Catie Keck a Gizmodo-n: Siri inkább maradjon a konyhán kívül

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/09/28/catie-keck-a-gizmodo-n-siri-inkabb-maradjon-a-konyhan-kivul/

Vannak olyan helyzetek az iPhone-nal kapcsolatban, amik tömegeket érintenek, és vannak, amelyek sokkal kevesebbeket. A Gizmodo munkatársai között a közelmúltban számos alkalommal felmerült, hogy Siri segítsége számos környezetben jelentősen hiányzik – többek között és különösen a konyhában. Furcsának tűnhet, de Siri még minimálisan sem lehet hasznos főzés közben? Vagy hogyan segíthet nekünk Siri a konyhában?…

Mivel nem tud magyarul, kevés hazai információval bír, így kb. semennyire. Az egy héttel ezelőtti cikk, hogy az Apple magyarul jól beszélő munkatársakat keres, azonban reményre ad okot, tehát reménykedjünk, hogy tavaszra lesz magyar Siri. Április környékén szoktak újabb nyelveket hozzáadni, ha jól emlékszem.

Véleményem szerint sajnos már évek óta rettenetesen le van maradva a Siri más virtuális személyi asszisztensekhez képest. 3-4 éve gondoltam hogy majd előbb utóbb utoléri majd pl. az Alexát (ami egyébként sokkal később jött ki), talán jobb is lesz, de nem. Letettem a rendszeres használatáról már elég rég, de néha azért mégis próbálkozom és ilyenkor mindig rá kell jöjjek hogy mennyire alap dolgokat tud csak a többihez képest. Sokszor tovább tart megkérni valamire úgy hogy meg is értse meg végre is hajtsa amit szeretnék, mint kézbe venni a telefon és 1-2 másodperc alatt megcsinálni manuálisan. A félreértések elkerülése végett: természetesen angol nyelvről beszélek.

Én angolul használom Sirit de csak alap dolgokra, mint hívás, emlékeztető, nyissa meg ezt-vagy azt az appot, játsszon le zenét, illetve okos otthon vezérlésre. Bármilyen komolyabb kérdésre csak azt mondja “Here’s what I found” és feldobja a webes találatokat. Erre így nincs szükségem, mert jobban tudok “guglizni” mint ő.

A Mythic Quest-ben kifigurázzák saját magukat is mikor Ian Montrealt akarja hívni Siri “segítségével” :slight_smile: