Carlinkit 5.0 – vezeték nélküli adapter a csak vezetékes CarPlay-t támogató fejegységekhez

Eredetileg itt jelent meg: Carlinkit 5.0 – vezeték nélküli adapter a csak vezetékes CarPlay-t támogató fejegységekhez - Szifon.com

Egy korábbi cikkünkben már szót ejtettünk egy CarPlay-adapterről, amellyel egy androidos fejegységet tehetünk CarPlay-képessé, vagy akár tabletből készíthetünk CarPlay-kijelzőt az autónkba, ha egy eleve CarPlay-es fejegység beépítése nem lett volna költséghatékony. Ha viszont már van CarPlay-es fejegységünk, de az csak vezetékes kapcsolaton keresztül képes a CarPlay-re, akkor előbb vagy utóbb kényelmetlenné válhat, hogy folyamatosan be…

Jó cuccokat árul ez a cég, de aki igazán ki akarja használni a hasonló lehetőséget, annak a 3 in 1 megoldást javasolnám, a szintén Carlinkit Ai Box személyében, ami egy androidos felületet is választhatóvá tesz az autó kijelzőjén (Qualcomm, 4Gb RAM+64GB) és SIM kártyát is lehet bele tenni, ergo pont mindent hozzáad amire szüksége lehet egy autósnak, igény szerint. Persze ez kicsit drágább megoldás, de akár magában is használható, csak a Box.
Én egy olyan autóban láttam, ami tudja alapból a vezeték nélküliséget is, de a tulaj mondta neki ez így univerzálisabb.

Ez az eszköz 2024 februárban Németországban teszt győztes! Unsere 10 Besten Wireless Carplay Adapter - Februar 2024 | BesteReviews.de Az ár pedig elképesztően jó!

Ez teljesen ok is. Én is csak amiatt írtam be amit, mert hátha vki nem ismeri a többfunkciós változatát, ami ugyan duplája, de magában is hasznosan használható akár, mivel csinál egy komplett android felületet az autóba és SIM-et is tud fogadni, meg saját GPS-e is van, a Google Play áruház is fut rajta, ergo egy droid lesz általa használható az autó saját info rendszere helyett/rajta és ugye a CarPlay is szépen futhat. Majd amikor autó csere van, csak átviszi a következőbe és használja tovább. Sőt a hardvere is jó, nem himihumi és van erősebb is picit többért (8G RAM-mal), ja és a gyártó is azonos kb.

1 kedvelés

Kiváncsi lennék, hogy több iphone esetén mi a helyzet? Tavaly kaptam kölcsönbe egy ehhez hasonló cuccot, de az csak 1 iphone-nal ( az először párosított) volt hajlandó működni, ha a feleségem vitte el a kocsit az övére nem kapcsolódott.Vissza is adtam. Próbáltátok több iphone- nal is?

én magam nem próbáltam, de developer kolléga igen: ő is és a felesége is tudják ugyanúgy használni.

Nekem is ez a bajom az enyémmel, hogy látszólag működik, de inkább nem, amikor mindketten a kocsiban vagyunk a készülékeinkkel. Igaz nekem Ottocast van… Pedig szabály szerint nem egy rocket science, annyit kéne csinálnia, hogy a ha bármelyik párosított eszköz elérhető, akkor arra csatlakozik, ha több is van, akkor meg az utoljára csatlakoztatotthoz…

Ha azt mondjátok, tesztelitek, hogy ez itt jól működik, akkor cserélek erre.

Bátor voltam, megrendeltem… :smiley: Max eladom itthon ha ez se működik úgy, ahogy elvárnám.

Nekem régebbi Carlinkit van és már azon is müködik szépen több készülékkel, annyi hogy ha mondjuk asszony ment utoljára és utána mindketten beülünk és én vezetek akkor ö gyorsan lekapcsolja az övén, hogy az enyém kapcsolódjon.

Koszi.

Nalunk a kapcsolgatas se lesz fontos, 9/10 alkalommal egy helyre megyunk, az autohasznalat es a telefon kapcsolodasi preferencia az eltero utakbol akad.

Majd visszajelzek, ha megjott.

nálam is a carlinkit van induláskor felhozza az összes párosított eszközt és ott kiválasztom az enyém ha nem én vezettem utoljára és teljesen jól csatlakozik. Érdemes időnként megnézni a FW frissítés is mert szerintem az utolsó update-el még gyorsabb is lett. Én teljesen elégedett vagyok kb 2 éve használom.

Ma megjott, frissitettem, beuzemeltem, eddig patent. Holnap elso teszt, aztan megnezem felesegem telefonjaval mit csinal.

Az Ottocast-ot keresztbe megette mar most.

2 kedvelés

Jól bevált a cucc. Eddig csak akkor nem működött, amikor az autó dobta el a kapcsolatot, amit kábellel is csinált korábban, szóval ezt nem rovom fel hibának.

Kellően gyors és kezel több telefont is. Csak arra kell figyelni, hogy a telefon töltöttségi szint megfelelő legyen. :slight_smile:

1 kedvelés

nálam ezért van egy qi töltő és így folyamatosan tölti a telefont ha kell ha nem elő sem veszem és több mint 2 éve használom a carlinkit megoldást.

Ennyi erővel már használhatnám tovább is a kábelt. :upside_down_face:

szerintem nem, de ez csak az én véleményem. az hogy a telefont felrakom egy qi költőre nem ugyan az mint bedugom a kábelt és utána rakom valami tartóba hogy ne repkedjen a telefon. de nyilván ízlések és pofonok.

1 kedvelés

De számomra nem logikus. Ha már eleve elvesz 1 USB foglalatot a Carlinkit, meg még egyet a Qi töltő, akkor az már két foglalat (mellesleg az én kocsimban gyárilag 1 van csak), akkor már inkább kábel és akkor tölt is meg CarPlay is van.

Pont az tetszik, hogy lehet a telefon zsebben, táskában, bárhol. Nyilván az olaszországi nyaralásra nem úgy megyek vele, mert nem viszi végig… Jogosan. :slight_smile: De a napi 2x2 vagy 1x2 kocsiutat kényelmesen elviszi irányonként 30 percben.

Ez a Caddyben a legszuperebb komolyan :slight_smile: Ott van egy USB caatlakozó a kartámasz alatti tartóban ami össze van kötve a rádióval és ott van bent a carlinkit + még egy usb csatlakozó középen ami ugyanúgy a rádióra van kötve, ide van bedugva nekem egy magsafe tartó/töltő de ha hosszab útra megyünk akkor átdugom a kábelt a telefonba (usb-c óta még egyszerübb :pray:t2:) mert qi-n nekem túl szokott melegedni a telefon hosszútávon, télen még rövidebb távon is.

nekem pitaka qi töltőm van amiben van ventillátor a hűtéshez így ezzel nem volt soha melegedési problémám.

Sziasztok,

találkoztatok már olyan hibával, hogyha megy a Waze és közben indítok egy hívást vagy a hívnak akkor teljesen lelassul vagy lefagy a Waze!