható az autó saját info rendszere helyett/rajta és ugye a CarPlay is szépen futhat. Majd amikor autó csere van, csak átviszi a következőbe és használja tovább. Sőt a hardvere is jó, nem himihumi és van erősebb is picit többért (8G RAM-mal), ja és a gyártó is azonos kb.

Kiváncsi lennék, hogy több iphone esetén mi a helyzet? Tavaly kaptam kölcsönbe egy ehhez hasonló cuccot, de az csak 1 iphone-nal ( az először párosított) volt hajlandó működni, ha a feleségem vitte el a kocsit az övére nem kapcsolódott.Vissza is adtam. Próbáltátok több iphone- nal is?

én magam nem próbáltam, de developer kolléga igen: ő is és a felesége is tudják ugyanúgy használni.

Nekem is ez a bajom az enyémmel, hogy látszólag működik, de inkább nem, amikor mindketten a kocsiban vagyunk a készülékeinkkel. Igaz nekem Ottocast van… Pedig szabály szerint nem egy rocket science, annyit kéne csinálnia, hogy a ha bármelyik párosított eszköz elérhető, akkor arra csatlakozik, ha több is van, akkor meg az utoljára csatlakoztatotthoz…

Ha azt mondjátok, tesztelitek, hogy ez itt jól működik, akkor cserélek erre.

Bátor voltam, megrendeltem… :smiley: Max eladom itthon ha ez se működik úgy, ahogy elvárnám.

Nekem régebbi Carlinkit van és már azon is müködik szépen több készülékkel, annyi hogy ha mondjuk asszony ment utoljára és utána mindketten beülünk és én vezetek akkor ö gyorsan lekapcsolja az övén, hogy az enyém kapcsolódjon.

Koszi.

Nalunk a kapcsolgatas se lesz fontos, 9/10 alkalommal egy helyre megyunk, az autohasznalat es a telefon kapcsolodasi preferencia az eltero utakbol akad.

Majd visszajelzek, ha megjott.

nálam is a carlinkit van induláskor felhozza az összes párosított eszközt és ott kiválasztom az enyém ha nem én vezettem utoljára és teljesen jól csatlakozik. Érdemes időnként megnézni a FW frissítés is mert szerintem az utolsó update-el még gyorsabb is lett. Én teljesen elégedett vagyok kb 2 éve használom.