CarPlay támogatással frissült a Google Maps

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/09/19/carplay-tamogatassal-frissult-a-google-maps/

Már hazánkban is viszonylag elterjedtek a CarPlay-es fejegységgel ellátott autók, és mondhatni tűkön ültünk, hogy végre az Apple Maps helyett mással is kényelmesen navigálhassunk. Ezt az iOS 12 tette lehetővé, de a fejlesztőknek is bele kellett tenniük az alkalmazásaikba a funkciót. A Google tegnap frissítette az alkalmazását és elérhetővé tette a navigációs rendszerét CarPlay-en is.…

Teszteltem, tök jól működik. Jöhetne a Waze is már…

Sziasztok.
Az megvan hogy offline esetén ha le is van töltve a térkép nem tervez útvonalat?
Viszont ha repülőgép üzemmódba rakom a telefont és úgy terveztetek simán tervezi az utat. Teszteltem. Teljesen jó. Applecar-on is megy.
Gondolom már mindenki tudta de én ma jöttem erre rá véletlenül:)

Kicsit vegyesek eddig a tapasztalataim, még szokni kell. A térképnél ugye nagyon hiányzik a multituch. Még nem világos, hogy ezt a CarPlay nem támogatja vagy a kocsi kijelzője nem tudja. Telefonálás és a Maps együttes használata esetén még keresem hogyan lehet külön állítani a hangerőt. De ami a legjobban zavar az az, hogy miközben a kocsi kijelzőjén nézem a navit, ha a telón egy másik alaklmazásra váltok, aminek akár nincs is CarPlay-és megjelenése, akkor a kocsi kijelzőjén az alap képernyőre vált és már nem is látom a térképet, szóval nem is képernyő tükrözés és nem is egy második monitor párhuzamos alkalmazásokkal.

1 kedvelés

Ez a CarPlay mindig is így használta.
A lényege az lenne hogy ne használd a telefont a kocsiban sehogy.
Csak a CarPlay el. És valamilyen tükrözés de mégsem a kettő elegye mert úgy nem azt látod a képernyőn mint a telefonon, sőt a kettő kiegészíti egymást de ha “elkapcdolsz” akkor mindkét kijelzőn elkapcsol.
Én már tesztelem a waze verziót. Hat ott vannak azért nagyobb hiányosságok. Egyenlőre a Google maps valahogy jobban néz ki a CarPlay kijelzőn de heteken belül elvileg jön a nyilvános waze is.

A waze-t szívesen teszteltem volna én is…

Breaking news megjelent a frissítés yes!! Most már van carplay támogatás!!!

Jaja, írtunk is róla egy rövid bejegyzést ide: